Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: C50d i 5dmk2 - jakie szkiełka ?

Domyślnie

Jasne. I z niewyjaśnionych powodów wszyscy nagle stają się hiperaktywni w takich do znudzenia powielanych wątkach, których mają dosyć. Najwyraźniej pokusa, żeby sobie po kimś pojeździć jest nie do odparcia. A jak ten ktoś jest żółtodziobem, który ma kasę na dobry sprzęt, to już w ogóle bajka ("no jakże to!? nie zaczyna od 400D w dual kicie, tak jak my wszyscy? to my mu pokażemy...).

A stałek mu nie dam, bo nie o takie "pomocy" oczekiwał. No ale żeby wiedzieć, o co autorowi wątku chodzi, to trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. Od razu wtedy cała ta dyskusja ograniczyłaby się do jednej strony, a i ja nie musiałbym się odzywać, nie mogąc patrzeć na ten trolling w czystej postaci.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

wypowiem się ponownie
    na 5d2 kup 28/1.8
    na 50d będziesz miał wymiennie 50 i 85
    do tego jakiś fish
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Autor wątku bałby się iść na ślub z jednym body, jak to napisał "srałby w gacie bo to tylko elektronika" dziwne jest, że nie dopuszcza myśli że zdjęcia mogą nie wyjść z powodu braku doświadczenia w tak specyficznej i jednocześnie trudnej dziedzinie jak fotografia ślubna. Ja bym srał w gacie, że zawiodę znajomych i zrobię im słabe zdjęcia a nie martwił się o sprzęt. A tak na marginesie, czy autor wątku zapamiętał wszystko co mówiono na kursie w kurii?

Uzależniony

Domyślnie

Rozumiem, że pijesz do tego czy w ogóle mam ten kurs tak ? Otóż tak mam.
    Pierwsze od czego zacznę to kupno szerszego konta na początek będzie to pewnie 17-40 Nie jest może super szeroko ale mi wystarczy. Oczywiście powiecie że to ciemne okrutnie szkło ale ja uważam, że jak najbardziej może się sprawdzić. Później jak radzi kolega szuler zastanowię się nad 28/1.8
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Powiem Wam szczerze, że odnoszę nieodparte wrażenie, że z wielką niechęcią patrzycie na każdego kto porusza temat robienia zdjęć ślubnych. Wątpię żeby większość z Was była siostrami miłosierdzia tak bardzo dbającymi o dobro Państwa Młodych żeby nie zostali skrzywdzeni przez OBCEGO fotografa.
    Tak naprawdę sądzę, że każdy z Was był jak to fajnie nazwaliście Fotoziutkiem, bo nikt mi nie powie, że urodził się z aparatem w dłoni. Nie powinniście zapominać o tym jacy byliście na początku przygody z fotografią.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 11-10-2010 o 19:52 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Powiem Wam szczerze, że odnoszę nieodparte wrażenie, że z wielką niechęcią patrzycie na każdego kto porusza temat robienia zdjęć ślubnych. Wątpię żeby większość z Was była siostrami miłosierdzia tak bardzo dbającymi o dobro Państwa Młodych żeby nie zostali skrzywdzeni przez OBCEGO fotografa.
    Nie,nie każdego bo jak mogłeś zauważyć jest wątek ślubny który ciągnie się już kupe czasu,padają tam czasem głupie pytania fotoziutków ale nie rzucają się tak w oczy i są albo ignorowane albo giną gdzieś wśród innych postów,a tematy takie jak twój rzucają się w oczy i sa prowokujące bo co drugi dzien to samo jest i nie ma się co dziwić że są przez niektórych negowane no bo sorry co człowiek ma mysleć gdy widzi temat:
    a) w dziale dla początkujacych
    b)głupie pytania o sprzet typu co kupic itd(jak sie tym zajmujesz to sam powinieneś wiedziec czego ci trzeba)
    c)stwierdzających że są początkujacymi bez doświadczenia ale chca sie natychmiast zając profesjonalnie,zarobkowo

Bo wiesz co ja czuje jak cos takiego czytam? nerwy mnie ponoszą,bo kiedyś fotografów była garstka bo mało kogo było stać na sprzet i na oddanie cennego czasu na to hobby czy pracę,a teraz każdy idzie do sklepu kupuje byle jakie lustro i chce być z miejsca PRO ,bo się naczytał głupot że to łatwa kasa,idziesz na pare godzin coś pstrykniesz lepiej/gorzej i wpada 3tyś a przy tym każdy uważa że jesteś PRO no bo jak to by moglo być inaczej,wielki aparat wielka lampa,a czasem nawet 2 aparaty oooo panie,leon zawodowiec,a tak naprawdę 20KG SPRZETU A FOTOGRAF ZERO !!! TALENTU
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

odpowiadając na post:
    mam 17-55/2.8IS do 50D a na 5DII zakładam 28/1.8 i 50/1.4.. 85/1.8 używam na obu, bo nie mam i nie stać mnie na 70-200, a nogi mam zdrowe... wiem, że obrazek z 85 przy 2.8 ma inne "łał" niż przy np. 150mm z tele, ale...

co do wypowiedzi...
    Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Rozumiem, że pijesz do tego czy w ogóle mam ten kurs tak ? Otóż tak mam.
    Pierwsze od czego zacznę to kupno szerszego konta na początek będzie to pewnie 17-40 Nie jest może super szeroko ale mi wystarczy. Oczywiście powiecie że to ciemne okrutnie szkło ale ja uważam, że jak najbardziej może się sprawdzić. Później jak radzi kolega szuler zastanowię się nad 28/1.8
    Tak naprawdę sądzę, że każdy z Was był jak to fajnie nazwaliście Fotoziutkiem, bo nikt mi nie powie, że urodził się z aparatem w dłoni. Nie powinniście zapominać o tym jacy byliście na początku przygody z fotografią.
    powiem tak.. każdy zaczynał i nie jeden tego typu wątek powstawał... w czasach kiedy wielu z obecnie baaaardzo doświadczonych fotografów zaczynało pracę internet był dla nielicznych, wymiana doświadczeń szła w sposób bardziej przyjazny - poprzez rady starszych kolegów, wymianę spostrzeżeń - jednym słowem koleżeństwo, a nie zajadłość i nastawienie na zgnojenie, potępienie i na starcie wyeliminowanie ewentualnej konkurencji... bo ku takiej zmierza nasza polska mentalność.. wszystko dla siebie..
    ale z drugiej strony nie żyjemy w średniowieczu!! nie ma googli? nie ma podręczników?? inwestujesz kupę kasy w szmelc, którego nie wiesz jak ogarnąć, nie wiesz co i po co, co jak wykorzystać, co gdzie zastosować..
    rację ma dinderi pisząc
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    ... bo zamiast czytac i wyciagać wnioski, wolimy mieć podane pod nosek.
    Taki jest prawdziwy powod. Żaden inny....
    bo tak jest.. i jest to kolejny wątek/przykład na to.

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup 28/1,8 i 50/1,4 i z bańki. Ewentualnie jeszcze 35, bo tanie i fajna ogniskowa do kotleta.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony

Domyślnie

Bartek_902, dałeś właśnie swoim ostatnim wpisem dowód na to jaka przemawia przez Ciebie zawiść. Żyjemy w takim, a nie innym świecie. Konkurencja jest i będzie jeszcze większa. Sztuką jest nauczenie się z nią żyć, a nie walczyć za wszelką cenę. Twoją wypowiedź odbieram jako rasizm na polu fotograficznym. Kiedyś była nas garstka ...... itp.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Tylko, że Bartek_902 nigdzie nie napisał: NAS garstka...
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uzależniony

Domyślnie

Dobrze wiemy o co chodzi.
    Nie mam zamiaru się o to spierać ale nie będę też milczał.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 11-10-2010 o 20:34 Powód: Automerged Doublepost

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów