Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Subiektywne porównanie dwóch 50tek Canona

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KarolJ Zobacz posta
    W wolnych chwilach, kiedy to czytam niektóre posty poprawiają mi nawet humor!
    Cieszę się z Tobą, że jesteś spełniony ale za cholerę nie wiem o co chodzi w tym wątku. Może jakiś głupi jestem... ale jak widzę powyższe posty to większość kolegów ze znacznie większym doświadczeniem od mojego również nie załapało tego "testu".
    No, chyba że to tylko prowokacja z Twojej strony - w takim razie gratuluję. Udana w 100%
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

oj Karolu ...

wyrwałeś się z motyką na Słońce - wybacz, ale "ani ładu, ani składu" w Twoim "nicniewnoszącym" teście
    poczytaj testy zamieszczone na forum, np. tutaj i zacznij skłądanie klocków od nowa ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Uparty jak osioł... Z szacunkiem dla tych miłych stworzonek. Z mojej strony EOT..
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Skoro w tytule jest porównanie. To porównaj, a nie pokazujesz ciągle fotografię z 50/1.4 i opowiadasz o swoich przeżyciach związanych tym szkłem.

Jeśli nie wiesz o co chodzi to proponuje zajrzeć do słownika i wyszukać definicji tegoż właśnie słowa.

Jeśli natomiast nie chcesz i nie masz zamiaru tego robić. To po kiego tak nazywasz wątek? Nie lepiej było zatytułować np. Wolne dygresje o budżetowych 50kach Canona ?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Szanowny autorze, prosze o zamieszczenie merytorycznego testu, bo na chwile obecna widze jedynie reklame blogu. Zdjecia oraz tekst jaki tu zamiesciles z testem nie maja nic wspolnego, a zapraszanie po "wiecej" na swoja strone jest "nie halo". Dzielisz sie czyms na forum, to dziel sie do konca.

Jako ze nie dziala funkcja edycji postow, dopisz kolejna wiadomosc z pelna zawartoscia "testu", a ja podmienie to z pierwszym postem tego wątku.

Na chwile obecna wątek przenosze do działu z obiektywami - gdy juz pojawi sie tutaj jakis test, wtedy znajdzie sie w testach.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    gdy juz pojawi sie tutaj jakis test, wtedy znajdzie sie w testach.
    A gdy się nie pojawi, proponuję albo zmienić tytuł watku, albo poslać go do kosza.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ja tylko Ci Karol powiem tak:
    1) ośmieszyłeś się i pamietaj ze internet nie wybacza zbyt szybko. obok Twojej twarzy widnieje cos takiego
    2) nie potrafisz sie przyznac do bledu. 5 stron ludzie probuja Ci przetlumaczyc na czym polega rzetelny test porównawczy.
    3) skoro nie masz wyczucia jak to robic poczytaj cos o metodologii wykonywania testow.
    zapraszam na strone mojego wykladowcy z oceny efektywnosci systemow komputerowych. Moje porównanie aparatów, które robiłem jako projekt zaliczeniowy zajelo mi około 3 wieczory + weekend, ok 20 stron tekstu, tabel. A Ty mowisz ze rolka pstryknietych losowo zdjec z dwoch obiektywow to test porownawczy.
    To co Ty zrobiłeś - obrazowo mowiac - tak jakbys porownywal dwa samochody, z tym ze jednym przyspieszal/hamował na asfalcie, drugim na szutrze.

Wiem, ze pewnie i moja opinia odbije sie od Ciebie, poniewaz jestes ponadto i nie robisz testow linijek. Ale nie musisz przeciez robic zdjec porownawczy zapałkom. Zrób to po prostu powtarzalnie, porównywalnie. Mozesz nawet na modelce, byleby warunki byly porownywalne.

I pomyśl, ze skoro 5 stron postów mowi o jednym, to moze rzeczywiscie jest cos jest na rzeczy?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    ja tylko Ci Karol powiem tak:Zrób to po prostu powtarzalnie, porównywalnie. Mozesz nawet na modelce, byleby warunki byly porownywalne.
    Zgadzam się. Dodam tylko, że metoda prezentacji też jest beznadziejna...

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Ja tam jestem prosty człowiek
    ale jak zajrzałem w test pomyślałem, że KRETYN ze mnie,
    gdyż nie pojmuję tego sposobu PORÓWNANIA dwóch szkieł,
    jakąś zapewne nowatorską metodą...

Szanowny autorze kłania się definicja porównania,
    na dodatek to ja mam robić to porównanie czy ty dla nas je zrobiłeś?
    Bo zbudowałes to tak, że pożal się boże z funkcjonalnością.

Pozdrawiam!
    V.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

O co właściwie Kolegom chodzi? Koledzy chyba nie doceniają walorów socjologiczno-społecznych tego przesympatycznego wątku. Ja z zainteresowaniem (i usmiechem) śledzę jego rozwój.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów