Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: C50d i 5dmk2 - jakie szkiełka ?

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Jest dobrze. Masz już część sprzętu. Przede wszystkim, sprzedaj 18-55 i 55-250. Troche kasy wpasnie. Kupilbym 35 2.0 i np. 17-50 Tamrona.
    Na 5D masz 35 50 i 85.
    Na 50D masz 17-50 i w/w jak potrzeba. Uniwersalnosc zoom'a mz jest nie do przecenienia. To chyba w skrocie, dosc budrzetowo.
    No i dobre pytanie, po co 3 lampy...?!

Uzależniony

Domyślnie

Dlaczego nie mogę zrobić znajomym zdjęć ślubnych ?? Co w tym złego? To nie obce osoby, przed którymi muszę się tłumaczyć jak coś spieprzę. To nie ja będę robił najważniejsze zdjęcia. Doskonale mnie znają i wiedzą na jakim jestem etapie. Niczym nie ryzykują.
    Wracając do lam to nigdzie nie napisałem, że mam 3 tylko dwie i nie widzę sensu sprzedawać Nissina za 200 pln bo zawsze może się przydać.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Dlaczego nie mogę zrobić znajomym zdjęć ślubnych ?? Co w tym złego?
    To zabłyśniesz sprzetem przed znajomymi,bedzie radocha
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony

Domyślnie

Nie mam 3 lamp. Mam 580ex2 i Nissina. Błyszczeć niczym nie muszę - od błyszczenia jest Młoda Para.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ciekaw jestem ile jeszcze takich wątków powstanie ... przecież odpowiedz na twoje pytania jest miedzy innymi w wątku sprzęt do ślubów ...
    Canon FF

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Wracając do lam to nigdzie nie napisałem, że mam 3 tylko dwie i nie widzę sensu sprzedawać Nissina za 200 pln bo zawsze może się przydać.
    Lampę już mam w zasadzie dwie 580 ex2 i na wszelki wypadek Nissin 622.
    Ten wpis to dla mnie TRZY.
    Może gdybyś używał przecinków byłoby łatwiej Cię zrozumieć.

Wracając do lam .
    W sumie to widzę, że to tragedia pomyłek. Ja o lampach a Ty o LAMACH :neutral:

Oki, poważnie.
    Decyzję o fotografowaniu tak ważnych momentów podejmuje się z pełną świadomością i bez doświadczenia (i czasem talentu) lepiej się za to nie zabierać.
    Mądra decyzja żeby się uczyć jako drugi na początku... ale...
    żeby być drugim to już trzeba coś umieć. Inaczej będziesz się tylko miotał i przeszkadzał głównemu.
    A gdybyś już coś UMIAŁ to nie zadawałbyś takich pytań i nie robił takich błędów zakupowych jakie Ci już wytknięto. Przecież takich pytań , ba; całych wątków jest mnóstwo na tym forum. To kopalnia wiedzy.
    Dlaczego więc, skoro czytałeś postanowiłeś olać bardziej doświadczonych i zacząć od d... strony? (jak pisał kolega wyżej)
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja ci kolego polecam sprzedaj albo jedno albo drugie body,jak sie uparłeś na lans z 5d to sprzedaj to 50d,po co ci 2 body jak nie robisz zawodowo ślubów w tym momencie ? (chyba że robisz ) i kup jakieś chociaż jedno uczciwe szkło do tego 85 1.8
    Bo że na ślubie obwiessisz się dwoma aparatami to nie zrobi z ciebie PRO ,no moze w twojej głowie

Uzależniony

Domyślnie

Wiesz może jestem prostym i niedoświadczonym chłopkiem ale bał bym się iść na ślub z jednym body. Srałbym w gacie bo to tylko elektronika i zawsze może się coś spieprzyć. Wiem można robić całe życie na jednym i być mądrym ale dla mnie bezpieczeństwo w umyśle też jest ważne. Może zabrałem się od **** strony ale to nic straconego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie robię jeszcze ślubów ale wole mieć wcześniej wszystko co potrzebne po to żeby zaznajomić się ze wszystkim
    Ostatnio edytowane przez horak ; 11-10-2010 o 14:56 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Wiesz może jestem prostym i niedoświadczonym chłopkiem ale bał bym się iść na ślub z jednym body. Srałbym w gacie bo to tylko elektronika i zawsze może się coś spieprzyć. Wiem można robić całe życie na jednym i być mądrym ale dla mnie bezpieczeństwo w umyśle też jest ważne. Może zabrałem się od **** strony ale to nic straconego.
    Ale podobno masz nie być głownym fotografem więc o co chodzi ?? Chyba nie ma czego się bać bo ten co ma wykonac swoja robote za pieniadze bedzie czuwał i on napewno ma 2 korpusy,chyba że fotoziutka wynajeli

Uzależniony

Domyślnie

NIe kupię sobie zapasowego body tydzień przed ślubem, super lampy czy obiektywu bo ich nie wykorzystam tak jak mógłbym gdybym miał je znacznie wcześniej

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów