I to jest wizja przyszłości, komputer bez ruchomych, mechanicznych elementów. Pamięć będzie jedna, wielka i bardzo szybka i nie będzie dzielona na RAM i resztę, bo nie będzie potrzeby. Będzie większa niż dzisiejsze dyski i szybsza niż dzisiejszy RAM.
Ano karty na pci-e z miejscem na RAM, wykorzystywane w ramach dysku taż nam, nie pamiętam dokładnie liczb, ale były oczywiście szybsze niż SSD, nawet w RAID. Tylko wychodzi to jeszcze drożej i znacznie ryzykowniej niż SSD
@3voQ
Twój ton mi nie odpowiada, więc nie będę wdawał się w dyskusję. Swoje zdanie na temat Visty podtrzymuję. Nigdzie nie napisałem, że to system da profesjonalisty, ale jako domowy sprawuje się ok, nie wiesza się, nie sprawia problemów, jest bardziej funkcjonalny niż XP dla zwykłego, domowego użytkownika. Wiem, że w modzie jest wyśmiewanie Visty, ale używałem jej ponad 3 lata i nic z tych szydzących, ironicznych wypowiedzi na jej temat mi się nie potwierdziło, a nie mam zwyczaju powtarzać zasłyszanych opinii. Nic mi po tym, że jakieś chłopaki, w jakiejś pracy posikali się ze śmiechu, to nie mój problem, że lubią powtarzać stereotypowe informacje.
Poza tym to Vista wprowadziła normalnie działające 64 bity i wykorzystanie większej ilości pamięci, pod strzechy naszych domów. Xp x64 to była tragedia i problemy ze sterownikami, Vista x64 miała swoje problemy, ale o dwie klasy lepiej niż XP x64, Win 7 x64, to tylko udoskonalenie, nie rewolucja. Nie wiem więc, skąd ten prześmiewczy ton.
Jaką wiarygodność będą miały wykonane przez Ciebie testy, skoro lubisz powtarzać to, z czym modnie jest obnosić się po internecie?