Tak jest! :-)
Tak
Nie
Nie umiem powiedzieć / nie mam zdania
Tak się tylko podłączę pod temat robienia na bezdechu, to tak się nie robi tylko wydychając
Takie 2 grosze tylko.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.
A.Einstein
mam 85usm, mam 135L a 100lis tylko bym dokupił a nie wymienił głównie dla IS i czasów dłuższych niż odwr. ogniskowej oraz czasami odległości ostrzenia dla mniejszych przedmiotów
Ja kupiłem 100 niejako jako zamiennik 85/1,8. Światło nie te, ale łudzę się że dzięki tym 15mm GO się aż tak nie różni, poza tym mając jasny standard i tak go przymykam zawsze. 135 to jak dla mnie nieco za długo, setka na ff, albo 50 na cropie to moje ulubione zakresy do portretu. Pewnie do czasu aż w torbie znajdzie się 85L, no ale staram się nie glindzić na wyrost.
W 100 bardzo cenię sobie stabilizator, najbardziej go doceniłem wtedy, kiedy przez omyłkę mi się wyłączył na zleceniu. Zalepiłem sobie przełącznik taśmą izolacyjną i po problemie. Pracuje się tym przyjemnie, pewny autofokus, ladny obrazek i komfort, ze mi obiekt nie wypadnie tak latwo z GO.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
witam
Ja zamieniłem 135 na 100 i jestem bardziej niż zadowolony.
Straciło trochę na szybkości szkło ale i tak daje rade.
135mm u mnie leżało na poczet 200mm wiec kupno 100l było najlepszym rozwiązaniem choć światła się trochę traci ale od czego jest 3200 i 6400 iso.
pozdrawiam Darek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tylko kto to będzie nosił .................... bo na koniec dnia najlepiej mieć wszystkie bo każde jest inne.Pobiegasz z torba pełną szkieł to zmienisz zdanie co trza mieć w torbie a czego nie .
Pozdrawiam Darek
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-11-2010 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....