Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 177

Wątek: Co się dzieje z Canonowcami?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To wiem. Ale to od dawna wiadomo. Tak samo jak to, że AF w Canonie jest gorszy od Nikonowskiego. Wy też to wiecie. Więc po co poraz setny pisać o tym? :-)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Bo lubią Zamiast robić zdjęcia to piszą o dupie marynie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To wiem. Ale to od dawna wiadomo. Tak samo jak to, że AF w Canonie jest gorszy od Nikonowskiego. Wy też to wiecie. Więc po co poraz setny pisać o tym? :-)
    Nie ja zacząłem. Poczułem się wywołany do tablicy, dlaczego dałem dyla w Krainę Odchodzących Gum i Nie-pamiętam-niestety-jakich Zafarbów. Motywacja niezrozumiała, bo inna pewnie niż Topola, Conika, Jablama, Richiego, ostatnio MM-architekci.

Po prostu - nie cierpię arogancji.

W naszej dyskusji najsmutniej zrobiło mi się wtedy, gdy z ust jak mniemam Canoniera, usłyszałem ten sam argument, który do tej pory pojawiał się ze strony żółtych kiboli - "Canon? nie używam ich faksów...". Argument który miał mi wytłumaczyć, dlaczego mam przeczekać - i tu żeby było jasne - wcale nie okres technologicznej zapaści, bo ta jest w czasach kryzysu udziałem wszystkich graczy rynku - tylko okres wzmożonego rolowania klienteli, sprzedawaniem im g*wna jako kasztanów.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że Canon nie dysponuje technologią, pozwalającą mu uzyskać efekty dostępne w staruszku już D700 czy nowym D7000. Że nie dysponuje potencjałem, żeby wreszcie odświeżyć szkła, których projektanci pewnie już poszli na Narayamę. Nie dysponuje jedynie dobrą wolą, aby to wszystko załatwić dla zwykłych szaraków, takich jak ja. Dlatego ja mówię prosto i bez ogródek - a pocałujcież mnie w d*pę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Bo lubią Zamiast robić zdjęcia to piszą o dupie marynie
    Ja szybko robię zdjęcia - pewnie dlatego że nie dbam o balans bieli
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 03-11-2010 o 23:55 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie ja zacząłem. Poczułem się wywołany do tablicy, dlaczego dałem dyla w Krainę Odchodzących Gum i Nie-pamiętam-niestety-jakich Zafarbów. Motywacja niezrozumiała, bo inna pewnie niż Topola, Conika, Jablama, Richiego, ostatnio MM-architekci.

Po prostu - nie cierpię arogancji.

W naszej dyskusji najsmutniej zrobiło mi się wtedy, gdy z ust jak mniemam Canoniera, usłyszałem ten sam argument, który do tej pory pojawiał się ze strony żółtych kiboli - "Canon? nie używam ich faksów...". Argument który miał mi wytłumaczyć, dlaczego mam przeczekać - i tu żeby było jasne - wcale nie okres technologicznej zapaści, bo ta jest w czasach kryzysu udziałem wszystkich graczy rynku - tylko okres wzmożonego rolowania klienteli, sprzedawaniem im g*wna jako kasztanów.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że Canon nie dysponuje technologią, pozwalającą mu uzyskać efekty dostępne w staruszku już D700 czy nowym D7000. Że nie dysponuje potencjałem, żeby wreszcie odświeżyć szkła, których projektanci pewnie już poszli na Narayamę. Nie dysponuje jedynie dobrą wolą, aby to wszystko załatwić dla zwykłych szaraków, takich jak ja. Dlatego ja mówię prosto i bez ogródek - a pocałujcież mnie w d*pę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ja szybko robię zdjęcia - pewnie dlatego że nie dbam o balans bieli
    dokładnie, nie po to wymyślili format RAW

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    dokładnie, nie po to wymyślili format RAW
    No tego wymyślać nie musieli, bo to było od zawsze.

Wymyślili za to, że superprofi będą umieli tak pokręcić pokręcadełkami w aparacie, że im od razu z tego rawa wyjdzie superwypaśny jpeg, a może i od razu artykuł do gazety.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Miałem na myśli to, iż w RAW można wszystko, przez co uważam , iż nie ma co sie tak spinac z tymi colorami aczkolwiek jestem z tych co wolą od razu mieć dobry efekt

Domyślnie

Ano właśnie podobno można, ale mi już się znudziła walka suwakami, z zażółconą trawą i dziwnymi kolorami skóry, a może dość dobry w te klocki nie jestem, a może szkoda czasu. Jak dla mnie różnica jest istotna i póki co ten obrazek z czerwonej strony bardziej do mnie przemawia.
    pozdr

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Usprawnia działanie serwisu w PL, obniża ceny za szkła i wypuszcza nowe i tańsze których nie ma w systemie a są u konkurencji czyli u nas, itd itd itd....

wątek bez sensu kompletnie
    Tak, bo ten na żytniej jest świetny. Taki np. AF-S 16-35 f/4.0, na początku chorendalnie drogi, teraz już jego cena tak nie straszy i pewnie będzie ich więcej. Myślisz, że jeśli Canon wypuści wyczekiwane przez wszystkich szkiełka (uaktualnienia), to ich ceny będą będą identyczne z cenami starszych braci?
    Z resztą sami jesteśmy sobie winni, bo marudzimy, ale kupujemy, więc po co Canon ma się starać skoro sprzedaż jest ok.
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja na nic nie czekam. Zamiast siedzieć i czekać wolę skoczyć tu i tam i zrobić zdjęcia ;-) Zachowujecie się jakby fotografie wymyslono 2 lata temu i ciagle nie bylo obiektywow, ktorymi da sie fotografowac. Ciekawe co na to wszystko setki wybitnych fotografow sprzed lat...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ciekawe co na to wszystko setki wybitnych fotografow sprzed lat...
    To hochsztaplerzy i szamani, oszukujący ludzi, mówiąc, że ziemia jest niesiona na grzbietach czterech żółwi i że obiektywami bez AF i czterostopniowej stabilizacji da się zrobić coś ponad wbicie gwoździa w sosnową deskę.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów