Zobacz wyniki ankiety: Czy warto wymienic 135L na 100L IS Macro?

Głosujących
102. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Czy zamienić 135L na 100L IS Macro?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Stabilizacja... ech... bede sie musial do niej przyzwyczaic...

NIGDY jej nie lubilem i tak sie cieszylem, ze uzbieralem całą potrzebna szklarnie i zadne szkielko u mnie nie posiada tego wynalazku a tu chyba nie mam wyjscia... ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Stabilizacja... ech... bede sie musial do niej przyzwyczaic...

NIGDY jej nie lubilem i tak sie cieszylem, ze uzbieralem całą potrzebna szklarnie i zadne szkielko u mnie nie posiada tego wynalazku a tu chyba nie mam wyjscia... ;-)
    Nie przejmuj się, IS daje się wyłączyć

Uzależniony

Domyślnie

Dokupic 100L macro, Mariuszu. Dlaczego? Otworza sie przed Toba nowe mozliwosci i nowy swiat. Odezwa sie glosy: e tam, mozna kupic pierscienie posrednie. Pewnie, ze mozna.
    Ja mam i 100L i pierscienie.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Dokupic 100L macro, Mariuszu. Dlaczego? Otworza sie przed Toba nowe mozliwosci i nowy swiat. Odezwa sie glosy: e tam, mozna kupic pierscienie posrednie. Pewnie, ze mozna.
    Ja mam i 100L i pierscienie.
    I dlatego zawsze wracamy do punktu wyjscia, tj. - lepiej miec i to i to niz tylko jedno

Domyślnie

100L ... przyszło do mnie w piątek, wczoraj zdało "test bojowy" na ślubie ... bo w sumie f2.8 najbardziej się obawiałem. AF wieczorem na sali czasami lubił sobie "pospacerować" ;-) ale bardzo rzadko. Obrazek wszystko wybacza, rozdzielczość paraliżuje ... o 1/6 z ręki nie wspominam
    Nie mam 135L więc się nie wypowiadam, jak będą fundusze będzie w torbie :rolleyes:

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Mam 100L, myślałem nad 135. Wybrałem setę ze względu na stabilizatorek, na prawdę ratuje tyłek w trudniejszych warunkach. 1/30 na ff ostre. Polubiliśmy się, czekam teraz na sesję, żeby sprawdzić jak toto w portrecie działa
    I jak ? Sprawdzone w portrecie ?
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    100L ... przyszło do mnie w piątek, wczoraj zdało "test bojowy" na ślubie ... bo w sumie f2.8 najbardziej się obawiałem. AF wieczorem na sali czasami lubił sobie "pospacerować" ;-) ale bardzo rzadko. Obrazek wszystko wybacza, rozdzielczość paraliżuje ... o 1/6 z ręki nie wspominam
    Nie mam 135L więc się nie wypowiadam, jak będą fundusze będzie w torbie :rolleyes:
    1/6 z ręki? Średnio jestem w stanie w to uwierzyć, 1/30 przy 5D z gripem i "spiętych pośladach" to max co jestem w stanie wycisnąć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    I jak ? Sprawdzone w portrecie ?
    Nope, ani chwili na portreciwo nie miałem. Niedługo znajoma będzie robić sesję swoich ciuchów to się jakoś dopchnę i coś pstryknę. Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 20-10-2010 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    100L ... przyszło do mnie w piątek, wczoraj zdało "test bojowy" na ślubie/.../Obrazek wszystko wybacza, rozdzielczość paraliżuje ... o 1/6 z ręki nie wspominam
    No to może pokażesz choćby jeden przykład 1/6 z ręki na ślubie
    Mam 100L i jakoś nie mogę uwierzyć w tą "paraliżującą rozdzielczość" przy takim czasie :smile:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bez przesady, IS w 100L nie jest aż tak wydajny, żeby można było focić na 1/6. Tamron 70-300 ma skuteczniejszy VC, ale 1/6 nie da rady wycisnąć. 1/15 ~ 1/20 to jeszcze.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    1/6 nie da rady wycisnąć. 1/15 ~ 1/20 to jeszcze.
    Hmm, a ja przejrzałem zdjęcia ze swojej ostatniej wizyty u teściowej i znalazłem kilka ostrych fotek z czasem 1/6.

Czyli jednak da się :razz:

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów