Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Subiektywne porównanie dwóch 50tek Canona

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Ty wiesz co to znaczy test porównawczy dwóch obiektywów o tej samej ogniskowej??
    To znaczy że robisz zdjęcia tego samego kadru, na tych samych ustawieniach w aparacie jak i na obiektywie (uwzględniając oczywiste różnice, jak np. w jasności tych dwóch 50'tek).
    Wrzuciłeś jakieś chaotycznie poukładane zdjęcia, każde przedstawiające co innego. Po jakiego grzyba??
    Podpowiem Ci coś. Najpierw stawiasz aparat na statywie, robisz 1 zdjęcie z 50/1.8 na przysłonie 1.8, celujesz w jakiś obiekt, potem zamieniasz obiektywy, robisz 2 zdjęcie, tym razem z 50/1.4 na przysłonie 1.8 i celujesz w dokładnie ten sam punkt, co na pierwszym zdjęciu. Ewentualnie dodajesz fotę na 1.4 jako przykład czym się różni 1.8 od 1.4. Ty natomiast zrobiłeś jedną fotę jakiegoś winkla w bloku, a drugą*fotę osiedlu gdzieś w oddali. I co to niby ma powiedzieć osobie oglądającej? NIC, kompletnie NIC.
    Ludzie jak macie robić taki syf, nie róbcie go wcale bo tylko bałaganicie na forum.
    Właśnie to zrobiłem tylko masz problem z czytaniem kolego! :rolleyes:

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Człowieku ty wiesz wogóle o czym mówisz???? to jak wyobrazasz sobie zdjęcia testowe szkieł o tej samej ogniskowej ! POMYŚL a potem pisz ! a nie bede ci pisał jak to zrobic bo kolega Ernest_DLRS juz to napisał właśnie

I na przyszłość zapamiętaj może że JAK CZEGOŚ NIE UMIEM TO SIE TEGO NIE TYKAM
    Chcesz to poczytaj/pooglądaj test zrobiony w warunkach laboratoryjnych i przykładowe sampelki w następnym rozdziale, ja swoje wrzuciłem w poprzednich postach. Btw. lubię się rozwijać... Po Twojej super myśli widzę że jesteśmy przeciwieństwami...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Jakiś czas temu nabyłem 50tke 1.8 II. Zdziwił mnie troche rozrzut celności AF, myślałem że z moim body jest coś nie tak. Czy to jest normalne ?
    Po czasie "mordka" dostaję luzu, kiedy aparat szuka ostrości tubus jest podniesiony w momencie ustawienia ostrości opada prze co zmienia się czasami lekko lub bardziej miejsce które jest ostre... Przez te parę dni focenia jaśniejszą wersją nie zauważyłem tego ewenementu
    Ostatnio edytowane przez KarolJ ; 04-10-2010 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów