Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 177

Wątek: Co się dzieje z Canonowcami?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Problem w tym, ze Canon z niczym wyskakiwac nie musial. Bo wszystko mial od dawna i jedynie musieli dokupywac kolejne hangary na trzymanie zarobionych dolarow..

(...)
    Ciężko mi się zgodzić z tym stwierdzeniem jednakoż. Nikon niedawno wypuścił całkiem dobrą 35/1.8 pod APS-C za 700zł, sigma ma od dawna 30/1.4 (niestety droższą), a canon co? Canon nic, bo on wszystko ma i może sobie zlewać użytkowników? Tak samo było z modelem 18-200 - co prawda jest, ale ile czasu za konkurencją. A nasz świadomy czy nieświadomy wybór tej akurat marki nic w tym temacie nie zmienia.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jak mam być szczery to mam w dalekim poważaniu to czy każdy uzytkownik bedzie zadowolony. Wazne, ze dla mnie jest wszystko co potrzeba. To firma, ktora ma zarabiac. Robi to najlepiej z wszystkich. Wiec wiesz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    co wątek canon vs. niecanon to zawsze komuś coś rzęzi, klekoce i jest wolne. Powiedz tylko kolego z czym canon takim nowatorskim wyskoczył w ostatnich 5 latach żeby można stwierdzić, że dotrzymuje kroku konkurencji, nie mówiąc już o nadawaniu tonu.
    Nie musi z niczym wyskakiwac, ja pisze o AF, mialem KM 7D, Mialem Alphe 700, teraz uzywam Canona 30D i nareszcie mam jak dla amatora porzadnie dzialajacy AF.
    Mam aparat, robię zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    (...). To firma, ktora ma zarabiac. Robi to najlepiej z wszystkich. Wiec wiesz...
    Wiem. Na szczęście dla nas istnieją inne konkurencyjne firmy, które dokładają wszelkich starań by uszczknąć coś z tego kawałka tortu, który jest udziałem canona, podnosząc przy okazji poprzeczkę. Bo w moim odczuciu, te "najlepsze na świecie firmy" same z siebie trwały by w stagnacji i kazałyby sobie płacić więcej i więcej, a tak...ale może się mylę. ??:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Oczywiście, zgadzam się z Tobą.

Domyślnie

expat75,

miło mi, że udało mi się przypadkowo sprowokować do dyskusji kogoś, kto 2 miesiące czyta to forum ja również od iluś dni jestem posiadaczem 50D a szkiełko dopiero w drodze (17-55). I tak sobie w międzyczasie czytałem to forum w dziale giełda i miałem różne przemyślenia na temat sprzedawania "zestawów", aż zacząłem wysyłać zapytanka "why..?" - bo może jest coś o czym nie wiem i to był błąd wchodzić w C? Myślę, że masz sporo racji z tymi rządami Canona, to moloch który ma również inne rynki a foto jest po prostu jednym z nich więc wystarczy, że będzie "w miarę" nadążał za konkurencją, a jego dobre imię pozwoli mu dobrze trwać i to w zasadzie wystarczy żeby wciąż ssać zyski. Ale jednak mimo wszystko mam wrażenie, że gałąź Foto jest jednak jedną z ich ważniejszych - a może to złudzenie Wydaje mi się, że jeszcze jeden kolega ma tu trochę racji, mianowicie piszący o Sony. Przyznam, że nie cierpię tej marki jeśli chodzi o branżę Foto, ale ilość innowacji które wprowadzali jest na prawdę spora. Owszem szklarni nie mają takiej jak Canon, tak dobrego imienia również, ale marketing im wychodzi nad wyraz dobrze. Ludzie chętnie kupują wykrywanie twarzy, panorama swap, steady-shot w korpusie, hdr z puszki, wysokojakościowe ruchome/obracane LCD, gniazda SD, wireless flash nawet w tanich modelach. To były rzeczy, którymi łatwo ująć klientów, zwłaszcza tych, którzy nie czytali for internetowych przed kupnem, a jest ich na prawdę sporo! Poza tym, cześć z tych funkcji mi osobiście się podoba i chyba szkoda, że "nasi" tego nie zaadoptowali. Tak czy inaczej, wybrałem Canona, uprzednio sprawdzając szklarnię i ceny u żółtych, porównując jakość, parametry oczywiście w stosunku do cen. Mimo to, delikatny niesmak mam, że C "mógłby", a "nie chce", przynajmniej na razie, poczekamy, zobaczymy.
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    to Sony jako pierwsze wprowadziło podgląd na żywo z działającym AF...chyba ?
    Jeszcze Sony nie produkowało nawet lustrzanek gdy Olympus miał podgląd na żywo z szybkim AF w modelu E-330.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Sam byłem blisko przejścia na żółtą stronę mocy , nawet już sprawdziłem liczniki w swoich 5D w celu ich upłynnienia, ale jednak rozsądek zadecydował, że dla lepszego AF, który też nie jest pozbawiony wad nie opłaca się finansowo. Chociaż wieksza część osób która zamieniła najtańszego FF w Canonie na najtańszego w Nikonie jest zadowolona. Dodatkowo wcześniej zniechęcało do przejścia na N brak 24L. Może wiosna przyniesie coś dobrego, a jak nie to pewnie więcej będzie wyprzedaży w dziale sprzedam

Coś już napisał

Domyślnie

Na mój wybór 5DMK2 wpłynęły kolory jakie ta pucha wypluwa ,miałem Pentaxa ,ale tam z kolei nie dawał rady AF ,za to w piątce AF trafia ładnie ,no może nie zawsze ,ale nie robi takich pomyłek że zdjęcie trzeba skasowac.Zrobiłem zdjecie grupowe powiększyłem mocno i zobaczyłe że ostrosc delikatnie przed obiektem się ustawiła ,zrobiłem wydruk 20x30 i było ostre na żyletkę więc minimalnymi błędami nie ma się co przejmowac....

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja zmieniłam nikona na canona (FF).
    Szkoda mi było AF-a, w D700 jest naprawdę dobry i niezawodny.
    Ale mając nikona spędzałam DUŻO więcej czasu na obróbce i ustawieniem prawidłowych kolorów.
    Teraz zaś często w ogóle nie ruszam suwaka WB i to jest piękne .
    Oszczędzam mnóstwo czasu nie tracąc go na siedzenie przy komputerze.
    Zastanawiam się tylko jak ja będę polować na mewy w czasie letniego wypadu nad morze z rodzinką, bo z ostatnich wakacji mam cudne ujęcia w locie, a canonem jakoś "jeszcze" nie potrafię łapać obiektów w ruchu

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów