Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Mikrofon zewn. (stereo) do Canona 550/7d

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    mam inne pytanie:
    czy ktoś przetestował z lustrzanką i poleca jakiś mikrofon bezprzewodowy?
    tzw. krawatowy (na klip)?
    na tzw. mikroport?
    i oczywiście w niewygórowanej cenie
    (ale bez przesady - nie o sprzęt z allegro za 30 zł chodzi)
    Standard to Sennheiser ale to 2.5 kzł minimum.
    Niezłe robi AKG - jakiś 8 stów za zestaw tylko w zestawie najczęściej nie ma lavaliera tylko jakiś nagłowny. Lavaliera musisz dokupić za ok. 3 stówki. Zestaw AKG z lavalierem to ok. 1 kzł - tzw. "presenter set".
    Z "niefirmowych" można spróbować zestawu T.Bone jest to produkt robiony w Chinach dla sklepu muzycznego thomann.de (największy sklep tego typu na świecie). W sumie nie najgorszy kompromis cena - jakość. Do tego 3 lata gwarancji i 30 dni na zwrot - cena ok. 450 zł.

Wszystkie zastrzeżenia o jakich napisał mc_iek są jak najbardziej aktualne. Od siebie napiszę jeszcze, że trzeba wybierać zestaw dla video gdzie odbiornik ma stopkę do nasadzania na kamerę/aparat i jest zasilany zwykle jednym paluszkiem oraz ma wyjście na mały jack. Niestety w tych tanich zestawach najczęstszym rozwiązaniem jest stacja odbiorcza podłączana do sieci.
    O ile mi jednak wiadomo w thomannie można kupić T.Bone na zasadzie składania komponentów (osobno mikrofon, stacja itd.) - w ten sposób można sobie złożyć zestaw jaki potrzebujemy. Zresztą warto tam poszukać może mają gotowe zestawy dla kamerzystów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-06-2011 o 02:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów