Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: 5d i 12tys. na osprzęt co kupić??

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dizorak Zobacz posta
    Owszem pracowałem na GX10 z kilkoma obiektywami którego mam do tej pory, ale porostu sprzęt jest za słaby i ogranicza, niema sensu dalsza kontynuacja z pentaxem bo mija sie to z celem
    Powiedz to wszystkim moim kumplom z Pentaxa, a Cię wyśmieją. Ja z Gx-20 dawałem radę - jednak nie były to cele zarobkowe - tylko próby. Nigdy sprzęt - tym bardziej lustro nie ogranicza - jedyne co jest w stanie to czynić jest Twoja psychika. W tej chwili jestem goły i wesoły. Wydałem na 5Dmk1 (poleciało się czyścić) i na Sigmę 24-70. Czyli wesoło.
    CS5 - mam cs3 wystarczy puki co, ale planuje lightroom 3
    A cs3 masz oryginalne? Bo przecież zgłaszasz działalność i musisz mieć oryginalne oprogramowanie.

monitor - jest 22' puki co musi wystarczyć, a jak nie to samsung 40' fullhd hehe
    Popatrz na stare monitory CRT - Full HD to możesz sobie o d**ę otrzeć.

Poważnie mówiąc w tym temacie nie mam już zamiaru nikogo o nic pytać. Przeważnie czytam na forach bez rejestrowania się, raz sie człowiek zarejestruje i jadą po nim jak po łysej kobyle, jakby pasja jako sposób zarabiania była zbrodnią. Wystarczyła by jedna, albo dwie konkretne odpowiedzi na moje pytanie i po sprawie.
    Chłopie, a czego Ty tutaj oczekujesz. Fajnie masz 20k zł. Twoje zdjęcia w galerii nic nie reprezentują. "są stare" Tak? To po co dodałeś owy link. Ja moją galerią Pentaxową się już od dawien dawna nie dzielę. - Why? Bo to były moje młode początki z aparatem. Wolałbym żeby na razie nikt nie patrzył - nawet nie spoglądał z zasłoniętymi oczami.
    Ty jesteś natomiast przykładem 'dzieciaka' , który ze sporą kasą w portfelu będzie serwował kicz ponad kity na rynku.
    Wybrałeś sobie Body pełno klatkowe - skoro tak, to dobierz do niego szkła.
    Wylądowałeś w Canonie i bez żadnego pojęcia kupujesz 5dmkII? A nie lepiej kupić używane body Canon'a(APS-C) i pod niego kupować szkła pod FF?

Dla mnie fotografia to świetna zabawa i w dodatku rozwijanie się w kierunku, który lubię. Zatrollowałeś się i to ostro. Ja sam pewnie za troll'a uważany jestem i mam na pieńku chociażby z Januszem, ale nie muszę przeżywać tego tak. Przemilcz to wszystko. Przejdź się do kościoła i spróbuj zrobić zdjęcie kompaktem, następnie gx-10 potem pożyczonym C. Myślisz, że od co zrobisz ślub i dadzą CI po 2000zł?

Pamiętać musisz o jednym. Tam będą ludzie. Prawdziwe żywe organizmy. Będzie to dla nich najważniejsza chwila w życiu, skarb który przeżyją raz - oni liczą na Ciebie, że dasz im coś niesamowitego coś wartego wspomnień. Ustawisz się w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie. Będziesz cichy jak mysz, a zarazem gibki jak kot. Nie poczują mocnego flasha na oczach tylko leciutki błysk.
    Skoro byłeś w stanie robić zdjęcia w kościele to powinieneś chociaż w 1/3 znać sytuację. Czego potrzebujesz, no pewnie, że jasnych stałek. Dobrej lampy i drugiego body - bo przecież nie będziesz przepinał szkieł.

Ja na razie zbieram. Mam body 5d mk1 szkiełko z analoga i 100zł. Moja znajoma z body 50D można by powiedzieć jest 'prawie' gotowa na ślub. Ja natomiast z ff leżę i dzięki Twojemu postowi zrozumiałem, że zajmie mi to z 5 lat zanim wejdę w śluby.

Tak więc jak wy to mówicie - dzieciaczku "idź się kochać", a rynek ślubny zostaw profesjonalistom.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

N00bek a wystarczylo kupic 400d z kitem i bralbys po 500zł. Po roku mialbys na 5d, zapasowe body i zaoszczedzilbys moze nawet jeszcze na tamrona 28-75

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    A cs3 masz oryginalne? Bo przecież zgłaszasz działalność i musisz mieć oryginalne oprogramowanie.
    A jak nie ma działalności to może mieć pirata?

Domyślnie

Jeśli miałbyś mi dostarczyć umowę i zobaczyłbym słowo typu pUki co to z góry przekreśli bym Cie - najpierw naucz się zasad pisowni , żeby przed ludźmi wstydu sobie nie narobić a później bierz się za prace z ludźmi!

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

W kontekście:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=69450&page=9
    proponuję przenieść wątek do żartów...
    to jakaś prowokacja...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów