Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: 5DmkII - Pękło body

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Mogłem się spodziewać, że z "żytnią" będzie problem nawet z określeniem za ile ...
    Wysłałem zdjęcie, z zapytaniem konkretnie o wymianę, wszystko poza tym jest sprawne w 100%, oczywiście odpowiedź mailowa jak i telefoniczna jest taka, że muszę oddać sprzęt do nich i oszacowanie nastąpi do 24h. Nie powiedzą mi na podstawie fotki i opisu, ponieważ muszą sprawdzić, czy uszkodzeniu nie uległo nic więcej blablabla.
    Idiotyzm potwierdzony wielokrotnie. Teraz powinienem spakować sprzęt, wysłać, czekać tydzień i usłyszeć cyfrę, a można przecież wprost powiedzieć, że ten element kosztuje "XXX" i po temacie, wysyłam bez niespodzianek.
    Sytuacja jak w kazdym polskim serwisie....wrrrr aż mi się nie chce wspominać moich przygód z serwisem nikona i nieszczelną puchą d300 bo aż mnie krew zalewa.

Co do wyceny to dziwne bo powinni miec cennik czesci i wprost powiedzieć +/- ile to bedzie kosztować a oni chcą szacować bo sobie wymyslą że trzeba a to uszczelke a to coś i wystrzelą z cena że ho ho
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Odpowiedź mailowa z działu obsługi CSI

"Koszt pokrywy górnej (samej części) to 480zł. Niestety nie wiemy w jakim
    stanie jest reszta obudów czy nie zostały pogięte i czy w środku aparatu nie
    zostały uszkodzone jakieś elementy. Dokładna wycena możliwa jest po
    dokonaniu ekspertyzy"

Dokładnie jak piszesz Bartek, pewnie wewnątrz pękł szkielet główny korpusu, płytka i oczywiście przerwała się uszczelka, koszt łączny sięgnie 2 tysiące, "klient nasz pan"

W chwili obecnej, zapominam o wymianie, chyba, że nieoczekiwanie spadnie mi z chmurki klocek, który poświęcę na wymianę elementu, ale tego nie przewiduję, więc czekam, aż życie mnie zaskoczy
    Na tą chwilę jesteśmy z moją piątką po tuningu i wygląda to tak

Wg mnie, nie jest źle, wręcz super, troszkę widać malowanie, bo nie dało się tak idealnie matowo i lekko się błyszczy, choć farbka była absolutnie pewny marny czat
    Trochę próbowałem jeszcze matować, ale zostawiam jak jest, bo jest pięknie i solidnie. Jest szczelne, równe, bezpieczne, a to było celem zadania domowego.
    Dobrze mieć pod ręką takie złote rączki motocyklowe, nie dość, że wspaniały fachowiec od motocykli, to dołożył sobie spawacza metali szlachetnych foto optyki
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Coś już napisał
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

zdradź nam jakim sposobem naprawiłeś pęknięcie :-)
    40D+50D+T17-50/2.8+50/1.4+70-200/4L+580ex II+580ex

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a w którym serwisie w poznaniu kumpel pracuje ? żebym wiedział gdzie motor naprawiać jakby co
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Efekt naprawy bardzo pozytywny,nie wyglada to zle ,ważne ze dziury nie ma i nie bedzie dostawał się kurz ani wilgoć

Wracając do wycen serwisu,jakiś czas temu spadł mi moj iphone na schody efekt zbita szybka,odkształcona obudowa i ramka...dzwonie pytam ile naprawa,mówią 200zł z wymianą mówię ok jade,gość rozkręcił popatrzył i tak hmmmm wie pan co jednak tu bedzie wymiana plus prostowanie plus klejenie plus coś tam coś tam,koszt = 450zł no ale nie miałem wyjscia,działa ale wyglada do du**,jeszcze troche pożyje bo już bateria puszcza to go w cholere wymienie na 4g jak da rade....a tak naprawde gdybym miał szybke to sam bym to zrobił podejrzewam no ale raz się żyje
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak naprawione, pisałem wyżej, dwuskładnikowe jakieś lepidło, z domieszką srebra itd. kompletnie nie wiem nic więcej, zrobił, zapchał, uszczelnił, utwardził, zamalował i jest git, aż chyba się napiję z tej radości

Maćko: Przeźmierowo, Krańcowa, zwany "Bolas" Robert Przybyła MotoRP.pl jakby co.
    Ja jestem z nim i moim każdym kolejnym motocyklem od nastu lat, nie ma ważniejszego serwisu w Wielkopolsce, nie piszę tego, bo go lubię za to, że naprawił mi rysę w 5D, ale dla tego, że wielokrotnie serwisował mi sprzęt, mi i wielu ludziom i jeśli polecać, to tylko jego, bo to człowiek z zasadami, jakich dzisiaj nie robią.

Koniec OT. Mam nadzieję, że nasze dywagacje nikomu nie będą potrzebne, ale gdyby ... to zawsze jest jakaś namiastka informacji, które mogą pomow w podobnych przypadkach.
    Wszystkim ogromnie dziękuję za wsparcie i pomoc, pomysły i humor. Bez tego byłoby mi ciężko, a w sumie poszło gładko i miło Dzięki Panowie!
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Od razu mówiłem do blacharza tudzież maniaka motoryzacji, oni zawsze coś wymyślą

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Nie chcę być traktowany jak malkontent gdy wszyscy chwalą ale...
    Kolega rozebrał aparat i naprawiał korpus czy "napchał" (sorry za okreslenie) spoiwa z wierzchu?
    Tego typu materiały uzupełniające stosuje się do napraw bloków metalu a nie cienkich powłok.
    Ile tego wlazło do środka?
    Może zrobić zwarcie?
    Problem spoiw z dodatkiem metalu jest taki że moga przewodzić prąd. A tobie chodziło raczej chyba o szczelność niż walory mechaniczne. Czy ew. zwarcie?
    Miom zdaniem należało poprzestać na zapewnieniu ochrony przed czynnikami zewnetrznymi typu kurz.
    Nie używałbym niczego nie kontrolowanego po drugiej stronie. Bez rozbierania aparatu.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Zastosowal technike stosowana do uszczelnienia bloku silnika albo cos w tym stylu.
    Modelarskie klimaty nie sa dobre , ABS w aparacie rozni sie od tego w modelu - cieniutki , gietki itp.
    Dobra opcja bylo wlasnie uzycie kleju CA - kropelka. Ma swietne wlasciwosci , ladnie sie szpachluje -tak robie jak sklejam modele
    Podstawa w tym przypadku , to rozkrecenie aparatu na czesci 1 i trzymanie w reku samej obudowy i wtedy mozna isc do lakiernika samochodowego , ktory by to siknal.
    Kumpel w autoryzowanym serwisie malowal kumplom obudowy do tel .
    Maskolem zalac napis canon , ekran zaslonic i byla by ladnie pomalowana obudowa - nie wiem jak elementy gumowe , do zasloniecia pewnie.
    Ale jest ok , cieszymy sie wspolnie z Toba

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Kurcze ja też pisałem do CSI w sprawie wymiany matówki oraz czyszczenia 30D. Oczywiście otrzymałem odpowiedź "Proszę o dostarczenie sprzętu do serwisu w celu wyceny, nie wyceniamy kosztów napraw na odległość. W naszym Serwisie wycena kosztów naprawy jest bezpłatna". Oni chyba mają tam jeden szablon - siedzi koleś i leci copy/paste
    Zainteresował mnie ten serwis Opto-Technika, wysłałem maila z prośbą o wycenę - zobaczymy co odpiszą.
    Biegam, bo lubię

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów