Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: Mój pierwszy ślub - czy to prawda?

Coś już napisał Awatar nonac21

Domyślnie

Tu przepraszam wszystkic i pana fotoziutka - jak wy ich nazywacie. Owe kilka zdjec nie bylo z tych najlepszych. Zle zrozumialem i faktycznie przepraszam za wprowadzonie w błąd. Te kilka zdjec ktore mi przesłali - mialy na celu pokazanie w czym tkwi największy problem. Wiekszasc materiału miała byc wykonana w podobnym stylu - czyli grupki ludzi.
    jednorazowy kodak na kliszę...

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

przeczytałem 11 stron w nadziei że wreszcie znajde link do kilku zdjęć (bo poprzednie z licencją exclusive wygasły) a tu ****.

Wątek moim zdaniem powinien zostac przerzucony do hydeparku jak nie prosto do kosza.
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Domyślnie

A czemu do kosza? Czyżby udeżał w kogoś osobiście.
    Wydaje mi sie ze temat jest jak najbardziej godny przeczytania i refleksji.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonac21 Zobacz posta
    Koleżanka która była na tym ślubie i oglądała te zdjęcia mówi że na zdjęciach nie ma prawie rodziny pana młodego - bo fotograf był bardziej od pani młodej i kilka osób znał.\
    Cytat Zamieszczone przez nonac21 Zobacz posta
    Generalnie ponad polowa materiału zrobiona na szerokim kącie - gdzie wydawało się że najważniejsze kadry to zdjęcia "tłumów" przy stołach. (szkoda tylko że została pominięta rodzina pani młodej)
    tzn. na wiekszosci zdjec jest ksiadz albo kamerzysta ? bo ani jednej ani drugiej rodziny na nich nie ma ? no jeszcze ewentualnie osoby towarzyszace.

Ze zdjeciami podobnie, bo najpierw to byly 'jedne z najlepszych' a pozniej sie okazalo ze jednak 'to te gorsze'.

Wiec jak juz sie zdecydujesz na jakas jedna wersje wydarzen, to daj znac.

a watek to nadaje sie do jakiegos dzialu "fakty i mity"
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    tzn. na wiekszosci zdjec jest ksiadz albo kamerzysta ? bo ani jednej ani drugiej rodziny na nich nie ma ? no jeszcze ewentualnie osoby towarzyszace.

Ze zdjeciami podobnie, bo najpierw to byly 'jedne z najlepszych' a pozniej sie okazalo ze jednak 'to te gorsze'.

Wiec jak juz sie zdecydujesz na jakas jedna wersje wydarzen, to daj znac.

a watek to nadaje sie do jakiegos dzialu "fakty i mity"
    To może inaczej, bo zdaje mi się że wieli przysłowiowych "fotoziutków" broni takiego podejścia to reportażu ślubnego.

Oglądałem kilka zdjęć ślubnych moich znajomych (czasem słabsze czasem lepsze, nawet lepsze od moich - tak, tak, nie boję się tego powiedzieć.)
    Ale nie widziałem jeszcze żeby ktoś tak spier.....

Czy to ma znaczenie czy na zdjęciach jest rodzina pani młodej czy pana młodego??? pisałem w przenośni i nie jest to dla mnie istotne.
    A ty doszukujesz się (niczym detektyw) fałszu w moich zdaniach.
    Idąc tym tropem wiele wątków które tu się pojawiły można uznać za "mity i fakty" jak to napisałeś

Nawet jeśli udostępniłbym tą galerię i nagrał video z parą młodą - znalazły by się odpowiedzi typu:
    to nie są zdjęcia tego fotografa a para młoda to wynajęci i opłaceni przeze mnie aktorzy - a to wszystko bo chcę wytępić całe istnienie fotografów ślubnych.

Wydaje mi się że nie którzy po prostu nie rozumieją w czym rzecz.

Napisałeś

- przeprosiłem - źle zrozumiałem w rozmowie telefonicznej

I przyznaję że wątek powinien trafić do kosza
    Dla czego - a to dla tego że to wszystko przemyślałem
    i postanowiłem iść w ślady owego fotografa który od dziś jest moim guru.
    Mam już aparat, będę brał za sesje 1000 zł (oczywiście z plenerem)
    Za taką cenę mam przynajmniej 3 (nawet 4 klientów w miesiącu)
    hmmm - pensja miesięczna już mi się uśmiecha.
    Co do obróbki - to poprawię jasność i uznam że zdjęcia są już obrobione.
    Zgram wszystko na płytkę i jazda na następny ślub.
    Roboty przy tym - sobota + góra 3 godziny ( z czego 20 minut wypala się płyta)
    Hmmm to nawet z pracy zrezygnuję i wezmę dotację (spodziewajcie się następnego wątku na forum - co kupić z 12 tysięcy) bo będę miał cały tydzień na to żeby sobie postów ponabijać. A przy okazji wymyślę jeszcze parę historii co by zniechęcić konkurencje i zjechać kilku fotoziutków żeby mi chleba nie podbierali.

A za moje 20 tysięcy (no bo mam jeszcze zaskurniaki) kupię 5 puszek i porozstawiam pierw w kościele a później na sali - zakupię pilota i będę walił seriami (na peeewno się coś ciekawego trafi).

Tylko powiedzcie mi czy za 20 tysięcy lepiej kupić 5x 40d i 5x 580exII
    czy lepiej 5x 430Ex?
    W ślubach już trochę robiłem więc mniej więcej orientuję się gdzie rozstawić aparaty.

AAA - tak na prawdę mam 30 tysięcy bo jak opowiedziałem to sąsiadowi to mówi że wchodzi w ten interes tylko on by wolał biegać z kamerą....

A więc co proponujecie kupić za 30 tysięcy...

A jak państwo młodzi nie będą zadowoleni z materialu to im powiem - było trzeba się w aparat jopić a nie w kapelę, aparatów było 5 więc nie moja wina.

No mam nadzieję że mi tego pomysłu nikt nie podpierdzieli...
    Tym bardziej czekam aż zostanie usunięty do kosza.

Z całym szacunkiem zwracam honor wszystkim "fotoziutkom" - wy tu rządzicie - a ja idę w wasze ślady.

Dopiero zaczyna Awatar Vegoto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zgadzam się z nonac21.
    Będzie tak, że ktoś jutro kupuje Sony Alphe za 1200zł i on idzie cykać fotki na ślubie, bo przecież ma tryb automatyczny i te wszystkie technologie.

A nonac21 na pewno załatwił kilku aktorów z TVP, aby odrzucić konkurencje.

Tu nie ma się nad czym zastanawiać. Przyszedł koleś z aparatem po pstrykał trochę wypalił i po sprawie. Jeśli będzie tak każdy robił to za dobrego fotografa będziemy płacić grube pieniądze.
    Wina leży po stronie fotografa, ja akurat Ci wierzę bo nie widzę sensu kłamania w takiej sytuacji...
    Canon EOS 450D / Canon EF-S 18-55 F3,5-5,6 IS / Sigma 50 F1.4 EX DG HSM / Canon 430EX II

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czyli wyszło na moje. Pisałem że nie warto klepać w klawaiturę...

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

nonac21

Nie o to chodzi, że ktoś broni fotoziutka bo jest fotoziutkiem

Chodzi o to, że jeżeli oczerniasz kogoś na forum to pokaż cały materiał, a nie 6 fot, które każdy po ślubie na karcie u siebie znajdzie ( ).

Poza tym piszesz że 1000 zł i kiepskie foty. No wiadomo jakie są ceny i jeżeli 1700 to średnia cena na wiosce, a 3500 w większym mieście to czego oni się spodziewali za 1000zł?

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

PM są chyba rozgarnieci prawda? ile czasu poświęcają na szukanie sukni ślubnej? wchodza do pierwszego salonu i biorą pierwszą z wieszaka?
    nx100

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vegoto Zobacz posta

Tu nie ma się nad czym zastanawiać. Przyszedł koleś z aparatem po pstrykał trochę wypalił i po sprawie. Jeśli będzie tak każdy robił to za dobrego fotografa będziemy płacić grube pieniądze.
    Czyli Kolega zgadza się z moją tezą, że im więcej fotoziutków, tym lepiej...

Do Dreamstorm: pisałeś, że dobrego fotografa od złego odróżnia to, że potrafi użyć przycisku delete. Dlatego Ansel Adams zapytany, co jest najważniejszym elementem wyposażenia jego ciemni odpowiedział: "kosz na śmieci". Bądźmy ze sobą szczerzy-większość Waszych, niestety moich zdjęć nadaje się właśnie do kosza

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów