Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
No to super,niezmiernie sie cieszymy jako spoleczność tego forum że zafundowaleś nam taki wspaniały wątek który ma tak dużą oglądalność i przy okazji wypromowałeś swoj hiper ekstra blog....
Są inne sposoby na reklame swoich blogów czy wątków...wystarczy pisać MĄDRE i trzymające się kupy artykuły czy tematy ...

A propo zysków,jedyny zysk jaki by mieli to spadek zaufania do procesu przebiegów testu i jego wyników
Chłopcze co Ty z tą promocją strony? Ile mam powtarzać że nie jesteście w moim targecie.....?

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
Skoro w tytule jest porównanie. To porównaj, a nie pokazujesz ciągle fotografię z 50/1.4 i opowiadasz o swoich przeżyciach związanych tym szkłem.
Porównałem je we wpisie na blogu. Na forum do pierwszego postu wrzuciłem jak wygląda reszta zdjęć w teście - były to trzy kadry.

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
Wiem, ze pewnie i moja opinia odbije sie od Ciebie, poniewaz jestes ponadto i nie robisz testow linijek. Ale nie musisz przeciez robic zdjec porownawczy zapałkom. Zrób to po prostu powtarzalnie, porównywalnie. Mozesz nawet na modelce, byleby warunki byly porownywalne.

I pomyśl, ze skoro 5 stron postów mowi o jednym, to moze rzeczywiscie jest cos jest na rzeczy?
Zrobiłem porównywalnie/powtarzalnie (może nie identyczne 6 zdjęć do jednego kadru - lekko są przesunięte, jest to spowodowane brakiem statywu za xxx zł).

Hmmm, z tych 5 stron można byłoby wyłowić kilka wnoszących coś do tematu postów reszta to jacyś hejterzy po prostu... :rolleyes:

Zrobiłbym to porównanie tak jak Wasz mega mentor Cichy jednak nie mam już wydmuchy plastikowej, szkoda...

Btw. jakoś jak wrzuciłem test pierścieni w całości na forum to nikt w wątku nie płakał i się nie skarżył - LINK. Z kolei jeżeli to tak można nazwa w tym wątku promocja własnego blogu nikomu nie przeszkadza - LINK.

Polecam jeszcze przeczytać ten wątek i jakie ma zdanie o niektórych Whitefire - LINK. Polać mu za ten post:
Cytat Zamieszczone przez Whitefire Zobacz posta
oo, widzę że przedszkolaków przyszło więcej, a dziwne, bo pora późna...

Tym bardziej zdumiewają mnie te komentarze w świetle tego, co zostało powiedziane w późniejszych postach - moje pytanie było jak najbardziej zasadne i miało swoją odpowiedź. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że wynikało właśnie z faktu przeczytania instrukcji, tyle że grubo ponad rok temu, podczas pierwszego kontaktu z lustrzanką cyfrową. Chyba właśnie stamtąd pamiętałem, że o cichym fotografowaniu była jakaś mowa.

A że teraz wreszcie wpadł mi w ręce obiektyw z wysoka ogniskową i mogłem pójść 'na łów', problem z hałasowaniem nagle nabrał innego wymiaru.

Szukałem przy informacjach o migawce, a nie przy live view, to i nie znalazłem.

Przedszkolaki, spać. Śmiesznie było, ale trzeba czytać wszystko.