Jago, z całym szacunkiem dla Cyfrowych ale to żaden autorytet. Jak taki wpis znajdziemy w instrukcji (formatowanie sic!)to będziemy mogli się nim podeprzeć
Jago, z całym szacunkiem dla Cyfrowych ale to żaden autorytet. Jak taki wpis znajdziemy w instrukcji (formatowanie sic!)to będziemy mogli się nim podeprzeć
400D/grip/17-40L/24-105L/70-200L/kit/S18-200/580 EXII
Pokaż mi w instrukcji gdzie jest o tym mowa. Sprzedawca mnei nie interesuje, przeważnie nie potrafi nic poza nabijaniem bezmyślnie na kase fiskalną (albo jeszcze lepiej poza nią)...
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
wziąłem od c905 i nic tam o tym nie ma
Formowało się ogniwa NiMH a jedyne zalecenie przy ogniwach litowych to takie aby naładować do pełna i rozładować małym prądem co w przypadku aparatu foto czy telefonu nie ma znaczenia bo prąd zawsze jest mały (mały prąd to 1C czyli tyle ile wynosi pojemność akumulatora przykładowo 1600mAh to prąd 1C wynosi 1,6A).
Mialem kiedys 2 telefony SE k700i. Jednego uzywalem ja, a drugiego zona. W tej samej sieci. Zona zawsze dbala o to, zeby telefon byl ladowany dopiero jak byla sygnalizacja niskiego stanu naladowania. Ja nigdy o to nie dbalem, kazdego wieczora podpinalem do ladowarki i odpinalem rano . Dla mnie wazne bylo pelne naladowanie telefonu. Po pewnym czasie - okolo 2 lat zaczely nasilac sie objawy utraty pojemnosci. Zona wtedy przypomniala mi jak "dbam" o baterie w telefonie. Nie minal miesiac a dokladnie takie same objawy wystapily u zony...
Od tego czasu z duza rezerwa podchodze do tych wszystkich zabiegow pielegnujacych nasze akumulatorki w telefonach, aparatach czy innych urzadzeniach.
Pozdrawiam!
Ogniwa litowe nawet nieeksploatowane tracą po pewnym czasie swoje parametry.