w obudowe nie wkładasz z tuleja. musisz wszystko odłączyć.
co do smaru to możesz nawet w kastoramie kupic smar silikonowy ważne by był silikonowy.
koszt ok 50??ml ok 23 zł. bynajmniej dośc duża buteleczka a na oring idzie minimalna ilosć
w obudowe nie wkładasz z tuleja. musisz wszystko odłączyć.
co do smaru to możesz nawet w kastoramie kupic smar silikonowy ważne by był silikonowy.
koszt ok 50??ml ok 23 zł. bynajmniej dośc duża buteleczka a na oring idzie minimalna ilosć
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
'' Przepraszam, zapomniałem dopisać, że musisz jednocześnie nacisnąć przycisk "S" w lewym górnym rogu na tylnej ściance obudowy.''
Dzieki Kjar i o to mi chodzilo.... Bo w standartowej instrukcji od samego aparatu tego sie nie doszukalem.... Jednak jakos nie zawsze to dobrze na szybko trybi..... Ale super ze jest....
Powiem szczerze z raz czy dwa mi sie ta sztuka udała, a tak albo makro wlaczam albo lampe, moze cos w zlej kolejnosci robie... ;(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Moze mam za krotki przycisk S w obudowie ...
Zauwazylem ze ''podswietlane oczko'' w przycisku ''S'' zostało wepchniete przez klawisz obudowy, z tad to przestało działac((( z taka duperela teraz na Zytnia
(((
Po telefonie na ulice zytnia jestem bogatszy o wiedze, ze wymiana tego przycisku zmiesci sie w 150 pln)))))) mimo ze uszkodzenia dokonała orginalna obudowa canona a nie obcej firmy jak ikelite..... 150 za wepchnieta w przycisk diode przez autoryzowany peryferyjny sprzet canona.....
Ostatnio edytowane przez cezarycezary ; 19-10-2010 o 17:59 Powód: Automerged Doublepost
Tak tylko w przycisku ''S'' obudowa wybila mi diode do srodka klawisza, i nie trybi.... z tad moje problemy - bolec z obudowy zamiast naciskac przycisk to w niego wpada. Na poczatku zanim dioda nie wpadla w klawisz to udalo mi sie dwa razy ustawic tym pokretłem co potrzeba. Fajnie ze orginalna obudowa canona uszkodzila mi aparat - a koszt tego klawisza wyceniono na 150 pln... aparat nie jest juz na gwarancji od 1 pazdziernika, choc nie wiem czy nie zalapie sie na rekojmie..... inaczej koszt 150 pln.....