Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Wątek: Ile da sie "wyciagnac" za starych matryc?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    Wersja dinderi u mnie to prawie sam fiolet. Czy ktoś to potwierdzi ?
    Przypadłość daltonisty
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Przypadłość daltonisty
    nie do konca, masz dinderi na 1 planie okropne przebicia magenty, zebys nie mogl i mnie posadzic o daltonizm (niedawno przechodzilem badania okresowe) upewnilem sie za pomoca pipetki.

ps. monitor mam skalibrowany sprzetowo.
    ochajtajsie

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

"Przypadłość daltonisty" często polega nie na tym, ze "nie widzę", ale na tym, że "widzę inaczej"
    To "inaczej", w moim przypadku, to własnie skłonnośc do przesady z kolorem, który "WY" nazywacie "magenta, pink lub fiolet"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

"Przypadłość daltonisty" często polega nie na tym, ze "nie widzę", ale na tym, że "widzę inaczej"
    To "inaczej", w moim przypadku, to własnie skłonnośc do przesady z kolorem, który "WY" nazywacie "magenta, pink lub fiolet"
    zle zinterpretowalem twoj post, mae culpa
    ochajtajsie

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Miałem D70s, z dobrym szkłem tym aparatem można było zdziałać cuda. Pucha wyplówała jpg dużo lepszej jakości niż co niektóre dzisiejsze sprzęty. Ostrość, rozpiętość tonalna i barwy miały swoją magie

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    zle zinterpretowalem twoj post, mae culpa
    Właściwie, to ja głupio napisałem. Można było to zinterpretować dwojako, że albo ja mam daltonizm, albo Jacapa. Mea Culpa

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Przejrzałem wątek i zastanawia mnie jedno, właściwie dlaczego chcesz obrabiać takiego gniota? To się nadaje tylko do kosza. Daj swoje najlepsze zdjęcie to wtedy obróbka ma sens. Po co siedzieć xxx godzin, żeby poprawić coś takiego? Można tylko po co? Żeby chociaż samo ujęcie się broniło.

To zdjęcie to nie braki starych matryc, braki w obróbce w PS, po prostu rzadko zabierasz aparat do kościoła żeby focić:-) Trzeba więcej praktyki.

Moja wersja

Domyślnie

roshuu wybacz nie miałem zamiaru Cie obrażać, po prostu napisałem to co uważałem za pomocne tobie bo w twoich fotografiach widzę podobne problemy z którymi borykałem się uprzednio.
    Te fotografie do których przyrównujesz swoje zdjęcia są zupełnie inne ze względu na przestrzenność,tak jak pisałem GO w owych zdjęciach tak pracuje że drobna obróbka wpływa po 100 kroć na efekt końcowy zdjęcia.
    Spróbuj obróbki na innej fotografii gdzie masz 3 i więcej planów.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Można było to zinterpretować dwojako, że albo ja mam daltonizm, albo Jacapa. Mea Culpa
    albo g..niany monitor. Do czego się wstępnie przyznaję. W poniedziałek zweryfikuję na lepszym.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jacapa, ja mam daltonizm. Ta "mażenta" jest całkiem możliwa, zwłaszcza że już kilkukrotnie mi to mówiono, że "za dużo mażenty"

---Moje zdjecia na FB---

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów