Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 116

Wątek: Mój pierwszy ślub - czy to prawda?

Dopiero zaczyna Awatar Vegoto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

OMG !
    Pierwsza fota porażka ! HAHA czuje się jak bym oglądał pstryki 8 letniej dziewczynki.
    Krzywe, kawałek liścia w kadrze. Nic praktycznie nie widać przez słońce.
    Drugie hmmm podobne było moje pierwsze zdjęcie jak miałem N97.
    Trzecie "świetnie rozmyte ujęcie młodej pary" z kucającym fotografem w kadrze robiącym podejrzewam lepsze fotki.
    Czwarte bez komentarza...

SZOK ! Jak to są najlepsze fotki, to ja się boję pomyśleć jak wyglądają te gorsze.
    Czytając temat nie myślałem, że to aż takie pstryki.
    Canon EOS 450D / Canon EF-S 18-55 F3,5-5,6 IS / Sigma 50 F1.4 EX DG HSM / Canon 430EX II

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonac21 Zobacz posta
    Ale jeśli widzę że podczas pierwszego tańca gość ustawia f5/6 i czasy rzędu 1/15, 1/20
    i potem widzę efekt tego
    - to jedna myśl tylko mi się nasuwa - nie ma pojęcia co robi i powinien zaprzestać do póki się nie nauczy pewnych podstaw.

i czy to będzie 5dmII czy nikon d70
    Zapytam bardzo serio to jakie powinny być wg Ciebie poprawne ustawienia?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    W pierwszych postach pisal ktos o oszczedzaniu - ile kosztuje dzisiaj fotograf na weselu ? Z ciekawosci ile mniej wiecej trzeba liczyc ?
    Właśnie rozpocząłeś nowy temat, który na moje oko będzie miał "milion pięćset sto dziewięćset" postów.

Gratuluję.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Często z pozoru "dozadnych" zdjęć można coś fajnego wyciągnąć. Wystarczy wykadrować, część zaszpachlować na czarno, trochę popsuć i się nada, więc 6 fot mimo, że nie najlepszych to jednak nie przesądza sprawy. Poza tym nawet bardzo mocno wykadrowane zdjęcie (tj. wycięty mały fragment) można z powodzeniem dać do druku i będzie wyglądać lepiej niż na kompie.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Omg... W sumie to nie wiem, czy się cieszyć czy żałować, że załapałam się na tę godzinę publikacji zdjęć...

Masakra jakaś. Bez kitu, normalnie bez kitu...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Coś już napisał Awatar nonac21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Zapytam bardzo serio to jakie powinny być wg Ciebie poprawne ustawienia?
    W tym przypadku zmniejszenie choćby przesłony na mniejszą spowodowałoby wzrost czasu (co mogło by wpłynąć na efekt końcowy zdjęcia).

Nie chciałbym się tu wypowiadać i rozpoczynać nowych wątków na temat ustawień ale wydaje mi się że w tańcu 1/80 1/100 1/125 - to zależy od obiektywu, odległości. nie nie - standardowych ustawień nie ma.
    Trzeba cyknąć i sprawdzić na wyświetlaczu (ale róbmy to - po za ślubami
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Często z pozoru "dozadnych" zdjęć można coś fajnego wyciągnąć. Wystarczy wykadrować, część zaszpachlować na czarno, trochę popsuć i się nada, więc 6 fot mimo, że nie najlepszych to jednak nie przesądza sprawy. Poza tym nawet bardzo mocno wykadrowane zdjęcie (tj. wycięty mały fragment) można z powodzeniem dać do druku i będzie wyglądać lepiej niż na kompie.
    Ok - jeśli by tak zrobił - to może by wyszedł z tego cało - ale oddał to co widzimy.
    Niestety nie dam rady wrzucić tu całej galerii. Po tych 6 zdjęciach widzę że młodzi nie kłamali co do sprawy że nie ma ich prawie na zdjęciach.

Piszesz o wykadrowywaniu - ok. Wykadruj mi z któregoś z tych zdjęć parę młodą. Jak jesteś taki zdolny to myślę że mógłbyś na tym jeszcze zarobić.
    Mogę cię polecić parze młodej i myślę że chętnie ci dopłacą żebyś ich wyczarował w ps-ie na zdjęciach.

O czym my mówimy??? kadrowanie pary młodej ze zdjęć na których ich nie ma???
    ja tam wierzę w to co mówią i zdjęcia potwierdzają moje wyobrażenie na temat całego reportażu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Takim pisaniem "że da się to wszystko wyciągnąć" zachęćmy wszystkich naszych znajomych z lustrzankami - niech robią zdjęcia ślubne!!! Przecież potem wykadrujemy piękne fotki...

Ajaj jak bym pasem zdzielił. To w sumie nie ważne jak zrobi zdjęcia ważne jak je obrobić?
    Hmm ciekawe podejście - warte zastanowienia. Po co się męczyć podczas ślubu na stojąco skoro można posiedzieć i wyczarować piękne zdjęcia???...
    Ostatnio edytowane przez nonac21 ; 07-10-2010 o 17:37 Powód: Automerged Doublepost
    jednorazowy kodak na kliszę...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonac21 Zobacz posta
    W tym przypadku zmniejszenie choćby przesłony na mniejszą spowodowałoby wzrost czasu (co mogło by wpłynąć na efekt końcowy zdjęcia).

Nie chciałbym się tu wypowiadać i rozpoczynać nowych wątków na temat ustawień ale wydaje mi się że w tańcu 1/80 1/100 1/125 - to zależy od obiektywu, odległości. nie nie - standardowych ustawień nie ma.
    Trzeba cyknąć i sprawdzić na wyświetlaczu (ale róbmy to - po za ślubami

Ok - jeśli by tak zrobił - to może by wyszedł z tego cało - ale oddał to co widzimy.
    Niestety nie dam rady wrzucić tu całej galerii. Po tych 6 zdjęciach widzę że młodzi nie kłamali co do sprawy że nie ma ich prawie na zdjęciach.
    Sorry, ale jesli gosc chcial zrobic zdjecia w ruchu to f5.6 i czasy 1/15-25 + synchro lampy na 2 lamelke sa jak najbardziej prawdopodobne. Ale widac, ze Ty chyba nie wiesz ? To tak jakbys podgladal innego fotografa ale caly pic polegal na wlaczeniu synchra w lampie. I tegos nie podpatrzyl 6 fot... Material jaki sie oddaje to min. 100 fot. Wiec, nie ma sie co podniecac. Poza tym zawsze sie eksperymentuje. Po pierwszym tancu, mozna dowoli pstrykac i jest czas i checi. A co ciekawe, nie sa to w ogole kluczowe momenty!!! Po ktorych mozemy cokolwiek krytykowac, ze nie wyszlo! Opanujmy sie! Ja tez moge takie kwiatki po odrzucie wrzucic i napisac, ze taki material dostalem. Widze, niektorzy chyba lapia sie na te 6 fot Kluczowe momenty i wtedy mozemy dywagowac, czy 1k to malo czy duuzo

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Normalnie aż się wierzyć nie chce, że takie fotki zrobił "fotograf", który jeszcze wziął za to pieniądze. Nie wiedziałem, że jeszcze można takich spotkać w tej profesji. A może te fotki robiła "ciocia Zosia" starą cyfrówką znalezioną w szufladzie ?;-)

Coś już napisał Awatar nonac21

Domyślnie

Aro70. Pominę twój ostatni wpis bo... Szkoda słów!
    jednorazowy kodak na kliszę...

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moim zdaniem 6 zdjęć to nie wyrocznia - chyba, że te co widzieliśmy to faktycznie najlepsze, jeśli tak to żal mi PM

Skoro fotograf już zapłacony to pozostaje odebrać wszystkie jego foty - może te, które on uznał za kiepskie do czegoś (obróbki) się nadadzą, a poza tym pozbierać jeszcze wszystko co się da od rodzinnych fotoamatorów i popracować w PSie - może jeszcze nie wszystko stracone!

Ciekawe czy ten superFotograf ma jakąś galerię?
    Fiu fiu

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów