@bonk - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... sam nie wiem![]()
@bonk - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... sam nie wiem![]()
... kobieteZamieszczone przez Auwo
ofkor_z
Witaj ! Sorry, że sobie trochę czasem pożartujemyZamieszczone przez DarekSzu
, nie gniewaj się, ale mogłeś od razu tak zacząć. Piszesz, że masz problem z naświetleniem lampą. Jak pracuję z lampą to korekty wprowadzam raczej żadko. Jeżeli fotografuję z lampą w ten sposób, co piszesz to raczej stosuję dyfuzor nałożony na palnik lampy, niż mam odbijać światło od tej małej białej zasłonki lampy( ładnie to opisałeś :grin: ) Daje to o wiele lepszy rezultat. Fajniejsza jest wtedy plastyka zdjęcia. Odbijając światło od sufitu, rezultat jest czasami rozczarowujący. Często zdjęcie jest niedoświetlone ( prawdopodobnie tak się zdażyło w twoim przypadku, podeślij jakąś fotkę, to popatrzymy i spróbuję coś doradzić ) a to za niski sufit , a to za wysoki i światło rozprasza się za bardzo. A co do szumów - przy ISO 1250 zawsze już będzie troszeczkę szumić. Pozdrawiam - Oszołom
![]()
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
Uzywam do 550EX nakładki stofen plastikowejPrzy 580 EX jeszcze nie mam - musze nabyć.
Analog i cyfra
No wlasnie chcem nabyc taka nakladke gosc z allegro wysyla ze stanow z przesylka na swoj koszt..I nakladka taka kosztuje 79 zl ..ktos moze od niego bral...swoja sprzedalem bo mialem od 550 i montowalem na plaster (lekka przesada) ale coz....
pozdr
1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..