Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 177

Wątek: Co się dzieje z Canonowcami?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Tak sobie myślę - jak można być przypadkiem w jakimś systemie? Rzucałeś monetą przed zakupem?
    Już miałem kupować Nikona i niespodziewanie dostałem Canona w prezencie. I tak już zostało, nie żałuję.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

jak można być przypadkiem w jakimś systemie?
    A ja to rozumiem.
    Swojego pierwszego EOS'a kupiłem przez zupełny przypadek. gdyby akurat był na półce Nikon, albo Olympus, może nigdy nie dotknąłbym Canona. W czasach "analoga" liczyły się w zasadzie tylko umiejętności, bo reszta była prawie identyczna, we wszystkich systemach.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    A ja to rozumiem.
    Swojego pierwszego EOS'a kupiłem przez zupełny przypadek. gdyby akurat był na półce Nikon, albo Olympus, może nigdy nie dotknąłbym Canona. W czasach "analoga" liczyły się w zasadzie tylko umiejętności, bo reszta była prawie identyczna, we wszystkich systemach.
    W czasach analogów też były systemowe obiektywy, lampy błyskowe... Puszki też różniły się miedzy sobą.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Były i co z tego, jak wszyscy robili na takiej samej kliszy...
    W tamtych czasach było jednak trochę łatwiej o przypadek/zamożność portfela...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

A ja ze 2-3 lata temu zacząłem zabawe z nikonem d40 mojej byłej.Pozyczalem,pstrykałem jej i nie tylko zdjęcia i sprawiało mi to wiele radości.Jak juz znalazły się pieniądze na własną lustrzankę to kupiłem canona,co muszę podkreślić tylko dlatego,że kilku znajomych też miało canony i zawsze to lepiej bo można coś komuś albo od kogoś pożyczyć,przetestować,powymieniać się... I co? I jestem happy! Jakbym dokonał innego wyboru to teraz też byłbym zadowolony,bo z czasem dobrał bym pod siebie wszystko to co w danej stajni by mi odpowiadało i spełniało moje oczekiwania,gdyż na ogół segment jest tak rozwinięty,że w obu wiodących firmach każdy się odnajdzie Wiadomo może miałbym ciut inne ogniskowe,może przeznaczyłbym na zabawki więcej,a może mniej kasy... nie gdybam i cie

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Były i co z tego, jak wszyscy robili na takiej samej kliszy...
    I tymi samymi obiektywami...

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

I tymi samymi obiektywami...
    Oczywiście różnice są tak bardzo istotne, że matko boska.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Oczywiście różnice są tak bardzo istotne, że matko boska.
    Wolisz focić na kliszy ISO 1600 z obiektywem f/5.6 czy wolisz kliszę ISO 100 i obiektyw 1.4? Takie różnice nie są pomijalne ;]

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Jak juz znalazły się pieniądze na własną lustrzankę to kupiłem canona,co muszę podkreślić tylko dlatego,że kilku znajomych też miało canony i zawsze to lepiej bo można coś komuś albo od kogoś pożyczyć,przetestować,powymieniać się... I co? I jestem happy!
    Popieram! O ile nie ma się uprzedzeń warto rozważyć kupno sprzętu z tego samego systemu co znajomi. Zawsze można coś sobie pożyczyć czy się wspomóc. Ja mam Canona, szwagier przeze mnie też ma Canona i zawsze można pożyczyć sobie obiektyw. Niestety baterie nie pasują

Z drugiej strony zastanawiam się jak wygląda współpraca Nikona z Sigmami. Czy naprawdę jest tak dobrze jak głoszą internetowe mity? Czy AF jest aż tak pewny. Bo z Canonem na Sigmę nie narzekam ale czasem robi nieprzyjemne niespodzianki.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Wolisz focić na kliszy ISO 1600 z obiektywem f/5.6 czy wolisz kliszę ISO 100 i obiektyw 1.4? Takie różnice nie są pomijalne ;]
    Mówiliśmy o "przypadkowym" zakupie pierwszego aparatu. Domyślnie sytuacja wygląda tak, że mamy mierne doświadczenie i kupujemy lepszy aparat, niż ten który mieliśmy dotąd. Tutaj naprawde różnice sa tak mało istotne, że dywagacje czy zakup przypadkowy jest możliwy, czy nie, są równie celowe, jak dywagacje, czy zimą w Polsce jest zimno, czy ciepło.
    Uważam ten OT za zamknięty.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów