Cytat Zamieszczone przez Jac
akustyk a ten reportaz ci sie podoba? autor Bruno Fidrych http://www.abvent.fr/agencevu/gazeta.../slideshow.php
ojojoj... mnie staremu, zatwardzialemu landszafciarzowi przyszlo recenzowac reportaze

mnie sie te zdjecia podobaja. chcialbym je obejrzec w duzym rozmiarze na papierowej odbitce.
sa na temat, bez efekciarstwa, bez uciekania sie do tanich chwytow jakie czesto mozna w reportazach, ktore wydaja sie samograjem napotkac.
natomiast nie robia na mnie tak mocnego wrazenia jak wiele innych reportazowych. na pewno ma na to wplyw temat, ktory nie ma takiego potencjalu jak wszelkiej masci konflikty i wojny, czy chocby ww. Indie. inna kwestia, ze te zdjecia Fidrycha funkcjonuja dobrze jako seria, natomiast pojedynczo nie maja takiej sily. co nie jest akurat wada w przypadku reportazu. MSZ, ta seria stanowi spojna, dobra technicznie, klarowna wypowiedz fotograficzna. moze o 2-3 zdjecia za duza

ale to moj osobisty odbior. na reportazu znam sie srednio. lubie ogladac, czasem sam fotografuje cos w tym kierunku, ale wiecej niz amatorem sie nie czuje

BTW: moze moderatorzy kolejny raz zrobiliby nam radosc i wycieli czesc dyskusji do nowego watku. jak zawsze kiedy schodzimy z pikseli na zdjecia, ja z checia poagituje, zeby temat pociagnac dluzej