Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: mini lab vs drukarka atramentowa

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Ok dzieki napisze. Producentem Lysona jest firma http://www.nazdar.com/index.asp wiec wydaje mi sie ze jednak nie w okolicach Tybetu. Generalnie sprawdze ten temat jak tylko sie dorobie swojego epsona

Domyślnie

Również zastanawiam się nad wydrukami w domu, korzyścią będzie szybkość i możliwość korekty od razu po wydruku bez konieczności czekania na przesyłkę (do wawy mam trochę km) Co sądzicie o opcji Epson R800 + system stałego zasilania firmy http://www.romtek.warsaw.pl/cennik.html.

Jeśli chodzi o ilości drukowanych zdjęć nie idą one w tysiącach, raczej około 100-200 na tydzień zazwyczaj 13x18 i 15x21 czasem A4.

Mam Canona IP4200 ale ma juz trochę lat i nie opłaca mi się inwestować w stałe zasilanie do niej. A od nowego sprzętu oczekiwałbym mozliwości skalibrowania/zestawienia z monitorem.

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

R800 jak najbardziej natomiast do stalego zasilania radze kupic pozadne tusze zamienne np. jak wspomniane wczesniej firmy Lyson. Polecam tez zadzwonic do inks.pl pomoga i doaradza sa calkiem kompetentni.

Domyślnie

Dzięki, myślę też nad Epsonem 1400, A3 czasem sie przyda, a na czarnym forum przeczytałem, że lepiej współpracuje ze stałym zasilaniem i rzadziej się zapycha.

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Nie testowalem ktora sie mniej zapycha natomiast to samo slyszalem od Tom01 i raczej nie bede podwazal jego zdania. I jedna i druga to bardzo fajne drukareczki jesli bedziesz dbal o nie to mozesz brac zarowno jedna jak i druga. Hmm a moze 1800 ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEYZOR Zobacz posta
    Nie testowałem ktora sie mniej zapycha natomiast to samo słyszałem od Tom01 i raczej nie będę podważał jego zdania. I jedna i druga to bardzo fajne szynkareczki jeśli będziesz dbał o nie to mozesz brac zarowno jedna jak i druga. Hmm a moze 1800 ??
    Nie widzę jej dostępnej w sprzedaży. Ale myślę że R800/1400 spokojnie mi wystarczy, najważniejsze aby udało się skalibrować wydruk tak, aby drukowała to co widzę na monitorze (matryca pva). Przy stałym zasilaniu mam nadzieję, że wydruk (plus koszt papieru) nie będzie znacząco droższy niż z labu.

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Pytanie raczej jaki monitor a nie matryca, natomiast poprawny profil drukarki mozna spoko ukrecic na forum sa specjalisci ktorzy napewno to zrobia dobrze. No i oczywiscie profil + jakies oswietlenie referencyjne np. solux.

Domyślnie

Wiem, że nie o matryce chodzi, niestety monitor pełnogamutowcem nie jest. Samsung SM971P potraktowany EyeOneDisplay2. Za tą cenę nie jest zły jak na moje oko. Być może źle robię myśląc o drukarce w pierwszej kolejności, ale cena porządnego monitora powala.

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Jak masz profil do monitora to nie bedzie rewelacji ale przynajmniej bedzie to przewidywalne. Choc pozadny monitor to podstawa i napewno powinien sie znalezc na szczycie listy rzeczy potrzebnych

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Janusz ja tylko stwierdzilem ze nawet taka drukarka jak wymieniona w watku kladzie pod wzgledem jakosci wiekszosc labow, co zreszta nie jest nowoscia bo bylo to wielokrotnie walkowane.

Dokladnie tak jak Janusz pisal profil drukarki rozumiem jako profil dla danego piaperu, tuszu i drukarki. (wydawalo mi sie to oczywiste)

Roznica gamutow na tym poziomie jest nieistotna wazne zeby byly dobrze zrobione profile monitora i drukarki. I dobrze ustawiony system zarzadzania barwa. Twoj monitor nie jest wstanie wyswietlic subtelnosci R800 ale nad wydrukiem bedziesz wstanie zapanowac. Raczej pomysl o dobrym oswietleniu bo to polowa sukcesu w pracy chyba ze pracujesz tylko w dzien (co wydaje mi sie niemozliwe).

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów