Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: obróbka zdjęć -nie podziele sie wiedzą....?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Bez urazy, ale takie wymagania to ma po prostu pokolenie internetu. Wszystko na tacy bo mi się nie chce... Prawda jest tak, że czytając regularnie to forum można dowiedzieć się większości rzeczy, tylko trzeba chcieć trochę samemu pogrzebać. Wiele razy zdarzało, że jakaś osoba podawała hasłowo swoje rozwiązania, a reszta i tak dalej pytała: a jak, a gdzie, a co.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    I tu tkwi chyba sedno problemu.
    Aczkolwiek, nie bez znaczenia jest fakt, że pytający się zazwyczaj "raczkuje" w ps i oczekuje prostych recept, czy wręcz gotowych akcji.
    Tymczasem prawda jest tak, że stosując do setu tą samą ścieżkę, po drodze dokonuje się korekt regulacji indywidualnie dla danego zdjęcia, nieco inny stopień krycia, kontrastu, temperatury etc.
    dokładnie tak, dlatego dajemy na warsztatach kilka akcji i presetów, ale bardziej staramy się pokazać co od czego i dlaczego. Można sobie przecieź kupić zestawy akcji i presetów, ale kiedys po wykorzystaniu triala olałem sprawę bo szukanie akcji, która nam pasuje przelatując i widząc na podgladzie, to nie to niejako podejście od d..y strony. Natomiast IMO świadomość co chcemy uzyskać w danym momencie , a najlepiej już przy naciskaniu spustu to dobry kierunek (w słusznej sprawie ).

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów