Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: 5DmkII - Pękło body

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie będzie zwarcia, bo ta szczelina była bardzo wąziutka, nawsadzane jest
    niewiele, wiec o wlaniu się do środka i zwarciu mowy nie ma na 100%.
    Ogólnie, to było robione warstwowo, najpierw w szczelinę do częściowego
    zaschnięcia, kolejny raz na wierzch, łączenie z poprzednią warstwą i na kamień.

Na dzień dzisiejszy, już zamówiona nowa część, oczekuję ok. 2 tygodnie i jedzie
    do wymiany. Mimo na prawdę świetnej roboty, sen mam zakłócony i postanowiłem
    zrobić jak należy, czyli nowe i bez śladu. Żeby było śmieszniej, dogadałem się,
    że jak już będzie część na stanie, jadę osobiście do Wawy i zrobią mi na miejscu.
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Koszt obudowy ?

Na 1 stronie pisalem , ze to najlepsza opcja - najpewniejsza jezeli koszt wymiany z obudowa bedzie w miare do zjedzenia.

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Kiedyś miałem Olympusa E-300. Pech, podczas focenia w nocy spadł mi ze statywu, pękła obudowa, rozsypał się obiektyw. Puszka działała bez problemu. Po jakimś czasie (2-3 miesiące) aparat padł. Wysłałem do serwisu. I teraz najlepsze - wrócił do mnie naprawiony w nowej, pachnącej obudowie - z opisu usterki wynikało, że uszkodzony był wyświetlacz LCD. Wszystko na gwarancji, bezpłatnie, przesyłka na koszt Olympusa.
    Czyli można!
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shrek.pl Zobacz posta
    przypomniało mi się, że jest folia przylepna,
    którą układa się termicznie i można by dokładnie uformować ją na całej powierzchni, zakrywając szpachlowane miejsce,
    dodatkowo ochroni przed rysowaniem, bo fakt jest taki, że miałem już ryskę w tej okolicy, przez coś w torbie.
    Cytat Zamieszczone przez Shrek.pl Zobacz posta
    Na dzień dzisiejszy, już zamówiona nowa część, oczekuję ok. 2 tygodnie i jedzie
    do wymiany. Mimo na prawdę świetnej roboty, sen mam zakłócony i postanowiłem
    zrobić jak należy, czyli nowe i bez śladu.
    To już chyba można zdiagnozować jako chorobę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Oddać do blacharza samochodowego, szpachla, papier ścierny, malowanko i nikt się nie zorientuje że było bite
    A jak mu "pasat w dyzlu" wyjdzie, to co?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

luudzie, to tylko sprzęt

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Sprzet , ale dla niektorych kosztowny i nie zwraca sie jego uzytkowanie

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

luudzie, to tylko sprzęt
    Co prawda to prawda,ale tani nie jest i nie kazdy go wymieni po roku...a osobiscie był bym wkurzony mysla ze mojnowy aparat tak wyglada i jeszcze 3 czy 4 lata bede musial na niego patrzec w takim stanie
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Zastosowal technike stosowana do uszczelnienia bloku silnika albo cos w tym stylu.
    Modelarskie klimaty nie sa dobre , ABS w aparacie rozni sie od tego w modelu - cieniutki , gietki itp.
    Dobra opcja bylo wlasnie uzycie kleju CA - kropelka. Ma swietne wlasciwosci , ladnie sie szpachluje -tak robie jak sklejam modele
    Podstawa w tym przypadku , to rozkrecenie aparatu na czesci 1 i trzymanie w reku samej obudowy i wtedy mozna isc do lakiernika samochodowego , ktory by to siknal.
    Kumpel w autoryzowanym serwisie malowal kumplom obudowy do tel .
    Maskolem zalac napis canon , ekran zaslonic i byla by ladnie pomalowana obudowa - nie wiem jak elementy gumowe , do zasloniecia pewnie.
    Ale jest ok , cieszymy sie wspolnie z Toba
    Troszkę głupoty piszesz kolego, bo primo - w aparatach nie stosuje się na obudowy ABS tylko raczej PC (na telefony też nie bo tam jest czesto mieszanina ABS+PC) i secundo 5D w tym opisywanym miejscu jest wykonany ze stopu aluminium lub magnezu.
    To że lepiej byłoby przed robotą odkręcić ten element z aparatu to fakt, bo można było to pęknięcie troszkę wyprostować. Ale bez rozkręcania nie ingerujemy bardziej w korpus i inne uszczelki, śrubki itd...
    Jak ktoś już napisał kropelka też nie będzie się dobrze trzymać w takim pęknięciu z przemieszczeniem jak w opisywanym przypadku. Kropelka ma lepsze właściwości im mniej jej nałożymy. Odnośnie modeli z tworzywa abs to z pewnością lepszym klejem będzie klej na bazie rozpuszczalnika a nie kropelka.

Co do opiłków w masie klejącej - jakie w tym miejscu może być zwarcie elektryczne? Na pryzmacie?
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Można mi przypisać chorobę, niestety, jestem estetą i muszę z tym żyć. Ogromną wagę
    przykładam do szacunku do sprzętu, kiedy sprzedawałem 40D po 3 latach, kupujący nie
    mógł wyjść z podziwu i nie wierzył w przebieg, w relacji przebieg/wygląd i stan.
    Taki mam charakter od dziecka, dbam o wszystko i nic z tym nie zrobię, bo to jest we mnie

Proszę nie łączyć posiadania i nie używania, z używaniem z niezwykłą dbałością,
    bo znam lepszych ode mnie, np. piloty do sprzętów przez 10 lat mają pozawijane w folię,
    żeby się nie rysowały i nie ścierały napisy ...

to bym leczył bez wątpienia
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów