Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: [OT] Jaki komputer?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja nie rozumiem po co sie czepiasz? Tu jest Hydepark mister!
    Hydepark... Ktos pyta jaki komputer kupic, a Ty mowisz: kup se 300D, bo (...) Wyluzuj troszke i nie badz taki egocentryczny
    Przepraszam... JA mam wyluzowac?
    To nie ja sie czepiam ze ktos sie wpitala w watek .
    Chcialem sie dowiedziec czy jest pewien co do zmiany kompa, przy okazji uzasdaniajac takowa ciekawosc swoja sytuacja.
    Dowiedzialem sie i tyle.
    To ty JaW wyluzuj nie czepiaj sie i nie badz taki egocentryczny, bo ktos smial sie wpakowac z propozycja kupna aparatu w watku w ktorym nareszcie TY sie mozesz wykazac jakas wiedza :P
    Nie musiales sie do mnie przychrzaniac ze sie smialem tu odezwac, wrecz nie powinienes... ale widac jestes jednym z tych co to poluja na wszelkie moje wypowiedzi byle tylko sie przyczepic - daruj sobie, bo ani to zabawne, ani rozsadne a zdecydowanie nie na miejscu - wymadrzaj sie dalej ale nie zagrabiaj watku dla siebie :P .

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Czytam i nie wierze!
    BEZ KOMENTARZA.

Oczywiście wątek o komputerze jest jak najbardziej poprawny, sam chętnie wymieniłbym PCta żony, (PIII 650 - jeszcze na SLOT 1).

Niestety ciągły brak kasy i czekający mnie od wrzesnia remont chałupy!!

Hazan, rozumiem, że jesteś z Klanu AMD?
    A może INTEL? :wink:
    //mj

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hazan, rozumiem, że jesteś z Klanu AMD?
    A może INTEL?
    Dla mne liczy się stosunek wydajności do ceny kto ma lepszy tego kupuje - ostatnio w takim porwnaniu wypadal lepiej AMD.

md0512
    Guest

Domyślnie

[scroll:be3785bcd3] Witam [/scroll:be3785bcd3]

Nie czytałem całej tej dyskusji, ale sporo zajmuję się sprzętem komputerowym, więc złośliwie dorzucę swoje 3 grosze
    Jaki komputer - prosta sprawa: Płyta główna Intel Desktop Board, procesor Intel, pamięć Kingston dokładnie dobrana do płyty (na stronie www.kingston.com jest specjalny konfiguratorek pamięci). Czy za drogo Nie - mi ostatnio wyszło (łącznie z systemem Windows XP Professional OEM) 2400 zł brutto (bez monitora).
    Tytułem wyjaśnienia - dlaczego taka konfiguracja - bo gwarantuje stabilne działanie komputera. Na komputerze za takie pieniądze wiele się nie pogra, ale do prac biurowo - graficznych (fotki, prosty AutoCAD) wystarczy.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez md0512
    [scroll:59e7e4c592] Witam [/scroll:59e7e4c592]

Nie czytałem całej tej dyskusji, ale sporo zajmuję się sprzętem komputerowym, więc złośliwie dorzucę swoje 3 grosze
    Jaki komputer - prosta sprawa: Płyta główna Intel Desktop Board, procesor Intel, pamięć Kingston dokładnie dobrana do płyty (na stronie www.kingston.com jest specjalny konfiguratorek pamięci). Czy za drogo Nie - mi ostatnio wyszło (łącznie z systemem Windows XP Professional OEM) 2400 zł brutto (bez monitora).
    Tytułem wyjaśnienia - dlaczego taka konfiguracja - bo gwarantuje stabilne działanie komputera. Na komputerze za takie pieniądze wiele się nie pogra, ale do prac biurowo - graficznych (fotki, prosty AutoCAD) wystarczy.
    Sorry ale bede troche zlosliwy
    Jaki komputer - dobry , jaka plyta - dobra, jaka pamiec - taka zeby pasowała.
    Z takimi poradami chyba bys zadnego komputera nie sprzedał.
    Jesli chcesz pomoc i doradzic to poprosze o szczegolowa specyfikacje.

Bez urazy.

md0512
    Guest

Domyślnie

[scroll:7024ad519a] Witam [/scroll:7024ad519a]

Sprzedałem... już 6 sztuk (i jak dotąd mnie nie zjedli)

Oto specyfikacja (dla klienta który chciał możliwie tanio):

Kod:
    FDD Alps 3.5" 1,44MB, beżowy 
    Obudowa Codegen ATX 6043L, zasilacz 300W, P4, USB, Audio 
    Klawiatura A4-Tech Stilo X'C CAB, standard, PS/2 
    Mysz A4-Tech Navigator Opto 315 PS/2 (SWOP-35) 
    Intel Celeron 2.4 GHz, s 478, BOX 
    Samsung dysk twardy 40 GB 7200 rpm 
    Lite-On DVD-ROM 16x ATAPI bulk 
    USRobotics 56K FaxModem V.92 External 
    Intel płyta gł. Bayfield D865GBFL, 865G, DDR400, VGA, SATA, LAN, ATX, bulk 
    Kingston 256MB 333MHz DDR Non-ECC CL2.5 DIMM (Dla tej częst. FSB procesora, pamięć będzie pracować z częst. maksymalną 266MHz)
    Microsoft OEM Windows XP Professional Polish SP1
    Ewentualnie można wywalić modem - będzie jeszcze 218 zł netto taniej. Razem cena zestawu 2000,65 zł + VAT (tj. 2440,79 zł brutto).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To troche nie ma na co zamieniac - nie widze na czym mial bym zyskac ten przyrost predkosci - trudno tez mi rozszyfrowac jaka tam jest karta grafiki - generalnie dziekuje za taki zestaw.

md0512
    Guest

Domyślnie

[scroll:9b80470e9f] Witam [/scroll:9b80470e9f]

To miał być możliwie tani zestaw do prac biurowych. Karta graficzna jest zintegrowana na płycie głównej i wykorzystuje architekturę UMA (współdzielona pamięć RAM dla systemu i grafiki).
    Mogę zaproponować inne zestawy - z wydzielonymi kartami graficznymi i szybsze, jednakże cena będzie już nieco wyższa.
    Nie chcę proponować AMD czy płyt innych producentów - wolę żeby klient był zadowolony i nie nękał mnie później telefonami, że zawiesza się... Oczywiście wcale nie twierdzę, że z AMD będzie gorzej ale ryzyko trafienia na konfigurację nieprawidłowo działającą jest wyższe.
    No i oczywiście nie przeczytałem uważnie początku tematu . Wymianie ma podlegać zestaw z Athlonem 1600+ ... OK. Postaram się zbudować coś solidnego. Czy Pentium 4 HT 2600 wystarczy Dla przykładu zaproponuję też zestaw z AMD (dla porównania cen - sam jestem ciekawy jak to wyjdzie).

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A ja nie rozumiem po co sie czepiasz? Tu jest Hydepark mister!
    Hydepark... Ktos pyta jaki komputer kupic, a Ty mowisz: kup se 300D, bo (...) Wyluzuj troszke i nie badz taki egocentryczny
    Przepraszam... JA mam wyluzowac?
    To nie ja sie czepiam ze ktos sie wpitala w watek .
    Chcialem sie dowiedziec czy jest pewien co do zmiany kompa, przy okazji uzasdaniajac takowa ciekawosc swoja sytuacja.
    Dowiedzialem sie i tyle.
    To ty JaW wyluzuj nie czepiaj sie i nie badz taki egocentryczny, bo ktos smial sie wpakowac z propozycja kupna aparatu w watku w ktorym nareszcie TY sie mozesz wykazac jakas wiedza :P
    Nie musiales sie do mnie przychrzaniac ze sie smialem tu odezwac, wrecz nie powinienes... ale widac jestes jednym z tych co to poluja na wszelkie moje wypowiedzi byle tylko sie przyczepic - daruj sobie, bo ani to zabawne, ani rozsadne a zdecydowanie nie na miejscu - wymadrzaj sie dalej ale nie zagrabiaj watku dla siebie :P .

Vitez, masz ZNP moze?
    Nawet mi sie nie chce odpowiadac na Twoją agresję... za ładny dzien dzis mamy, lato, slonce itp... Idz na basen albo porob jakies fotki, moze Ci przejdzie. Na wszystkie Twoje "argumenty" odpowiadam zbiorczo: tak, masz rację jak zwykle
    EOT
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na wszystkie Twoje "argumenty" odpowiadam zbiorczo: tak, masz rację jak zwykle
    HA

Nastepnym razem po prostu sie nie czepiaj - wyluzuj sam zanim sie przyczepisz ze ktos sie wypowiada :P , bo inaczej widzisz jak to wyglada z drugiej strony (specjalnie w tym stylu napisalem swoja wypowiedz bys widzial jak wygladalo twoje czepniecie sie mnie - ot taka demonstracja analogii).

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów