Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Czy da się wyłączyć głos 'pstryk' w 50d?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm... moje pytanie może mądre nie było, ale mam usprawiedliwienie: jestem profesjonalistą w innych dziedzinach wiedzy, a fotografuję dużo z zamiłowania i potrzeby, chociaż szkół żadnych nie kończyłem. Natrafiłem kiedyś -gdzieś - na tekst o tym że można było głośność migawki zmienić w opcjach, najprawdopodobniej (tak sobie teraz myślę) chodziło o jakiś kompakt.

Mam dziwne wrażenie, że ty nie masz takiego usprawiedliwienia do swojej odpowiedzi.

Podaj adres, prześlę ci piankę, przetestujesz i podasz mi rezultat.
    50D; C 17-55

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Aż sie zalogowałem :-) bo myślałem że do działu humor trafiłem. Poszukałem i znalazłem w moim małym canonie dźwięk strzały trafiającej w tarczę. Że też wcześniej nie szukałem :-(
    EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Zdecydowanie najlepszy wątek w tym roku na forum
    Niestety Canon nie dał takiej opcji w sofcie - myślę że to dobry powód do zmiany systemu
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Wątek zaiste boski

To jest tak:
    kompakt potrafi imitować lustrzankę
    lustrzanka kompakta - nie!

Czyli kompakt lepszy. Polecam. Ma masę różnych opcji ;-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    To jest tak:
    kompakt potrafi imitować lustrzankę
    lustrzanka kompakta - nie!
    Czyli kompakt lepszy. Polecam. Ma masę różnych opcji ;-)

http://www.sdm.gower.pl/burst.avi

Dopiero zaczyna

Domyślnie

oo, widzę że przedszkolaków przyszło więcej, a dziwne, bo pora późna...

Niezwykłe jest to założenie, jakobym nie wiedział o istnieniu migawki. Świadczy raczej o niskim IQ niektórych czytających. No to wyjaśnię łopatologicznie: o odgłos pytałem, nie o migawkę!

Tym bardziej zdumiewają mnie te komentarze w świetle tego, co zostało powiedziane w późniejszych postach - moje pytanie było jak najbardziej zasadne i miało swoją odpowiedź. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że wynikało właśnie z faktu przeczytania instrukcji, tyle że grubo ponad rok temu, podczas pierwszego kontaktu z lustrzanką cyfrową. Chyba właśnie stamtąd pamiętałem, że o cichym fotografowaniu była jakaś mowa.

A że teraz wreszcie wpadł mi w ręce obiektyw z wysoka ogniskową i mogłem pójść 'na łów', problem z hałasowaniem nagle nabrał innego wymiaru.

Szukałem przy informacjach o migawce, a nie przy live view, to i nie znalazłem.

Przedszkolaki, spać. Śmiesznie było, ale trzeba czytać wszystko.
    50D; C 17-55

Uzależniony

Domyślnie

Koledzy, piszecie że ten wątek jest smieszny. Najśmieszniejszy na tym forum. Dla mnie jest najsmutniejszy. Po cholerę wiedzieć coś więcej oprócz tego gdzie jest guzik, co go trzeba nacisnąć.
    Btw. przypomina mi się - o niebo bardziej śmieszne, przewotne a nie głupie - hasło niemieckich ekologów z pierwszej połowy lat 70. ub. stulecia: "Po co nam elektronia atomowa?, mamy prąd z kontaktu!"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Whitefire Zobacz posta
    ... Chyba właśnie stamtąd pamiętałem, że o cichym fotografowaniu była jakaś mowa.

A że teraz wreszcie wpadł mi w ręce obiektyw z wysoka ogniskową i mogłem pójść 'na łów', problem z hałasowaniem nagle nabrał innego wymiaru.
    co do cichego fotografowania, to nie zapominaj wywalić z kieszeni drobnych, klucze dobrze jest owinąć jakąś gąbką wygłuszającą, przyodziać obów typu "cichobiegi", szeleszczący dres odpada, tudzież nie zabierać na łowy hałaśliwych kobit...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

nie ma głupich pytań, śmiesznie to się robi jak pytający się upiera że oczywiście wiedział tylko co innego miał na myśli,
    co do samego dźwięku migawki to lubię ten dźwięk ale niekiedy też chciałbym go "wyłączyć", atrapy migawki w kompaktach brzmią bardzo cienko, przyzwyczaisz się i polubisz
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

Ja też się trochę pośmiałem, ale teraz może rzeczowo: jest takie coś jak "silent shooting". Niestety działa to jedynie w trybie live view, ale myślę, że warto będzie zajrzeć do instrukcji, bo to częściowo rozwiąże Twój problem

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów