Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Jaki sys: Win 7 64bit - XP SP2 -moje testy.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Przepraszam ale czy mógłbym poprosić o wyjaśnienie
    Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Win 7 64bit - system na dysku w kieszeni napedu DVD - photoshop CS4 i CS4 64bit
    XP SP2 na dysku zewnetrznym USB - - photoshop CS3.
    I tak operacja w Win 7 na CS4 - contact sheet II na okreslonych zdjeciach zajela - 3min15s.
    Ta sama operacja w Win 7 na CS4 64bit - 2min55s.
    Ta sama operacja w XP SP2 na CS3 - 3min05s.
    Rozumiem że:
    systemy nie były zainstalowane na laptopie?
    na jednym systemie sprawdzałeś CS3 a na drugim CS4?
    Czy nie uważasz że aby test był choć odrobinę wiarygodny to powinno się go robić na jednej platformie systemowej - ten sam komputer, ten sam dysk na którym jest zainstalowany system
    oraz na jednym programie - czyli np. cs3 na obu systemach a nie jak piszesz cs3 na jednym a cs4 na drugim.

Bo jeżeli system nie był zainstalowany na tym samym dysku i do tego testowane były dwa różne CS to niby czego ma dowodzić ten test???
    To tak jakbyś testował skuteczność broni: karabinem celujesz do celu odległego o 3 kilometry a procą do celu odległego o 1,5 metra.
    Wnioski:
    1. proca ma większą celność od karabinu.
    2. proca zadaje większe obrażenia od karabinu.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    tak Sid moj ton jest nie odpowiedni a Windows Vista moze jest lepszy od siodemki a to ze jest niestabilny to ja sobie wymyslilem i nigdy systemu nie widzialem na oczy poza tym.
    Wskaż mi gdzie napisałem, że Vista jest lepsza od 7? Bo ja mogę Ci wskazać coś odwrotnego.
    Poczytaj troche to zobaczysz jakie są fakty i jakie opinie to zrozumiesz na pewno:-):-):-)
    Ale po co mam czytać, ja wyrażałem swoją opinię na bazie swoich doświadczeń. Nie miałem ani jednego BSOD-a przez kilkuletni okres używania Visty, nie miałem problemów z konfiguracją sieci, ani niczego innego. To mam narzekać, mimo, że nie miałem problemów, bo tak wypada?
    dalej piszesz:

"Nie ma to jak pochwalić się, że masz w pracy dostęp do high-end'owego sprzętu za ciężkie pieniądze'
    którym można sobie porzucać
    Bez obrazy, ale... podobne podejście do ludzi można odebrać z twej wypowiedzi."
    Dlaczego wkładasz w moje usta, rzeczy których nie powiedziałem? Z niechlujstwa i lenistwa, bo wszystko Ci jedno kto i co do Ciebie pisze na forum? Czy może manipulujesz wypowiedziami celowo?
    "nie piszmy bzdur typu Vista to najlepszy system na swiecie, bo co, bo moja zona jest usatysfakcjonowana? Moja rowniez, z nowego zelazka i nie pisze ze jest ono super"
    Po pierwsze, to odwołałeś się do żony po mojej, nie Dziobolka wypowiedzi. Znowu mieszasz wypowiedzi i osoby. Po drugie, nie ładnie traktować czyjąś żonę z góry, skoro jej nie znasz. Pomijając to, że ja bym nie porywał się na wplątywanie Twojej żony do dyskusji, to nie każda żona, żonie równa. Moja ma styczność z komputerami od dziecka, długo używała wyłącznie Linuksa. Używanie porównania do żelazka, jest nie na miejscu i obraźliwe, myślę, że dla wielu kobiet. Ale Ty masz już taki styl bycia.

Chcesz dyskutować, traktuj rozmówców po partnersku, a nie wszystkich z góry, mieszając czyja wypowiedź jest czyja. Do tego nic konstruktywnego się od Ciebie nie dowiedziałem, oprócz tego, że się nie zgadasz z tym co piszę, ale patrząc po długości Twoich wypowiedzi, to chyba niewiele.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

...celowo ubarwilem przebarwione wypowiedzi odnosnie visty, ciezko mi strawic tak absurdalne tezy ale czy to tak zle o mnie swiadczy?...
    IMHO bardzo źle. Bo nie bierzesz pod uwagę, że mogą istnieć zadowoleni użytkownicy.

...ale wybaczcie jak kogos urazilem, po paru latach w branzy, brak mi po prostu cierpliwosci jak czytam/slysze takie rzeczy...
    To siedź na 4literach i sie nie odzywaj.

...tematu stabilności nie poruszam, bo myślałem, że to oczywiste ale widze ze nie ma sensu dyskutowac na ten temat, jak ktos jest zadowolony z visty niech jej dalej uzywa...
    No i chyba o to chodzi, prawda???

...kto porownal w odpowiednim srodowisku oba systemy z perspektywy czasu bedzie wiedzial ktory system bezapelacyjnie gora i ktory zaliczyl w swojej kadencji najwiecej BSODów...
    IMHO system jest stworzony dla normalnego użytkownika a nie na potrzeby testów.
    Więc wybacz, ale jak ktoś pisze o jakichś bzdurnych testach to...
    Ja dawno z tego wyrosłem, i mnie interesuje zachowanie systemu w normalnym użytkowaniu,
    a tego niestety nie zasymulują żadne testy. To weryfikuje tylko rzeczywistość.

to nie forum komputerowe jak ktos wczesniej wspomnial i nie ma sensu sie zaglebiac w szczegoly.
    Miłego dnia i więcej pokory życzę.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Przeraża mnie SID twoj pretensjonalny stosunek do ludzi. Zarzucasz mi, ze nie szanuje rozmowcy a sam to robisz. NIe mam przyjemności z toba dyskutować, bo rozmowa z toba przypomina rozmowe z osoba autystyczna, kompletnie nie mozna do ciebie dotrzec. NIe chce mi sie ci tlumaczyc kazdej wypowiedzi, bo i tak masz swoja interpretacje- oparta na domyslach.

[I]"Wskaż mi gdzie napisałem, że Vista jest lepsza od 7? Bo ja mogę Ci wskazać coś odwrotnego." - no i o co ci tutaj chodzi, gdzie napisalem ze porownujesz???
    nie widzisz oddzwieku tego zdania, naprawde?:
    "tak Sid moj ton jest nie odpowiedni a Windows Vista moze (MOZE??) jest lepszy od siodemki" to byl sarkazm, bylem pewien ze to dostrzezesz.

napierw odnioslem sie do ciebie to po pierwsze a pozniej do ostatniego postu "dziobolek"a. Widze ze do ciebie trzeba pisac czcionka w kolorze czerwonym:
    "dalej piszesz:
    Nie ma to jak pochwalić się, że masz w pracy dostęp do high-end'owego sprzętu za ciężkie pieniądze'
    "

Po pierwsze, to odwołałeś się do żony po mojej, nie Dziobolka wypowiedzi. Znowu mieszasz wypowiedzi i osoby. Po drugie, nie ładnie traktować czyjąś żonę z góry, skoro jej nie znasz. Pomijając to, że ja bym nie porywał się na wplątywanie Twojej żony do dyskusji, to nie każda żona, żonie równa. Moja ma styczność z komputerami od dziecka, długo używała wyłącznie Linuksa. Używanie porównania do żelazka, jest nie na miejscu i obraźliwe, myślę, że dla wielu kobiet. Ale Ty masz już taki styl bycia.

czy ty nie widzisz, ze pisze o swojej Zonie i nie widzisz kontekstu tej wypowiedzi??
    naprawde nie mamy o czym rozmawiac. Obrazasz mnie a mnie kompletnie nie znasz, manipulujesz kontekstem wypowiedzi, czy to dobrze o tobie swiadczy??

proponuje abysmy razem nie wdawali sie w dyskusje i tyle. Nadajemy na kompletnie roznych falach. Uwazasz, ze taki ping-pong wnosi cos do tego watku, jest konstruktywny w jakikolwiek sposob? Dobrze postaw kropke nad i, napisz ponownie jakim jestem zlym czlowiek itd itd i zakonczymy ten cyrk. Obiecuje, ze juz twoich wypowiedzi nie bede komentowal i poprosze o to samo.
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przeraża mnie SID twoj pretensjonalny stosunek do ludzi.
    Do ludzi? Za kogo, oprócz siebie się jeszcze wypowiadasz, bo chciałbym wiedzieć z kim jeszcze mam do czynienia.

Mój ton był reakcja, na pojawienie się Twojej wypowiedzi w temacie, nie odwrotnie. Wystarczy zobaczyć na daty postów.

Bez odbioru.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Do ludzi? Za kogo, oprócz siebie się jeszcze wypowiadasz, bo chciałbym wiedzieć z kim jeszcze mam do czynienia.

Mój ton był reakcja, na pojawienie się Twojej wypowiedzi w temacie, nie odwrotnie. Wystarczy zobaczyć na daty postów.

Bez odbioru.
    Sid, szkoda czasu. Wszechwiedzący Najlepiej...
    Tak się "gotuje" podczas pisania że miksuje... Najlepiej wrzucić na Ignore List.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

wrzucajcie na ignore wszystkich, którzy mają inne zdanie od waszego
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    wrzucajcie na ignore wszystkich, którzy mają inne zdanie od waszego
    jak prezes JK
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

A tak z czystej ciekawosci, w jakiej to firmie kolega 3voQ pracuje, ze ma mozliwosc porzucac sobie laptopami, czy tez potestowac karty przyszlosci warte 25-35k PLN ???
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boski Zobacz posta
    jak prezes JK
    Kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów