Witam nie znalazłem wątku który zaczynam...
Interesuje mnie tylko nowe 70-200 f/2.8 IS MkII
Proszę osoby które posiadają lub posiadały
135L lub 85L lub nawet 85 f 1.8 oraz nowe !!!! 70-200 f/2.8 IS MkII
Szukam szkła do portretu na wolnym powietrzu posiadałem 85mm f 1.8 i byłem w sumie zadowolony z obrazka bokehu itd ale posiadałem również 70-200 f4 IS L i bardzo lubiłem ten zakres i ceniłem sobie zaletę zoomowania chociaż kupując go byłem bardzo sceptyczny do zooma a jednak polubiłem i to bardzo ...Dziś kompletuję sprzęt od nowa mam już 5D mkII i 35L stoję przed wyborem kolejnego zakresu zadecydowany w sumie byłem wyłącznie na stałki 135L oraz 85 f1.8 ale coś mnie podkusiło i zacząłem czytać na temat nowego 70-200 Mk2 ...I słyszę że jest niesamowity że nie gorszy od 135L oglądajac sample według mnie zdecydowanie lepiej wypada 135L ale sampli z nowego 70-200 jest znacznie mniej a 135 to już legenda ...Czy ktoś posiada te szkła mógłby ewentualnie wstawić foty z obu szkieł na podobnych ustawieniach i mógłby się podzielić doświadczeniem z użytkowania tych że szkieł napisać dlaczego zamienił lub nadal posiada oba i czy to była dobra decyzja i jeśli to dlaczego...O mobilności nie piszcie interesuje mnie wyłącznie efekt końcowy o wadze 70-200 też nie piszcie bo dla mnie to najgłupszy argument podczas wyboru szkieł kiedy niosę aparat w plecaku to być może faktycznie doskwiera jego ciężar i waga obiektywów ale kiedy robię zdjęcia zupełnie zapominam o wadze nie fotografuję w studio 8 godzin więc waga podkreślam nie jest istotna zresztą ma silne łapy ...Proszę o wasze doświadczenia z tym nowym szkłem na tle innych które podałem ...