Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
"Przypadłość daltonisty" często polega nie na tym, ze "nie widzę", ale na tym, że "widzę inaczej"![]()
To "inaczej", w moim przypadku, to własnie skłonnośc do przesady z kolorem, który "WY" nazywacie "magenta, pink lub fiolet"![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Miałem D70s, z dobrym szkłem tym aparatem można było zdziałać cuda. Pucha wyplówała jpg dużo lepszej jakości niż co niektóre dzisiejsze sprzęty. Ostrość, rozpiętość tonalna i barwy miały swoją magie![]()
---Moje zdjecia na FB---
Przejrzałem wątek i zastanawia mnie jedno, właściwie dlaczego chcesz obrabiać takiego gniota? To się nadaje tylko do kosza. Daj swoje najlepsze zdjęcie to wtedy obróbka ma sens. Po co siedzieć xxx godzin, żeby poprawić coś takiego? Można tylko po co? Żeby chociaż samo ujęcie się broniło.
To zdjęcie to nie braki starych matryc, braki w obróbce w PS, po prostu rzadko zabierasz aparat do kościoła żeby focić:-) Trzeba więcej praktyki.
Moja wersja
roshuu wybacz nie miałem zamiaru Cie obrażać, po prostu napisałem to co uważałem za pomocne tobie bo w twoich fotografiach widzę podobne problemy z którymi borykałem się uprzednio.
Te fotografie do których przyrównujesz swoje zdjęcia są zupełnie inne ze względu na przestrzenność,tak jak pisałem GO w owych zdjęciach tak pracuje że drobna obróbka wpływa po 100 kroć na efekt końcowy zdjęcia.
Spróbuj obróbki na innej fotografii gdzie masz 3 i więcej planów.
Pozdrawiam
Jacapa, ja mam daltonizm. Ta "mażenta" jest całkiem możliwa, zwłaszcza że już kilkukrotnie mi to mówiono, że "za dużo mażenty"![]()
---Moje zdjecia na FB---