A moze 300D z kitem?Zamieszczone przez hazan
![]()
Mi moj sprzet choc starenki to jednak dopieszczony, upgrade'owany i dzialajacy przyzwoicie zupelnie wystarcza.
Jedyne mankamenty jaki na razie zauwazylem to:
- USB 2.0 by sie przydalo (a to sie wiaze z wymiana plyty i obudowy = za drogo)
- moglby szybciej konwertowac RAW/masowe przetwarzanie itp (a to sie wiaze z wymiana procka, wymiana procka to wymiana plyty i obudowy i wymiana ramu na DDR = jeszcze bardziej za drogo).
Tak wiec... komp moj jeszcze dlugo poczeka na upgrade dopoki nie skompletuje akcesoriow do aparatu (jeszcze plecak, grip, wezyk, 550tka i 420tks i 512MB High speed karta i pewnie cos jeszcze, z wymiana obiektywow sie wstrzymam) oraz dopoki nie wyjde z dlugow (podwyzki sie szykuja w pracy i mam nadzieje).
A mam taki zlom: Athlon 1700+ , plyta Soltek SL-75KAV (VIA), 512 MB SDRAM, SBLive! , monitor Smsung Syncmaster 550b 15", IBM 40GB + IBM 80GB (nie znam szczegolow, chyba oba 7200), cooler na procku to jakis Titan, zasilacz zmieniony na jakis lepszy (cos kolo 350W), a karta graficzna NVidia GeForce 2 Ti ; DVD to LG (zaczyna cos szwankowac) i nagrywarka LiteOn 52/32/52 (swietna
, ale przydalaby sie nagrywarka DVD - chocby pozyczona aby zdjecia i mp3 zgrac).
Wiekszosc aktualnych gier na tym nie pojdzie, ale ja na szczescie nie mam czasu na nowe gry. Jak sie nudze to popykam w Q2 albo Diablo2 - bez problemu chodza, filmy rowniez (choc jest nieco glosny - przyzwyczailem sie i glosniki rowniez sa glosne).
Pierwsze oc bym wymienial to jednak nie plyte, czy obudowe, czy ram , czy procka a monitor...