Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: obróbka zdjęć -nie podziele sie wiedzą....?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    99% pytań "jak osiągnąć taki efekt?" dotyczy cudzych zdjęć, najczęściej znalezionych gdzieś w necie.
    masz racje...czesto forumowicze zadaja banalne pytania, na ktore odpowiedzi moga znalezc np w bazie wiedzy..mi natomiast..chodzi o jak to mowia "diabel tkwi w szczegolach"...o konkretne zagadnienia...i wtedy wlasnie -sciana!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A jego pasja to? Żeglarstwo, modelarstwo albo inne niedochodowe hobby to sprawa prosta.
    motoryzacja..odpowiadam,,,,bo co tu ukrywac...tylko moje pytanie..dla mnie forum,,,to baza wiedzy,,,miejsce skad moge dowiedziec sie czegos czego nie "umialem" znalezc na www.google.pl , stad moje...."pytanie"...
    Ostatnio edytowane przez hudant ; 03-10-2010 o 22:23 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

I co w tym dziwnego ? Dziś nie ma nic za darmo ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    I co w tym dziwnego ? Dziś nie ma nic za darmo ...
    masz racje...nic nie ma za darmo...ja tylko "glosno pytam i sie zastanawiam" ,sa warsztaty , mozna zapisac sie na szkolenia , kursy...ale forum jak dla mnie to kopalnia wiedzy...bezplatnej...tak do tej pory myslalem,,,hmm..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ja proponuje kilka pozycji książkowych z wydawnictwa helion,plus kilka-naście/dziesiąt godzin praktyki przed ps i albo od podstaw albo pobawić się presety ktore ułatwiają prace i potrafią dać fajne efekty gdy korzysta się z nich z głową
    mam za soba tyle,,uwierz mi...mozna -masz racje!ale sam pewnie przyznasz -czasem przez cos nie przejdziesz i dlatego wlasnie...wchodze na forum,,,z pytaniem,,,jak przebrnac ....?
    Ostatnio edytowane przez hudant ; 03-10-2010 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

To czerp tą bezpłatną wiedzę, ale nie oczekuj, że ludzie oddadzą Ci coś na czym zarabiają i ich to wyróżnia z tłumu, lub coś do czego dochodzili latami ciężkiej pracy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

To czerp tą bezpłatną wiedzę,.
    skad? z platnych warsztatow? owszem mozna...ale sam przyznasz , ze Ci ktorzy dzisiaj ta wiedze posiadaja , sami kiedys byli w podobnej sytuacji.. .i dlaczego pisza "napisze jak tylko bede mial chwilke" a potem...wiadomo...zapominaja o sprawie...chyba lepiej napisac "sorki ,,kosztowalo mie to tyle a tyle lat pracy ,to moj warsztat nie gniewaj sie ale nie"...nie sadzisz?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hudant Zobacz posta
    skad? z platnych warsztatow? owszem mozna...ale sam przyznasz , ze Ci ktorzy dzisiaj ta wiedze posiadaja , sami kiedys byli w podobnej sytuacji.. .i dlaczego pisza "napisze jak tylko bede mial chwilke" a potem...wiadomo...zapominaja o sprawie...chyba lepiej napisac "sorki ,,kosztowalo mie to tyle a tyle lat pracy ,to moj warsztat nie gniewaj sie ale nie"...nie sadzisz?
    Czy brak odpowiedzi w temacie, znaczy coś innego niż "kosztowalo mie to tyle a tyle lat pracy ,to moj warsztat nie gniewaj sie ale nie"?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Czy brak odpowiedzi w temacie, znaczy coś innego niż "kosztowalo mie to tyle a tyle lat pracy ,to moj warsztat nie gniewaj sie ale nie"?
    Dinderi...napisalem przeciez, ze najpierw pisza , ze "za chwile wszytko opisza" a potem,,,cisza....moze wlasnie lepszy bylby brak odpowiedzi,,,? niektorzy dopytuja co chwila , kiedy , kiedy , kiedy....to takie troche krepujace...nie sadzisz?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

To czerp tą bezpłatną wiedzę, ale nie oczekuj, że ludzie oddadzą Ci coś na czym zarabiają i ich to wyróżnia z tłumu, lub coś do czego dochodzili latami ciężkiej pracy.
    nie tylko, że zarabiają lecz głównie siedzieli dniami, nocami, miesiącami i latami próbując, czytając - zdobywali tę wiedzę którą ty chciałbyś by ci ot tak podali na talerzu.

Robiąc warsztaty mówili, że strzelamy sobie w kolano bo za tak marne pieniądze (odrabić to można już przy pierwszym zleceniu) dzielimy się wiedzą, zgromadzoną przez lata. Dzieląc się tutaj na forum (nie mówię, bo czasem komuś coś postaram się podpowiedzieć jeśli pyta) strzelamy sobie znów w kolano. O ile za ten pierwszy strzał mamy zapłacone, to ten drugi zupełnie bez podstaw. Gbyby to była li tylko moja pasja a nie musiałbym wyżywić rodziny to czemu nie, pewnie bym się dzielił??

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    nie tylko, że zarabiają lecz głównie siedzieli dniami, nocami, miesiącami i latami próbując, czytając - zdobywali tę wiedzę którą ty chciałbyś by ci ot tak podali na talerzu.

Robiąc warsztaty mówili, że strzelamy sobie w kolano bo za tak marne pieniądze (odrabić to można już przy pierwszym zleceniu) dzielimy się wiedzą, zgromadzoną przez lata. Dzieląc się tutaj na forum (nie mówię, bo czasem komuś coś postaram się podpowiedzieć jeśli pyta) strzelamy sobie znów w kolano. O ile za ten pierwszy strzał mamy zapłacone, to ten drugi zupełnie bez podstaw. Gbyby to była li tylko moja pasja a nie musiałbym wyżywić rodziny to czemu nie, pewnie bym się dzielił??
    I tu tkwi chyba sedno problemu.
    Aczkolwiek, nie bez znaczenia jest fakt, że pytający się zazwyczaj "raczkuje" w ps i oczekuje prostych recept, czy wręcz gotowych akcji.
    Tymczasem prawda jest tak, że stosując do setu tą samą ścieżkę, po drodze dokonuje się korekt regulacji indywidualnie dla danego zdjęcia, nieco inny stopień krycia, kontrastu, temperatury etc.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    I tu tkwi chyba sedno problemu.
    Aczkolwiek, nie bez znaczenia jest fakt, że pytający się zazwyczaj "raczkuje" w ps i oczekuje prostych recept, czy wręcz gotowych akcji.
    Tymczasem prawda jest tak, że stosując do setu tą samą ścieżkę, po drodze dokonuje się korekt regulacji indywidualnie dla danego zdjęcia, nieco inny stopień krycia, kontrastu, temperatury etc.
    dokładnie tak, dlatego dajemy na warsztatach kilka akcji i presetów, ale bardziej staramy się pokazać co od czego i dlaczego. Można sobie przecieź kupić zestawy akcji i presetów, ale kiedys po wykorzystaniu triala olałem sprawę bo szukanie akcji, która nam pasuje przelatując i widząc na podgladzie, to nie to niejako podejście od d..y strony. Natomiast IMO świadomość co chcemy uzyskać w danym momencie , a najlepiej już przy naciskaniu spustu to dobry kierunek (w słusznej sprawie ).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów