Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Subiektywne porównanie dwóch 50tek Canona

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Na jakim body robiłeś ten test ?
    Troche kiepskie zdjęcia testowe powiem szczerze...niewiele wnoszą no ale dobra,czepiam sie
    To było jakieś 500 zdjęć temu, nie pamiętam - raczej 5d - nie mam oryginałów żeby sprawdzić exif'y.

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Mówisz o bokehu - rób foto bokehu, to samo z ostrością, kontrastem, rogami, etc. Pozdrawiam.
    Z założenia nie jest to jakiś test kresek, linijek, itp. Zrobiłem fotki, zdjęć jakie robię na co dzień. Wszystko w nich widzę co potrzebuje, być może niektóre osoby czytające test również...

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a co do meritum czyli testu to jak we wstępnie jest napisane:...

to jakby mnie nastawia lekko podejrzliwie do takiego "testu"..
    jakby było napisane budżetowych czy popularnych to ok, ale nazywanie topowymi plastikowego badziewia jest "lekkim" nadużyciem..
    potocznie: popularny, będący na topie, np. topowy model czegoś - odsyłam do słownika. Tak więc dla mnie są to topowe modele.

Proponuje koledze zapoznać się z budowa i wygladem testów szkieł kolegi Cichego,i poprawić to szczególnie jeśli chodzi o zdjęcia testowe,bo tak jak wspomniałem na początku NIC NIE WNOSZĄ do tego testu i nie wiadomo o co chodzi
    Do wszystkich osób, które mają problem z czytaniem: "Jeżeli ktoś chcę obejrzeć wszystkie zdjęcia, zapraszam na mój blog."

Cytat Zamieszczone przez michallubon Zobacz posta
    Ja bym jeszcze poprosił o pisanie testów po POLSKU i z użyciem zwrotów i słów powszechnie uznawanych za zrozumiałe. Nie zaszkodzi jeszcze na koniec przeczytać ze 2x to co się napisało - czy to ma w ogóle jakiś sens.

Ale dzięki za test.
    Mógłbyś podać przykłady co Ci nie odpowiada w tekście? Trochę głupio komentować w ten sposób nie podając przykładu dokładnie o co chodzi.
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Nie no fotka 1 i 2 nic nie wnoszą do testu. Trzeba było skupić się na jakimś elemencie a nie na nieskonczonosci. Wydaje me się ze pisanie ze 1.4 nie super ostrym szkłem to z grubsza przesada.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Nie no fotka 1 i 2 nic nie wnoszą do testu. Trzeba było skupić się na jakimś elemencie a nie na nieskonczonosci. Wydaje me się ze pisanie ze 1.4 nie super ostrym szkłem to z grubsza przesada.
    Pierwsza seria zdjęć - co do nieskończoności oraz chociażby dachówek w lewym rogu widać jak się zachowuje winieta, "rozdzielczość optyczna" oraz kontrast podczas domykania szkieł.

Natomiast druga seria fotek przy ustawionej "odległości portretowej" pierścienia ostrości ukazuje zmiany, które zachodzą również podczas domykania szkła - jeżeli brakuje Ci modelki w kadrze zapraszam do galerii venomer... - i tak jak już wspominałem nie jest to test linijek lub innych opakowań po kiślu czy herbacie.

Btw. nie mogę za chiny zrozumieć tego zdania, powtórz jak możesz: "Wydaje me się ze pisanie ze 1.4 nie super ostrym szkłem to z grubsza przesada."

Od tej chwili odpisuje tylko na sensowne posty. Amen

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Do wszystkich osób, które mają problem z czytaniem: "Jeżeli ktoś chcę obejrzeć wszystkie zdjęcia, zapraszam na mój blog."
    Widziałem te zdjęcia odrazu na poczatku,i one tez nic nie zmieniają i niewiele wnoszą bo test jest po prostu bez sensu...już lepiej było zrobić go tradycyjnie na 3 bateriach paluszkach a nie kombinować z kawałkiem dachu na dodatek w nocy
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KarolJ Zobacz posta
    Chyba mam problem, bo wszedłem na ten blog i nadal testu nie widzę tylko jakieś slajdszoły
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dla mnie z tego "testu" nic nie wynika, bo jest zwyczajnie źle przeprowadzony i przedstawiony.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Chyba mam problem, bo wszedłem na ten blog i nadal testu nie widzę tylko jakieś slajdszoły
    "wszystkie foty widoczne poniżej do pobrania pod tym linkiem." - masz tą linijkę tekstu na blogu nad "slajdszołami"... :rolleyes:

Widziałem te zdjęcia odrazu na poczatku,i one tez nic nie zmieniają i niewiele wnoszą bo test jest po prostu bez sensu...już lepiej było zrobić go tradycyjnie na 3 bateriach paluszkach a nie kombinować z kawałkiem dachu na dodatek w nocy
    Sam siebie będę cytował w tym momencie:
    "Z założenia nie jest to jakiś test kresek, linijek, itp. Zrobiłem fotki, zdjęć jakie robię na co dzień. Wszystko w nich widzę co potrzebuje, być może niektóre osoby czytające test również... "

Znalazłem zdjęcie jeszcze przed kadrowaniem do gazety, to po prawej również jest z 50mm jednak nie mam go już na kompie - wycinek z gazety:

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Sory ale o co chodzi ? Skoro to test to wypadałoby porównać ze sobą oba szkła a ja widzę fotki tylko z 50/1.4 .

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Sory ale o co chodzi ?
    Chodzi o to, że kolega postanowił jakoś zareklamowac swój blog.
    To co niby miało być testem, jest tylko luźna refleksją nt. sprzetu, który posiada. Poza ogólnikowymi informacjami technicznymi, ktore mozna znaleźć w opisach tych obiektywów, w co drugim sklepie internetowym, nie ma tu nic.
    Ani porownania ostrości z obu szkieł, ani porównania bokeh, ani celności AF. O podstawowych błędach typu "jedna działka" nie ma co pisac, bo koledzy już wytknęli.

Wybacz KarolJ te gorzkie słowa, ale czytanie tego tematu uznaję za kompletna strate czasu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

czytanie tego tematu uznaję za kompletna strate czasu.
    Ja na miejscu autora prosił bym o usuniecie bo nie chciało by mi się czytać już tego pastwienia które zaraz wejdzie na 4 stronę
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów