Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: 5d i 12tys. na osprzęt co kupić??

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dizorak Zobacz posta
    Dobrze, że wy panowie urodziliście się z taką wszech wiedza...
    Niestety, nie dane mi bylo. Do wszystkiego musiałem dochodzic sam.
    nie wiem czy te głupie odpowiedzi to zazdrość czy co,
    To na pewno. W moim przypadku, tylko to. Bardzo bym chcial móc wydac 20 kpln na sprzet i bardzo Ci zazdroszczę.

a może to tylko taka mentalność nakrzyczeć się pierw, a potem pomyśleć, ale nie pisze tego postu w ramach pochwalenia się, bo jeśli chciałbym się chwalić to na N-K mogę. Według mnie jeśli człowiek coś ma w życiu robić to to co naprawdę kocha bo jeśli nie, to można walić na taśmie 8 godzin i będzie ok nie??? Panowie wszechwiedzący mądrale...
    Takich pytań jak Twoje, ostatnio jest na tym forum kilka w tygodniu:
    "Mogę dostać dofinansowanie 20 tys. z urzędu pracy. Chcę wejść na rynek fotografów ślubnych. Do tej pory bawiłem się trochę sprzętem i myślę, ze dam sobie radę. Co mi radzicie kupić."
    Pytałem o inne obiektywy ponieważ nie miałem okazji działać na obiektywach Canon
    Prosze bardzo: Kup 24L, 35L, 85L, 135L + 580EXII + Adobe CS5. Oblecisz tym każdy ślub, jak nie zapomnisz miec ze soba cca 64GB pamięci, zapasową baterię do aparatu i lampy.
    Do tego bezwzględnie musisz mieć zapasowe body, najlepiej rowniez FF, czyli co najmniej stare 5d. Nie zapomnij tez o stofenie na lampę. Bardzo sie przydaje przy błyskaniu na wprost.

Czy napisac Ci w jakich sytuacjach używać poszczególne ogniskowe?

A i jeszcze jedno, nie bierz za ślub mniej niz 3 patyki. Nie psuj rynku.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Achhh, zapomniałem, że na pewno przyda sie coś UWA. Polecam 14L.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 04-10-2010 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów