Moja wersja:
Pzdr. ScHiZaRt
Moja wersja:
Pzdr. ScHiZaRt
No , ale ja to widzę prawie u wszystkich. Daltonizmu nie mam , stąd podejrzenie pada na monitor. Nauczyłem się już brać poprawkę na ostrość i kontrast mojego monitora , ale na kolory do tej pory zwracałem mniejszą uwagę.
Bardzo prawdopodobne, że i tego będę musiał się nauczyć, jeśli to w ogóle możliwe.
Ps
Daltonizm to bardzo ciekawa sprawa. Pracowałem kiedyś z człowiekiem który robił parę z butów, różowego i fioletowego. Dla niego to był jeden i ten sam kolor. Ubaw był po pachy , a on nie wiedział z czego się śmiejemy.![]()
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Jo to i ja wrzucę swoja wersję:
http://www.mariuszborowski.com/PS1.jpg
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ostatnio edytowane przez Blindseeker ; 10-10-2010 o 00:19 Powód: Automerged Doublepost
tak wg mnie
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Ta fota wymaga składania 2 rawów ze względu na znaczą różnicę w temperaturze barwowej.
Dziś sprawdziłem na lepszym monitorze i potwierdzam, fioleto-magneta jest prawie u wszystkich, mniej lub bardziej.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---