Moze ktos ma pomysł? Zostawilem w bagnie koncowke nogi. Czy mozna kupic gdzies takie lub te calkiem gumowe jak w manfrotto? Zastanawia mnie czy nie da rady zakupic np. gumowe koncowki od metalowych krzesel gdzies i dopasowac
Moze ktos ma pomysł? Zostawilem w bagnie koncowke nogi. Czy mozna kupic gdzies takie lub te calkiem gumowe jak w manfrotto? Zastanawia mnie czy nie da rady zakupic np. gumowe koncowki od metalowych krzesel gdzies i dopasowac
stopki do statywow i monopodow znajdziesz w dobrych/wiekszych sklapach foto, wystarczy dopasowac srednice
http://www.e-cyfrowe.pl/stopki-i-kol...f451d66c7261cc
jak nie dasz rady dokupić, to można dotoczyć u jakiegoś tokarza takie końcówki z tworzywa... (z ERTALONU, robi sie z tego rolki do bram przesuwnych...)
niech dotoczy 3 sztuki "kolców" i wbij w nogi, będzie OK
(dla pewności możesz przewiercić koniec nogi i wkręcić śrube, wtedy napewno nie wypadną)
..jak trafisz średnice "gumek od krzeseł" to też dobre rozwiązanie..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
te w sklepie fajne, ale ceny dość wysokie
a statyw ze zdjęć widać "leciwy"
niech tokarz dotoczy coś takiego ze wspomnianego przeze mnie tworzywa
(średnica tam gdzie gwint musi być taka jak wewnątrz nogi Twojego statywu, żeby wbić z oporem...)
ertalon jest tani, około 30 zł za kg
kupuje sie w walcach o odpowiedniej średnicy...
Tobie starczy z 30 deko + robocizna :-D
Ostatnio edytowane przez bernard78 ; 10-10-2010 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
No nic zobaczymy. Ciekawi mnie oferta gumowych koncowek od Benro, ale nie ma foto na www. Ogolnie najpierw pochodze po miescie w meblarskich sklepach moze sie znajdzie cos
Hmm ciekawe czy korki od fina marki JABOL beda pasowacWybiore sie pod sklep i dopasuje ze tutejszymi smakoszami heh
"WINA" nie fina heh
Ostatnio edytowane przez siudym ; 11-10-2010 o 00:18 Powód: Automerged Doublepost
A ile to ma srednicy ? Moze od kul przypasowalo byAlbo od laski jakiejs
Takich/takiej do podpierania sie
![]()
"W pełni kompatybilny z Manfrotto..." tak było w opisie na wielu aukcjach.
Wiem że można było, bo ktoś, gdzieś już coś kupował do GP.
JEST, znalazłem... :-D
W wątku Statyw Goldphoto YH324C + głowica Manfrotto 488RC2 post #35.
Może jeszcze aktualne.
Pozdrówka!
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 11-10-2010 o 10:43 Powód: Automerged Doublepost
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Latalem po miescie ale nic nie dopasowalem. Zauwazylem, ze srednica rurki na dole jest identyczna jak w moim monopodzie, a dokladnie Frotka 679B. Ma swietna gumowa koncowke.
http://ns24660.ovh.net/~abackup/photoprod/MAN679B.jpg
Nie zauwazylem, aby w necie mozna bylo kupic takie koncowki od manfrotto. Jesli ktos ma sklep/link i wie gdzie mozna to nabyc to prosze da znac
(na e-cyfrowe nie maja)
Ostatnio edytowane przez siudym ; 12-10-2010 o 18:37 Powód: Automerged Doublepost