Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: Ile da sie "wyciagnac" za starych matryc?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Dobra ponizej linki do rawa i jpg wywolanego przeze mnie:
    RAW
    JPG

Zdjecie zrobione z lampa + bialy stefan pod katem 45st. Reszta ustawien w info. Sam zdejmuje mozliwie najwiecej zoltego w HSL Saturation, ale kiedys tak sie rozpedzilem, ze mlodzi zapytali mnie dlaczego sok pomaranczowy wyglada jak sok cytrynowy?
    Ale wracajac do sedna - ogladajac rozne portfolia w sieci lapie zalamke.. te zdjecia sa czyste, krystaliczne a moje jakies takie zamglone, mdle. Nie ma tego kontrastu. Dagmar na swojej stronie w galerii slubnej: link do pelnej galerii ma wlasnie te "krysztalowe" zdjecia. Wiem ze aparat to 5dII ale jak wiadomo doszla obrobka.. To tylko jeden z przykladow.
    Sam nie wiem - w sumie mam 8mpx, uzywalne iso1600 i albo ten aparacik juz niedomaga to tego poziomu (rozpietosc tonalna matrycy) jaki jest teraz na rynku albo ja nie umiem obrabiac.

Co do korzystania z lampy - macie na mysli zolty dyfuzor do zdjec w kosciele?
    Co do obrobki - nie pracuje na warstwach w PS, calosc robie w ACR.
    Mam dosc PS na codzien (jestem projektantem WWW) i jakos obrobka kazdego zdjecia w acr i ps mi nie podchodzi czasowo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha zdjecia do jpg wywolalem tylko a acr. WB jest taki sam dla celej sceny, nie skladalem osobno kosciola i pary ml.
    Ostatnio edytowane przez roshuu ; 07-10-2010 o 17:39 Powód: Automerged Doublepost
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uprawnienia umieszczania postów