Zobacz wyniki ankiety: Czy warto wymienic 135L na 100L IS Macro?

Głosujących
102. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Czy zamienić 135L na 100L IS Macro?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tak jest! :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak się tylko podłączę pod temat robienia na bezdechu, to tak się nie robi tylko wydychając

Takie 2 grosze tylko.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

mam 85usm, mam 135L a 100lis tylko bym dokupił a nie wymienił głównie dla IS i czasów dłuższych niż odwr. ogniskowej oraz czasami odległości ostrzenia dla mniejszych przedmiotów

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja kupiłem 100 niejako jako zamiennik 85/1,8. Światło nie te, ale łudzę się że dzięki tym 15mm GO się aż tak nie różni, poza tym mając jasny standard i tak go przymykam zawsze. 135 to jak dla mnie nieco za długo, setka na ff, albo 50 na cropie to moje ulubione zakresy do portretu. Pewnie do czasu aż w torbie znajdzie się 85L, no ale staram się nie glindzić na wyrost.

W 100 bardzo cenię sobie stabilizator, najbardziej go doceniłem wtedy, kiedy przez omyłkę mi się wyłączył na zleceniu. Zalepiłem sobie przełącznik taśmą izolacyjną i po problemie. Pracuje się tym przyjemnie, pewny autofokus, ladny obrazek i komfort, ze mi obiekt nie wypadnie tak latwo z GO.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

witam

Ja zamieniłem 135 na 100 i jestem bardziej niż zadowolony.
    Straciło trochę na szybkości szkło ale i tak daje rade.
    135mm u mnie leżało na poczet 200mm wiec kupno 100l było najlepszym rozwiązaniem choć światła się trochę traci ale od czego jest 3200 i 6400 iso.

pozdrawiam Darek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    W zyciu nie wymienilbym 135 na 100L i na odwrot. Oba szkla powinny sobie byc w torbie.
    tylko kto to będzie nosił .................... bo na koniec dnia najlepiej mieć wszystkie bo każde jest inne.Pobiegasz z torba pełną szkieł to zmienisz zdanie co trza mieć w torbie a czego nie .

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-11-2010 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów