Spokojnie nie chodziło mi o wywołanie burzy w stylu wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy To nie miała być jakaś prowokacja.. po prostu chciałem poznać opinie użytkowników. Właśnie "nowy porządek" w Canonie (np. 60D) oraz posty typu "przechodzę na inny system" zaciekawiły mnie. Wiecie, niby to bez znaczenia i system można zmieniać zależnie od potrzeb, ale czy zmienicie system mając sporą szklarnię? Wiadomo, że inwestując w nowe rzeczy - straci się. Wiem, że w kościele można często spotkać Canona, wiem, że na meczach też najczęściej są "szare" (L)ufy, oraz wiem, że na razie starczy mi mój 50D + kilka szkiełek które akurat u Canona są zdrowe cenowo (choć zawsze mogły by być zdrowsze) i wystarczą mi one póki co (10-20, 17-55, 16-35, 50/1.4, 85/1.8, 70-200/2.8), myślałem, że będziecie calkiem za "C" i napiszecie w stylu "Canon też to ma.. ", ale ok, wyraziliście, że zmienia się system w zależności od potrzeb i to też myślę, że ma sens, tylko czy aby na pewno nie lepiej wybrać na początku ten "lepszy"? Tu też już jest odpowiedź, że jeden lepszy do tego, drugi do tamtego, czyli znów idywidualne preferencje.. zatem śpię spokojnie