Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
Witam serdecznie.

Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Tamrona 17-50, Canona 50D kupiłem parę dni wcześniej. Jest to moja pierwsza lustrzanka, i pierwsze w miarę rozsądne szkło. Niestety nie mam doświadczenia z innymi Tamronami czy wogóle innymi szkłami. Z tąd moja prośba - czy moglibyście mi pomóc ustalić czy mój obiektyw jest tak ostry jak powinien być, czy raczej mydli ?? Napiszcie mi jakie zdjęcie powinienem wykonać, żebyście mogli ocenić - karty do testowania FF/BF - wydaje mi się, że ostrzy dobrze. Może banknot jakiś ?? Czy poprostu jakiekolwiek zdjęcie z dużą ilością detali.
Pozdrawiam serdecznie.
Kolejny problem z mydłem na Canon 50D, tak się składa, że swój problem dość mocno zbadałem i okazało się, że była seria Canonów 50D która wyszła z jakąś wadą fabryczną, przynajmniej tak było w moim modelu. Canon niezbyt chętnie się do tego chciał przyznać, bo szybko wypuścił REV 1.2, niemniej być może jesteś posiadaczem właśnie wadliwego egzemplarza. Jeśli jesteś do niego jakoś szczególnie przywiązany zasuwaj do serwisu, a jak nie zmieniaj np. na 40D.