Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: zawieszenie AF w 5dmark2

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie zawieszenie AF w 5dmark2

Drodzy koledzy,
    miałem dziś niepokojącą miniawarię puszki. podczas focenia, na dosłownie może 5 sekund zawiesił mi się autofokus w canonie 5dmarkII. szklo założone to niezawodna eLka 70-200/4 USM. uslyszalem na chwile brzęk silniczka w body, jakieś dziwne delikatne klaśnięcie w środku - AF przestał łapać, nie świeciły się też punkty AF na czerwono (zupełnie jakbym przeszedl na manualne ostrzenie) a potem AF wrócił do pracy. Jestem jednak lekko zaniepokojony tym faktem. aparat mam od 4 miesięcy, dotychczas nie było problemów. czy któs z Was miał podobny problem/zdarzenie - coż to może być?
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Miewam podobnie, nic nie przychodzi mi do glowy dlaczego tak, i po co.
    Cos mi sie mieni ze to po wgraniu softu 2.07 tak sie zaczelo dziac, ale glowy nie dam.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

U mnie też się raz zdarzyło. Wczoraj. Nie zamierzam się tym przejmować.
    Przyzwyczaiłem się już do tego, że tam gdzie elektronika to czasami muszą być jakieś zwiechy
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

tak, w sumie nie powinno mnie to uspokajać a jednak się czuję jakby bardziej na luzie. znaczy, nie tylko ja cierpię ;-). dzięki... tak, MarekII ma swoje za uszami, ale foty robi mega piękne, zwłaszcza z eLami. pozdrawiam

flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Czy wszyscy macie soft 2.07?
    Ja mam nadal 2.04, bo nie uznałem, żeby usprawnienia w 2.07 warte były upgradu. Zawieszenie AF dotąd nie przydarzyło mi się.
    Za to, dwukrotnie w trybie M właczył się Bulb i nie chciał wyłączyć. Pomogło właczenie/wyłaczenie aparatu. Co ciekawe, w obu przypadkach na mocno wyczerpanej baterii.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

dinderitak mam v.2.07
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

ja tez 2.07...mam się martwic znowu? i czekać na kolejny (wątpliwy)? ;-)

flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dzis mialem chyba dwie chwile z 85/1.8... Cyk i nic sie nie krecilo w szkle, az zerkalem czy na M sie przelacznik nie zmienil :/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie ma 2.07, mam poprzedni
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 10-10-2010 o 22:49 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Miałem tak w 17-40 w ciemnym kościele na wysokim iso i na długim końcu .

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

moja awaria pojawiła się kiedy fociłem pod słońce, ale to był portret, więc focus na twarz, i ładny backlight. w sumie czasem autofokus sie gubil bo kontrast na twarzy nie był najlepszy, a modelka dodatkowo rzucała włosami. zresztą co się będę rozpisywał dwie fotki z sesji poniżej. może to te warunki zadziałały męcząco na mareczka biednego ;-)?

1.
    2.

flickr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów