Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Canon 50D + Tamron 17-50

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Imho przy takim świetle stabilizacja jest mało potrzebna. To znaczy są tacy, co aparatu utrzymać nie potrafią, ale nie przesadzajmy.

Tak prawdę powiedziawszy sam cichy napisał, że wersja bez vc wydaje się pod C szybsza.., gdybym miał kupować to skusiłbym się na wersję bez vc i do tego lampka

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ostrołęka

Domyślnie

wszystko zalezy od tego czy tolerujesz doswietlanie zdjec lampa i do czego bedziesz szkielka uzywal ( jak ktos wczesniej zauwazyl - do filmowania VC jest przydatne ).
    1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pls Zobacz posta
    Tamrony te przy 2.8 dosyć mydlą. Przeważnie dopiero przy 5.6 są całkowicie ostre.
    Tu się zgodzę np. moj egzemplarz jest taki jak w tescie na optycznych F2.8 ujdzie ale po przymknięciu do F4 jest skok ostrości o jakieś 25% i jest bardzo ładnie, nie wierze w to że są sztuki które mają minimalną różnicę ostrości pomiędzy F2,8 a 5.6, sam się na to nabrałem jak go kupywałem, super hiper ostre to są szkła makro :P. Myślałem że mam jakiegoś z dołu jakościowego ale one takie są poprostu zresztą jak wystawiłem go na sprzedaż i goście którzy oglądali kilka sztuk chcieli brać moją to sobie pomyślałem że mam dobrą i nie sprzedałem ).
    Do kolegi używaj pełnej dziury w nim z rozmysłem a nie 90% zdjęć :P w celach artystycznych.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Domyślnie Poprawność ostrzenia

Witam serdecznie, chciałbym prosić o sprawdzenie poprawności ostrzenia. Canon 50D mikroregulacja na -10pkt. Celowałem w napis Harmonogram (ten za nawiasem). Z góry dziękuje.

http://dl.dropbox.com/u/29260863/_MG_1584.jpg
    canon 6D + C70-200 f4/IS L|

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
    Witam serdecznie.

Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Tamrona 17-50, Canona 50D kupiłem parę dni wcześniej. Jest to moja pierwsza lustrzanka, i pierwsze w miarę rozsądne szkło. Niestety nie mam doświadczenia z innymi Tamronami czy wogóle innymi szkłami. Z tąd moja prośba - czy moglibyście mi pomóc ustalić czy mój obiektyw jest tak ostry jak powinien być, czy raczej mydli ?? Napiszcie mi jakie zdjęcie powinienem wykonać, żebyście mogli ocenić - karty do testowania FF/BF - wydaje mi się, że ostrzy dobrze. Może banknot jakiś ?? Czy poprostu jakiekolwiek zdjęcie z dużą ilością detali.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Kolejny problem z mydłem na Canon 50D, tak się składa, że swój problem dość mocno zbadałem i okazało się, że była seria Canonów 50D która wyszła z jakąś wadą fabryczną, przynajmniej tak było w moim modelu. Canon niezbyt chętnie się do tego chciał przyznać, bo szybko wypuścił REV 1.2, niemniej być może jesteś posiadaczem właśnie wadliwego egzemplarza. Jeśli jesteś do niego jakoś szczególnie przywiązany zasuwaj do serwisu, a jak nie zmieniaj np. na 40D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriandz1 Zobacz posta
    witam wszystkich, pozwolilem sobie skorzystac z watku choc nie do konca w tym temacie jest moje pytanie.planuje zakup tamrona 17-50 ale nie wiem na jaka opcje sie zdecyduje. Wiem, ze jest to swietny sprzet jednak musi byc to ostry egzemplarz. Pieniedzy mam tyle ile potrzeba na nowy VC czyli jakies 1600zl. I tu moje pytanie. Czy lepiej kupic nowy 17-50 VC czy uzywany 17-50 bez vc i jeszcze mi zostanie na uzywana 430 exII? Troche sie boje kupowac uzywki bo wiem jak jest z serwisem tamrona po gwarancji. Jezeli kupowalbym nowy to oczywiscie u Cichego. Pozdrawiam
    Ja tam kupiłem używkę bez vc i powiem że ma się bardzo dobrze. popsuła się kiedyś i problemu z serwisem po gwarancji nie było żadnego. Wysyłka, kosztorys, potwierdzenie, sprzęt w domu i wszystko gra i buczy:-)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mojlo Zobacz posta
    Lepiej uzbierać na Canona 17-55 ostry od 2.8 i AF szybki.
    Rzecz gustu, bo IMHO lepsza i tańsza jest Sigma 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    była seria Canonów 50D która wyszła z jakąś wadą fabryczną, przynajmniej tak było w moim modelu. Canon niezbyt chętnie się do tego chciał przyznać, bo szybko wypuścił REV 1.2, niemniej być może jesteś posiadaczem właśnie wadliwego egzemplarza.
    Ale w ogóle się przyznali do czegoś takiego? Ja słyszałem jakieś ploty ale sądziłem że to tylko ploty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale w ogóle się przyznali do czegoś takiego? Ja słyszałem jakieś ploty ale sądziłem że to tylko ploty.
    Wydałem ostatnie pieniądze swego czasu na Canona 50D który miał dla mnie wtedy znaczenie zawodowe a nie hobbystyczne, wkurzyłem się poważnie, także gnębiłem firmę telefonami znacznie, niemniej złość mi trochę przechodzi z czasem po tym co uzyskuję na Canonie 30D ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów