Proponuje koledze zapoznać się z budowa i wygladem testów szkieł kolegi Cichego,i poprawić to szczególnie jeśli chodzi o zdjęcia testowe,bo tak jak wspomniałem na początku NIC NIE WNOSZĄ do tego testu i nie wiadomo o co chodzi
Proponuje koledze zapoznać się z budowa i wygladem testów szkieł kolegi Cichego,i poprawić to szczególnie jeśli chodzi o zdjęcia testowe,bo tak jak wspomniałem na początku NIC NIE WNOSZĄ do tego testu i nie wiadomo o co chodzi
EOS + L i kupa gratów ...
masakra zdjecie 1 i 2, albo test tendencyjny, albo autor nie wie co robi
podpis fajny, gratuluje!
fajny... test oO0.O0o
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Ja bym jeszcze poprosił o pisanie testów po POLSKU i z użyciem zwrotów i słów powszechnie uznawanych za zrozumiałe. Nie zaszkodzi jeszcze na koniec przeczytać ze 2x to co się napisało - czy to ma w ogóle jakiś sens.
Ale dzięki za test.
Nie no fotka 1 i 2 nic nie wnoszą do testu. Trzeba było skupić się na jakimś elemencie a nie na nieskonczonosci. Wydaje me się ze pisanie ze 1.4 nie super ostrym szkłem to z grubsza przesada.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Pierwsza seria zdjęć - co do nieskończoności oraz chociażby dachówek w lewym rogu widać jak się zachowuje winieta, "rozdzielczość optyczna" oraz kontrast podczas domykania szkieł.
Natomiast druga seria fotek przy ustawionej "odległości portretowej" pierścienia ostrości ukazuje zmiany, które zachodzą również podczas domykania szkła - jeżeli brakuje Ci modelki w kadrze zapraszam do galerii venomer... - i tak jak już wspominałem nie jest to test linijek lub innych opakowań po kiślu czy herbacie.
Btw. nie mogę za chiny zrozumieć tego zdania, powtórz jak możesz: "Wydaje me się ze pisanie ze 1.4 nie super ostrym szkłem to z grubsza przesada."
Od tej chwili odpisuje tylko na sensowne posty. Amen
pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3:rolleyes:
Widziałem te zdjęcia odrazu na poczatku,i one tez nic nie zmieniają i niewiele wnoszą bo test jest po prostu bez sensu...już lepiej było zrobić go tradycyjnie na 3 bateriach paluszkach a nie kombinować z kawałkiem dachu na dodatek w nocyDo wszystkich osób, które mają problem z czytaniem: "Jeżeli ktoś chcę obejrzeć wszystkie zdjęcia, zapraszam na mój blog."
Dla mnie z tego "testu" nic nie wynika, bo jest zwyczajnie źle przeprowadzony i przedstawiony.
Ja na miejscu autora prosił bym o usuniecie bo nie chciało by mi się czytać już tego pastwienia które zaraz wejdzie na 4 stronęczytanie tego tematu uznaję za kompletna strate czasu.![]()
No tak ale to forum nie tego typu...ja bym wziął tą krytyke do siebie usunął to,przemyślał i napisał poprawnie test jeszcze raz żeby nie miał kto się przyczepić,no bo teraz to jednak taka wtopa z tym testemDlaczego? W wolnych chwilach, kiedy to czytam niektóre posty poprawiają mi nawet humor!