Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: 5DmkII - Pękło body

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Unhappy 5DmkII - Pękło body

Witam,

Masakra się stała, wyślizgnęła mi się puszka z ręki i upadła niefortunnie górą na asfalt, skutkiem tego jest maleńkie wgniecenie i pęknięcie ok 2cm, maleńka szczelinka obok napisu Canon, w miejscu zaokrąglenia.

Czy ktoś z Was nie ma pomysłu jak to zmajstrować, by uszczelnić, żeby wilgoć czy deszcz nie narobił szkody? Na szczęście wszystko jest sprawne, nic nie uległo uszkodzeniu wewnątrz, foci normalnie, bez problemowo, a tego bałem się najbardziej (lustro, migawka, elektronika).

Domyślam się, że serwisowo wymiana górnej części puszki, to już koszt w tysiącach, więc pomyślałem, że ewentualnie jakiś czarny silikon wciśnięty w szczelinę celem uszczelnienia i jakaś naklejeczka załatwi sprawę. Pech niemiłosierny
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Zamiast kombinować dowiedz się w serwisie o koszt wymiany uszkodzonej części.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Zamiast kombinować dowiedz się w serwisie o koszt wymiany uszkodzonej części.
    to cala obudowe trzeba wymieniac, w dodatku przednia czesc, koszt ze 3 tyś bedzie, jak nie wiecej, ale fakt ze warto zapytac
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Kurcze masakra,współczuje...niby puszka sprawna ale wizualnie napewno nieciekawie wyglada no i sporo na wartosci straci przez to,a wymiana w serwisie pewnie nie mało bedzie kosztować :/
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

poszukaj szpachli modelarskiej, przy dobrych wiatrach nie będzie śladu jak jeszcze później kolorek odpowiedni dobierzesz.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

poszukaj szpachli modelarskiej, przy dobrych wiatrach nie będzie śladu jak jeszcze później kolorek odpowiedni dobierzesz.
    A przypadkiem seryjnie nie jest to malowanie proszkowe? bo mi sie wydaje że chyba tak,więc bedzie widać różnice,ale lepsze to niż dziura
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Po pierwsze - nie jesteś sam! Też miałem "twarde lądowanie" i też mini pęknięcie na przedniej maskownicy puszki.
    Po drugie - klep zdrowaśki, ze to nie wpłyneło na pracę puszki (u mnie podobnie)
    Po trzecie - pisałem już na forum o serwisie Opto-Technika w Warszawie (http://www.opto-technika.pl/) - tam skieruj zapytanie odnośnie wymiany obudowy. Nie jest to jakaś zawrotna cena. Trzy miesiące temu dowiadywałem się i koszt samej obudowy to było ok 500 zł. A serwis, choć nieautoryzowany - kozak! (naprawiałem tam lustro w 5D M I).
    Po czwarte - w necie znalazłem (wygoogluj!) książkę serwisową do nowej piątki. ~Tam masz wszystko z rysunkami. Możesz puszkę rozebrać i skleić. Ja użyłem CyjanoFixu (taka lepsza "Kropelka").
    To tyle.
    pozdrówka
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

W Castoramie znajdziesz dwuskładnikowe kleje, na bazie żywic, które sobie z takim pęknięciem doskonale poradzą.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

mleko juz się rozlało, ale na przyszłośc polecam Hand Strap, napewno zapobiegnie przypadkowemu wyślizgnięciu body z ręki.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Jutro jak sie dowiesz ile wymiana w serwisie daj znac ile chca - z czystej ciekawosci.
    Do tysiaka bym wydal na nowa obudowe - co nowa i oryginalna , to nowa i org
    Ja zawolaja 1/2 nowego aparatu , to bym kombinowal dopiero.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów