Niestety, nie dane mi bylo. Do wszystkiego musiałem dochodzic sam.
To na pewno. W moim przypadku, tylko to. Bardzo bym chcial móc wydac 20 kpln na sprzet i bardzo Ci zazdroszczę.nie wiem czy te głupie odpowiedzi to zazdrość czy co,
Takich pytań jak Twoje, ostatnio jest na tym forum kilka w tygodniu:a może to tylko taka mentalność nakrzyczeć się pierw, a potem pomyśleć, ale nie pisze tego postu w ramach pochwalenia się, bo jeśli chciałbym się chwalić to na N-K mogę. Według mnie jeśli człowiek coś ma w życiu robić to to co naprawdę kocha bo jeśli nie, to można walić na taśmie 8 godzin i będzie ok nie??? Panowie wszechwiedzący mądrale...
"Mogę dostać dofinansowanie 20 tys. z urzędu pracy. Chcę wejść na rynek fotografów ślubnych. Do tej pory bawiłem się trochę sprzętem i myślę, ze dam sobie radę. Co mi radzicie kupić."
Prosze bardzo: Kup 24L, 35L, 85L, 135L + 580EXII + Adobe CS5. Oblecisz tym każdy ślub, jak nie zapomnisz miec ze soba cca 64GB pamięci, zapasową baterię do aparatu i lampy.Pytałem o inne obiektywy ponieważ nie miałem okazji działać na obiektywach Canon
Do tego bezwzględnie musisz mieć zapasowe body, najlepiej rowniez FF, czyli co najmniej stare 5d. Nie zapomnij tez o stofenie na lampę. Bardzo sie przydaje przy błyskaniu na wprost.
Czy napisac Ci w jakich sytuacjach używać poszczególne ogniskowe?
A i jeszcze jedno, nie bierz za ślub mniej niz 3 patyki. Nie psuj rynku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Achhh, zapomniałem, że na pewno przyda sie coś UWA. Polecam 14L.