Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: zniszczony gwint do statywu w 1DS

Domyślnie zniszczony gwint do statywu w 1DS

Ma pytanie, może ktoś może coś poradzić.
    Kupiłem na Alledrogo 1ds. wszystko miało być cacy a nie jest.
    Aparat trafił do mnie z 2 usterkami
    1. pęknięty korpus w okolicy mocowania paska.
    2. zniszczony gwint mocowania statywowego.

Nie bardzo wiem co robić.
    o ile to pęknięcie korpusu jest minimalne (ale jest i czuję się wpuszczony w maliny brakiem informacji na aukcji o tej usterce) to może być niedoskwierające. bo może jest szczelny i nie naciągnie wilgoci a może nie.
    jednak zorany gwint uniemożliwia montaż puszki na statywie i to już jest kanał.

w związku z tym mam takie pytania:
    1. czy ktoś wymieniał kiedyś ten gwint? wie ktoś ile to kosztuje? serwis (dzwoniłem) nie wie. nie zobaczą nie powiedzą, a mieszkam na prowincji i wysyłka zajmie kilka dni itp. a jak każdy nie lubię się rozstawać ze sprzętem.
    2. jak się zachować wobec sprzedawcy? żądać zwrotu kasy i odesłać aparat czy po ustaleniu ceny serwisu żądać zwrotu pieniędzy za naprawę i wyrównania strat moralnych?

poradźcie coś grzecznie proszę.
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Awatar waldesss
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Jeśli miało być wszystko ok, a nie jest to ewidentnie zostałeś oszukany.
    Ja bym się nie bawił w serwisy tylko zażądał zwrotu pieniędzy i szukał kolejnego aparatu.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Zostałeś zrobiony w bambuko....nie wiem co tu jeszcze robisz w tym momencie,jeśli sprzedwca nie poinformował Cię o tym i nie było tego defektu widać na zdjeciach to odrazu pownienieś domagać się zwrotu kasy
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Reklamacje należy zgłaszać jak najszybciej, potem nie udowodnisz że kupiłeś uszkodzony. Pęknięty korpus a wewnątrz nie wiadomo czy nie ma jakiejś usterki, która wyjdzie po jakimś czasie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podaj linka do tej aukcji, żeby się oszust zaindeksował na przyszłość w google.
    IMHO aparat ewidentnie zaliczył glebę stojąc na statywie, brak takiej informacji w aukcji to jest oszustwo i nie ma się co cackać - tylko zwrot kasy i kosztów.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego, tak jak radzą inni, zwracaj i rządaj oddania kasy, nie ma co sie zastanawiać, pęknięcie może oznaczać upadek lub mocne uderzenie. W takim wypadku nie wiadomo co w środku. A co do zepsutego gwintu hm... to jedynie przegwintowanie na inną srednicę, a póżniej dopasowanie śruby od płytki statywowej lub próba wymiany.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Domyślnie

Dam linka jak będą kłopoty z odzyskaniem kasy. Nie wiem czy to oszustwo czy "niefrasobliwość". Na aukcji jak byk napisane było cytuję: "Sprzęt jest w wyśmienitym stanie i technicznie i wizualnie...w 100% sprawny! Obudowa bez rys, rysek, obić itp...!!"
    Nie chcę być niesprawiedliwy po prostu. Uzyskałem zapewnienie, że był na przeglądzie w serwisie itp, itd.
    Jednak obawa, że (z powodu wewnętrznych, niezdiadnozowanych obrażeń) odmówi posłuszeństwa w ważnym momencie, który się być może nie powtórzy nie daje mi spokoju
    Chyba macie rację.
    Czekam na odpowiedź w sprawie przelewu zwrotnego jak się sprawa przeciągnie 2 dni zalinkuję aukcję (w odpowiednim dziale forum)
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Awatar waldesss
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Daj link od razu.
    Jeśli ktoś pisze, że: "Sprzęt jest w wyśmienitym stanie i technicznie i wizualnie...w 100% sprawny! Obudowa bez rys, rysek, obić itp...!!", a wychodzi co innego to dla mnie już jest oszustem myślącym, że trafi na kogoś kto machnie na to ręką.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Znaleźć aukcję nietrudno - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę ale sprzedawca to powszechnie tu znany Conrado5....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Znaleźć aukcję nietrudno - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę ale sprzedawca to powszechnie tu znany Conrado5....
    No to jesteśmy w domu
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów