Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Obudowa podwodna G10 - pytanie :))

Domyślnie

w obudowe nie wkładasz z tuleja. musisz wszystko odłączyć.

co do smaru to możesz nawet w kastoramie kupic smar silikonowy ważne by był silikonowy.
    koszt ok 50??ml ok 23 zł. bynajmniej dośc duża buteleczka a na oring idzie minimalna ilosć
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    w obudowe nie wkładasz z tuleja. musisz wszystko odłączyć.
    To oczywiste . "Fotnej" chodziło o to, że fakt iż obudowa jest firmowa nie gwarantuje automatycznie, że nie winietuje. Jako przykład podała tuleje, które też są firmowe, a sprawiają kłopot.

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

'' Przepraszam, zapomniałem dopisać, że musisz jednocześnie nacisnąć przycisk "S" w lewym górnym rogu na tylnej ściance obudowy.''

Dzieki Kjar i o to mi chodzilo.... Bo w standartowej instrukcji od samego aparatu tego sie nie doszukalem.... Jednak jakos nie zawsze to dobrze na szybko trybi..... Ale super ze jest....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezarycezary Zobacz posta
    .... Jednak jakos nie zawsze to dobrze na szybko trybi..... Ale super ze jest....
    Jakoś daję radę to obsłużyć, nawet jeśli dłonie są w grubych, suchych rękawicach, a w lewej dodatkowo goodman.

Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Powiem szczerze z raz czy dwa mi sie ta sztuka udała, a tak albo makro wlaczam albo lampe, moze cos w zlej kolejnosci robie... ;(
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Moze mam za krotki przycisk S w obudowie ...
    Zauwazylem ze ''podswietlane oczko'' w przycisku ''S'' zostało wepchniete przez klawisz obudowy, z tad to przestało działac ((( z taka duperela teraz na Zytnia (((
    Po telefonie na ulice zytnia jestem bogatszy o wiedze, ze wymiana tego przycisku zmiesci sie w 150 pln )))))) mimo ze uszkodzenia dokonała orginalna obudowa canona a nie obcej firmy jak ikelite..... 150 za wepchnieta w przycisk diode przez autoryzowany peryferyjny sprzet canona.....
    Ostatnio edytowane przez cezarycezary ; 19-10-2010 o 17:59 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezarycezary Zobacz posta
    Powiem szczerze z raz czy dwa mi sie ta sztuka udała, a tak albo makro wlaczam albo lampe, moze cos w zlej kolejnosci robie... ;(
    Najpierw przycisk "S" (i przytrzymujemy), a potem przyciski "makro" lub "lampa błyskowa" dla symulacji obrotu kółka nastaw.

Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Tak tylko w przycisku ''S'' obudowa wybila mi diode do srodka klawisza, i nie trybi.... z tad moje problemy - bolec z obudowy zamiast naciskac przycisk to w niego wpada. Na poczatku zanim dioda nie wpadla w klawisz to udalo mi sie dwa razy ustawic tym pokretłem co potrzeba. Fajnie ze orginalna obudowa canona uszkodzila mi aparat - a koszt tego klawisza wyceniono na 150 pln... aparat nie jest juz na gwarancji od 1 pazdziernika, choc nie wiem czy nie zalapie sie na rekojmie..... inaczej koszt 150 pln.....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów