Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Subiektywne porównanie dwóch 50tek Canona

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Chodzi o to, że kolega postanowił jakoś zareklamowac swój blog.
    To co niby miało być testem, jest tylko luźna refleksją nt. sprzetu, który posiada. Poza ogólnikowymi informacjami technicznymi, ktore mozna znaleźć w opisach tych obiektywów, w co drugim sklepie internetowym, nie ma tu nic.
    Ani porownania ostrości z obu szkieł, ani porównania bokeh, ani celności AF. O podstawowych błędach typu "jedna działka" nie ma co pisac, bo koledzy już wytknęli.

Wybacz KarolJ te gorzkie słowa, ale czytanie tego tematu uznaję za kompletna strate czasu.
    Chciałem się podzielić po prostu swoją recenzją/testem - nazywaj to jak chcesz - 50tek, którą wrzuciłem na blog.

Nie zarabiam na Was w żaden sposób - na reklamach nie bo ich na stronie nie mam, klientów w ten sposób też nie pozyskam, mam jedynie nabity niepotrzebnie tylko transfer na serverze co uznaję raczej jako minus. No ale taka już jest przecież polska mentalność, co już było nie raz wałkowane na tym forum...

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ja na miejscu autora prosił bym o usuniecie bo nie chciało by mi się czytać już tego pastwienia które zaraz wejdzie na 4 stronę
    Dlaczego? W wolnych chwilach, kiedy to czytam niektóre posty poprawiają mi nawet humor!
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Dlaczego? W wolnych chwilach, kiedy to czytam niektóre posty poprawiają mi nawet humor!
    No tak ale to forum nie tego typu...ja bym wziął tą krytyke do siebie usunął to,przemyślał i napisał poprawnie test jeszcze raz żeby nie miał kto się przyczepić,no bo teraz to jednak taka wtopa z tym testem
    EOS + L i kupa gratów ...

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No tak ale to forum nie tego typu...ja bym wziął tą krytyke do siebie usunął to,przemyślał i napisał poprawnie test jeszcze raz żeby nie miał kto się przyczepić,no bo teraz to jednak taka wtopa z tym testem
    Po pierwszym fizycznym kontakcie z tymi szkłami później ze zdjęciami które zrobiłem/wrzuciłem do testu - w zupełności wystarczało mi aby podjąć decyzję co zostaje w domu!

Jestem prywatną osobą, która chciała się po prostu podzielić swoim wpisem z blogu no ale wyszło jak wyszło W temacie znalazłem kilka osób które nie potrafią czytać, następna grupa to typowi onaniści sprzętowi oczekujący serii nieistotnych fotek baterii... ehh

Wrzucę jeszcze dwie foty, wszystkie z iso3200 jeżeli to dla kogoś istotna informacja.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ty wiesz co to znaczy test porównawczy dwóch obiektywów o tej samej ogniskowej??
    To znaczy że robisz zdjęcia tego samego kadru, na tych samych ustawieniach w aparacie jak i na obiektywie (uwzględniając oczywiste różnice, jak np. w jasności tych dwóch 50'tek).
    Wrzuciłeś jakieś chaotycznie poukładane zdjęcia, każde przedstawiające co innego. Po jakiego grzyba??
    Podpowiem Ci coś. Najpierw stawiasz aparat na statywie, robisz 1 zdjęcie z 50/1.8 na przysłonie 1.8, celujesz w jakiś obiekt, potem zamieniasz obiektywy, robisz 2 zdjęcie, tym razem z 50/1.4 na przysłonie 1.8 i celujesz w dokładnie ten sam punkt, co na pierwszym zdjęciu. Ewentualnie dodajesz fotę na 1.4 jako przykład czym się różni 1.8 od 1.4. Ty natomiast zrobiłeś jedną fotę jakiegoś winkla w bloku, a drugą*fotę osiedlu gdzieś w oddali. I co to niby ma powiedzieć osobie oglądającej? NIC, kompletnie NIC.
    Ludzie jak macie robić taki syf, nie róbcie go wcale bo tylko bałaganicie na forum.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

następna grupa to typowi onaniści sprzętowi oczekujący serii nieistotnych fotek baterii... ehh
    Człowieku ty wiesz wogóle o czym mówisz???? to jak wyobrazasz sobie zdjęcia testowe szkieł o tej samej ogniskowej ! POMYŚL a potem pisz ! a nie bede ci pisał jak to zrobic bo kolega Ernest_DLRS juz to napisał właśnie

I na przyszłość zapamiętaj może że JAK CZEGOŚ NIE UMIEM TO SIE TEGO NIE TYKAM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i te twoje dwie nowe fotki które dorzuciłeś jeszcze bardziej utwierdzają nas że nie masz pojecia na czym polega test i jak go poprawnie zrobić
    Ostatnio edytowane przez Bartek_902 ; 04-10-2010 o 14:02 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Jakiś czas temu nabyłem 50tke 1.8 II. Zdziwił mnie troche rozrzut celności AF, myślałem że z moim body jest coś nie tak. Czy to jest normalne ?

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Ty wiesz co to znaczy test porównawczy dwóch obiektywów o tej samej ogniskowej??
    To znaczy że robisz zdjęcia tego samego kadru, na tych samych ustawieniach w aparacie jak i na obiektywie (uwzględniając oczywiste różnice, jak np. w jasności tych dwóch 50'tek).
    Wrzuciłeś jakieś chaotycznie poukładane zdjęcia, każde przedstawiające co innego. Po jakiego grzyba??
    Podpowiem Ci coś. Najpierw stawiasz aparat na statywie, robisz 1 zdjęcie z 50/1.8 na przysłonie 1.8, celujesz w jakiś obiekt, potem zamieniasz obiektywy, robisz 2 zdjęcie, tym razem z 50/1.4 na przysłonie 1.8 i celujesz w dokładnie ten sam punkt, co na pierwszym zdjęciu. Ewentualnie dodajesz fotę na 1.4 jako przykład czym się różni 1.8 od 1.4. Ty natomiast zrobiłeś jedną fotę jakiegoś winkla w bloku, a drugą*fotę osiedlu gdzieś w oddali. I co to niby ma powiedzieć osobie oglądającej? NIC, kompletnie NIC.
    Ludzie jak macie robić taki syf, nie róbcie go wcale bo tylko bałaganicie na forum.
    Właśnie to zrobiłem tylko masz problem z czytaniem kolego! :rolleyes:

Człowieku ty wiesz wogóle o czym mówisz???? to jak wyobrazasz sobie zdjęcia testowe szkieł o tej samej ogniskowej ! POMYŚL a potem pisz ! a nie bede ci pisał jak to zrobic bo kolega Ernest_DLRS juz to napisał właśnie

I na przyszłość zapamiętaj może że JAK CZEGOŚ NIE UMIEM TO SIE TEGO NIE TYKAM
    Chcesz to poczytaj/pooglądaj test zrobiony w warunkach laboratoryjnych i przykładowe sampelki w następnym rozdziale, ja swoje wrzuciłem w poprzednich postach. Btw. lubię się rozwijać... Po Twojej super myśli widzę że jesteśmy przeciwieństwami...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Jakiś czas temu nabyłem 50tke 1.8 II. Zdziwił mnie troche rozrzut celności AF, myślałem że z moim body jest coś nie tak. Czy to jest normalne ?
    Po czasie "mordka" dostaję luzu, kiedy aparat szuka ostrości tubus jest podniesiony w momencie ustawienia ostrości opada prze co zmienia się czasami lekko lub bardziej miejsce które jest ostre... Przez te parę dni focenia jaśniejszą wersją nie zauważyłem tego ewenementu
    Ostatnio edytowane przez KarolJ ; 04-10-2010 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Gratuluje samozapracia bo każdy ci jedzie a ty dalej w zaparte i twierdzisz że wszystko jest super

Mam dla ciebie propozycje,wez napisz może do optycznych albo do dpreview może maja wolny etat na nowego testera szkieł...furore bys zrobił ze swoimi metodami heh

Miasto
    Bydgoszcz

Smile

Gratuluje samozapracia bo każdy ci jedzie a ty dalej w zaparte i twierdzisz że wszystko jest super

Mam dla ciebie propozycje,wez napisz może do optycznych albo do dpreview może maja wolny etat na nowego testera szkieł...furore bys zrobił ze swoimi metodami heh
    Twierdze że dla mnie jest to wystarczająca ilość kadrów w których widzę jak się zachowują szkła - w sumie 24 foty i tak za dużo jak na testowe zdjęcia toż to rolka filmu...

Ale masz śmieszne joke! Swoją drogą robiąc furorę mieliby dobry zysk ze mnie z oglądalności strony chociażby. Jeden spec już się wypowiedział na temat marketingu już prędzej w tym wątku. Kurczę, rozpisałbym się w tym akapicie ale nie chcę dostać bana.

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

No to super,niezmiernie sie cieszymy jako spoleczność tego forum że zafundowaleś nam taki wspaniały wątek który ma tak dużą oglądalność i przy okazji wypromowałeś swoj hiper ekstra blog....
    Są inne sposoby na reklame swoich blogów czy wątków...wystarczy pisać MĄDRE i trzymające się kupy artykuły czy tematy ...

A propo zysków,jedyny zysk jaki by mieli to spadek zaufania do procesu przebiegów testu i jego wyników

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów