Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: Ile da sie "wyciagnac" za starych matryc?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skoro wziąłem udział w dyskusji, a plik nie jest już utajniony ;-) to pokaże jedną z moich wersji, taką bardziej "dopaloną". :-D

C-F-K - forever

Domyślnie

to jeszcze zdjęcie od amatorka
    Ludzie listy noszą...

Dopiero zaczyna Awatar Erg

Domyślnie

To i ja się chwilę pobawię

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Popieram, tylko, że choć nie siedzę w ślubniakach, to wydaje mi się, że jednak są sytuacje, że bez błyskania w kościele się nie da. Czasem to są naprawdę niezłe ciemnice. A jakoś nie wyobrażam sobie rozstawiania w kościele statywów oświetleniowych i błyskania off-shoe.
    o rozstawianiu czegokolwiek to nie ma co nawet myslec, tez kiedys myslalem podobnie jak Ty, ze ciemno i trzeba blyskac ale wybilem sobie to z glowy, jak trzeba daje w 5D ISO 3200 i daje -1EV i rozjasniam potem na kompie, czyli mam czasami na szerokim kacie 1/60s ISO 6400, F/2.8 to zdjecie na przyklad bylo robione wlasnie tak: http://www.sebafoto.com/697-13339/079-ceremonia-slubna/

mimo, ze jestem szumofobem uwazam ze nie ma co sie cackac z ISO i walic ile tylko sie da, a ze czasami widac jakis szum? kiedys na analogach bylo go widac juz duzo na ISO 800 i nikt z tego nie robil tragedii
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

zdjęcie z dużym błędem kompzycyjnym, słabo naświetlonym trudno zrobić potem PS ... zawsze będzie coś nie tak ....
    poza tym ludzie w sieci ludzie pokazują raczej te bardziej udane i z ciekawych miejsc ... zobacz w jakich kościołach ma fotki Cichy.... z jakim oświetleniem są to miejsca .... (ciekawym)
    kolejna sprawa to sprzęt, użycie różnych szkieł, kreatywnych, fiszów / T/S i innych aby było różnorodnie..... ale także jasnych stałek best of the best .... twoją fotkę tak naprawdę mógł zrobić wójek z 500D i kitem a ty liczysz na weselne glamour .... soz takie moje przemyślenia

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    zdjęcie z dużym błędem kompzycyjnym, słabo naświetlonym trudno zrobić potem PS ... zawsze będzie coś nie tak ....
    poza tym ludzie w sieci ludzie pokazują raczej te bardziej udane i z ciekawych miejsc ... zobacz w jakich kościołach ma fotki Cichy.... z jakim oświetleniem są to miejsca .... (ciekawym)
    kolejna sprawa to sprzęt, użycie różnych szkieł, kreatywnych, fiszów / T/S i innych aby było różnorodnie..... ale także jasnych stałek best of the best .... twoją fotkę tak naprawdę mógł zrobić wójek z 500D i kitem a ty liczysz na weselne glamour .... soz takie moje przemyślenia
    Wiem, ze fotka kiepska ale po co do obrobki pokazywac dobra - mi chodzi wlasnie o pomoc w przerobieniu takiego kiepskiego zdjecia i wyciagnieca jak najwiecej sie da
    Co do sprzetu - pewnie takie fotki robilem kitem i 350d kiedys

sebcio80

Z tym iso to ciekawa sprawa - czyli sugerujesz zwiekszenie do max i obnizenie eksopzycji o -1 9niedoswietlenie)? A nie bedzie wtedy tak, ze jak odszumisz to wyjdzie duzy blur? Ja jakos boje sie nie zakladac lampy do 24-70l i ciemnego kosciola. Stalek dobrych nie mam poza 28/1.8.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    sebcio80

Z tym iso to ciekawa sprawa - czyli sugerujesz zwiekszenie do max i obnizenie eksopzycji o -1 9niedoswietlenie)? A nie bedzie wtedy tak, ze jak odszumisz to wyjdzie duzy blur? Ja jakos boje sie nie zakladac lampy do 24-70l i ciemnego kosciola. Stalek dobrych nie mam poza 28/1.8.
    nie, zle mnie zrozumiales, napisalem ze musze doswietlac na -1EV bo moja stara 5D ma max ISO 3200 ;-)

ogolnie przy wysokich ISO lepiej zdjecia nieco przeswieltac, jak jest taka mozliwosc
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Ja tam wole lampe :P
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Wiem, ze fotka kiepska ale po co do obrobki pokazywac dobra - mi chodzi wlasnie o pomoc w przerobieniu takiego kiepskiego zdjecia i wyciagnieca jak najwiecej sie da
    jak to sie mowi, z g......a nie wyrzeźbisz pomnika.
    ochajtajsie

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Palnięcie lampą spowodowało mocne spłaszczenie tej sceny a szkoda bo fotka ładna.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów