Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 177

Wątek: Co się dzieje z Canonowcami?

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Forum uzytkownikow Canona , wiec nie bedzie tu masowej wyprzedazy Nikonow , Pentaxow , Olympusow Jedni sprzedaja, bo potrzebuja kasy , drudzy , bo chca przejsc polke wyzej , a inni stwierdzili , ze maja za dobry sprzet i wola wymienic na cos mniej pro , a kawe z wymiany przeznaczyc na szklo itd.

W ogóle tu nie będzie masowej wyprzedaży Nikonów , Pentaxów i Olympusów, ani masowej, ani jednostkowej, bo regulamin zabrania zamieszczania ogłoszeń niezwiązanych z Canonem. :-D

Nb. takiej wspaniałej szklarni, jak ma Canon, nie ma żadna inna "stajnia" i to pewno m. in. trzyma tu wiele osób. Podobnie, jak wyjątkowa jakość sprzętu.
    Ostatnio opisano tu przypadek aparatu 5D2, który spadł z wysokości 1.5 m na beton i przeżył, a nawet jeszcze działał. W innym przypadku L-ka, po podobnym upadku, doznała zaledwie uszkodzenia filtra.
    To jest właśnie Canon. :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja sprzedałem swoje szkiełka Canona - żeby znowu kupić szkiełka nowe - Canona
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    okolica wawy

Domyślnie

Dobra, ja sprzedalem 5D sam nie wiem dzisiaj dlaczego
    potrzebowalem szybszego aparatu i rzeczywiscie kilka razy przydala mi sie szybkosc d700, ale w 90% przypadkow... potrzebuje raczej lepszej matrycy... i tu pewnie bym wolal miec 5d.
    Jedno mi sie spodobalo - niskoszumnosc d700 - wow!
    czy dalem sie zwiesc marketingowi? tak, dalem sie zwiesc.... kupilem duza lampe i 4 mniejszed (sbr200) do cls'a (istotnie super sprawa dla strobistow), ale... przez ta niskoszumnosc... zapomnialem jak sie uzywa lampy blyskowej.... ostatnio wymienilem sb800 na 85/1,8D. lampy nie mialem na puszce od ponad roku....
    ale powoli zaczynam tesknic do tonalnosci matrycy 5D. czasami wracam do zdjec z 5d i... ladnie to wyglada

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oszołom,
    mając taką puszkę, wcale się nie dziwię, że skupiasz się tylko na szkłach. To akurat ma sens.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    W ogóle tu nie będzie masowej wyprzedaży Nikonów , Pentaxów i Olympusów, ani masowej, ani jednostkowej, bo regulamin zabrania zamieszczania ogłoszeń niezwiązanych z Canonem. :-D

Nb. takiej wspaniałej szklarni, jak ma Canon, nie ma żadna inna "stajnia" i to pewno m. in. trzyma tu wiele osób. Podobnie, jak wyjątkowa jakość sprzętu.
    Ostatnio opisano tu przypadek aparatu 5D2, który spadł z wysokości 1.5 m na beton i przeżył, a nawet jeszcze działał. W innym przypadku L-ka, po podobnym upadku, doznała zaledwie uszkodzenia filtra.
    To jest właśnie Canon. :-D
    Pozdrówka

Od zawsze chodzilo za mna opinia , ze na rynku aparatow liczy sie tylko Canon i Nikon - reszta , to jakies zapychacze rynku , dla ogolu. A jak kupowalem 1 lustro (400D) , to nastawialem sie na Nikona D40 chyba wtedy. Szwagier mial 350D i namowil mnie na canona , bo : Nikon tani na starcie , szkla drogie , Canon drogi na starcie , ale szkiel wiecej i tansze. I on ma , wiec od niego bralem szkla Teraz jak kupowalem 50D , to myslalem nad Nikonem D90 , Pani w sklepie powiedziala , ze jak siedze w Canonie , to mam w nim zostac i jest ok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie zawsze sprzedaje się nawet najlepsze szkła czy puszki dlatego, że zmienia się system. Czasem zmienia się punkt widzenia i potrzeby. Niedługo wystawiam praktycznie nowe 70-200/2.8IS i 50/1.4, żeby zebrać kasę na 50/1.2. Zdaję sobie sprawę, że wszyscy będą się stukali w czoło, że tylko 1/3 przysłony różnicy itp, ale moim zdaniem to tylko niegroźne dziwactwo w porównaniu z tymi, którzy na raz zmieniają wszystkie swoje przyzwyczajenia, odruchy i ładują się w inny system i szklarnię, bo ktoś jak mantrę powtarza opowieść o "lepszym AF".
    Jarek

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seb2k6 Zobacz posta
    Kupcie sobie Nikona i Canona a potem zacznijcie robić zdjęcia zamiast tworzyć jakieś durne wątki
    Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi.

Uważam ten wątek za użyteczny.

Jestem w systemie EOS przypadkiem i jestem z tego w 100% zadowolony ale nie uważam że jest to jedyny słuszny system. Nikonem, Pentaksem, Sony czy Sigmą też się da normalnie pracować i robić dobre zdjęcia.

Wszystko ma swoje zady i walety.

Domyślnie

a ja myślałe, że przypadkiem to można kupić sony bo w każdym sklepie polecają

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi.

Uważam ten wątek za użyteczny.

Jestem w systemie EOS przypadkiem i jestem z tego w 100% zadowolony ale nie uważam że jest to jedyny słuszny system. Nikonem, Pentaksem, Sony czy Sigmą też się da normalnie pracować i robić dobre zdjęcia.

Wszystko ma swoje zady i walety.
    Tak sobie myślę - jak można być przypadkiem w jakimś systemie? Rzucałeś monetą przed zakupem?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Tak sobie myślę - jak można być przypadkiem w jakimś systemie? Rzucałeś monetą przed zakupem?
    Pewnie "spadek". Też tak miałem.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów