35mm 1.4 L FTW![]()
35mm 1.4 L FTW![]()
Dobrze, że wy panowie urodziliście się z taką wszech wiedza... nie wiem czy te głupie odpowiedzi to zazdrość czy co, a może to tylko taka mentalność nakrzyczeć się pierw, a potem pomyśleć, ale nie pisze tego postu w ramach pochwalenia się, bo jeśli chciałbym się chwalić to na N-K mogę. Według mnie jeśli człowiek coś ma w życiu robić to to co naprawdę kocha bo jeśli nie, to można walić na taśmie 8 godzin i będzie ok nie??? Panowie wszechwiedzący mądrale...
Pytałem o inne obiektywy ponieważ nie miałem okazji działać na obiektywach Canon, pytam bo nie mam zamiaru kupować i później liczyć na litość sprzedawcy, ze pozwoli mi zwrócić. Kwotę ile mam wpisałem dlatego, żeby ten który ma odemnie więcej pojęcia miał rozeznanie na co mogę sobie pozwolić. Obiektyw 24 f1.4L dlatego, ze mam zamiar używać również 5d do filmów. Dziękuję za sensowne odpowiedzi i prosze o konkrety bez tematów moralnych o trolach itd...
Niestety, nie dane mi bylo. Do wszystkiego musiałem dochodzic sam.
To na pewno. W moim przypadku, tylko to. Bardzo bym chcial móc wydac 20 kpln na sprzet i bardzo Ci zazdroszczę.nie wiem czy te głupie odpowiedzi to zazdrość czy co,
Takich pytań jak Twoje, ostatnio jest na tym forum kilka w tygodniu:a może to tylko taka mentalność nakrzyczeć się pierw, a potem pomyśleć, ale nie pisze tego postu w ramach pochwalenia się, bo jeśli chciałbym się chwalić to na N-K mogę. Według mnie jeśli człowiek coś ma w życiu robić to to co naprawdę kocha bo jeśli nie, to można walić na taśmie 8 godzin i będzie ok nie??? Panowie wszechwiedzący mądrale...
"Mogę dostać dofinansowanie 20 tys. z urzędu pracy. Chcę wejść na rynek fotografów ślubnych. Do tej pory bawiłem się trochę sprzętem i myślę, ze dam sobie radę. Co mi radzicie kupić."
Prosze bardzo: Kup 24L, 35L, 85L, 135L + 580EXII + Adobe CS5. Oblecisz tym każdy ślub, jak nie zapomnisz miec ze soba cca 64GB pamięci, zapasową baterię do aparatu i lampy.Pytałem o inne obiektywy ponieważ nie miałem okazji działać na obiektywach Canon
Do tego bezwzględnie musisz mieć zapasowe body, najlepiej rowniez FF, czyli co najmniej stare 5d. Nie zapomnij tez o stofenie na lampę. Bardzo sie przydaje przy błyskaniu na wprost.
Czy napisac Ci w jakich sytuacjach używać poszczególne ogniskowe?
A i jeszcze jedno, nie bierz za ślub mniej niz 3 patyki. Nie psuj rynku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Achhh, zapomniałem, że na pewno przyda sie coś UWA. Polecam 14L.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 04-10-2010 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Tylko ty już masz ten sprzęt a ja nie.
To i ja wiem i nie po to zadałem pytanie i powiedziałem ile mogę wydać na sprzet.
<br>Znam lekarstwo... proponuje jakiemuś konkretnemu użytkownikowi forum odpisać raz konkretnie i zamknąć.
Ostatnio edytowane przez dizorak ; 04-10-2010 o 11:59 Powód: Automerged Doublepost
Nie ma co sie chwlic kasa, bo na biznes slubny to i 40000 bedzie za malo. Zakladajac ze zaczynasz od zera, to bedziesz musial poniesc nastepujace koszta:
Budzet 20000zl:
5DII (8000zl) - bo na takie body sie zdecydowales:
20000 - 8000 = 12000
Laptop (3500zl) - bo na czyms trzeba obrobic zdjecia:
12000 - 3500 = 8500
Monitor (2000zl) - bo na monitorze od laptopa nie obrabia sie zdjec:
8500 - 2000 = 6500
Adobe CS5 (3000zl) - wiadomo, ze w Paincie nie powalczysz:
6500 - 3000 = 3500
Dysk Back-Up (500zl) - tak na wszelki wypadek gdyby laptopa szlag trafil lub go ukradli
3500 - 500 = 3000
CF-ki 2x16G (700zl) - 5DII tyle potrzebuje
3000 - 700 = 2300
Grip do 5DII (1000zl oryg, 300 zam) - nie bedziesz przeciez bateryjek ladowal co chwile
2300 - 300 = 2000zl (wersja budzetowa)
Zapasowe Body np 40D/50D/5D I (1900/2500/4000) - na wypadek, gdyby 5DII odmowilo posluszenstwa
2000 - 1900 = 100 (wersja budzetowa)
Zostaje 100zl
Czyli na dobre szklo Ci zabraknie, wiec nie pakuj sie w ten biznes, bo i 30000zl to bedzie za malo!
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Pewnie mi się dostanie za to pytanie, ale zastanawiam się kto to jest Troll![]()
Repsol
Jakaś puszka, jakieś szkło, jakoś idzie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
http://poewiki.org/index.php/Rydel
http://poewiki.org/index.php?title=Rydel
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 04-10-2010 o 13:04 Powód: Automerged Doublepost
---Moje zdjecia na FB---
I wydasz 20k złociszy w oparciu o opinie z forum? Naprawdę? Skąd wiesz, że nie odpowiada Ci ktoś kto ma G3 albo innego Panasonica czy Sony? Nie żartuj proszę.
Zdecydowanie pobiłeś rekord CB. W dniu rejestracji albo dzień po wystartować z takim postem. Gratulacje. Rzeczowych rad raczej nie oczekuj. Mam mocno ambiwalentny stosunek do tego rodzaju pytań, zdają je tzw. ślubni albo tzw. trolle co zresztą na jedno wychodzi.![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.