Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Canon 50D + Tamron 17-50

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuję bardzo za wszystkie posty. Jutro jeszcze sprawdzę na statywie jak wszystko wygląda. Dziś się spiesztyłem co też odbiło się niekorzystnie na moim poście - nawet nie widać 3 zdjęcia

Ostrość ustawiana była w tym miejscu :

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

jako że wierzysz opiniom ludzi z forum niż swojemu oku i wlasnym oczekiwaniom powiem ci ze jest masakrycznie źle , idz go oddaj i dozbieraj na innego 17-50 ktorgo zapewne tez dasz do przetestowania na forum...

Domyślnie

Coś w tym jest co napisał Shingo

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqn Zobacz posta
    Coś w tym jest co napisał Shingo
    zastanówmy się... czy jezeli masz pierwszą dziewczynę z która sie spotykasz dajesz Ją kumplom żeby stukneli zeby sprawdzic czy jest dobra? czy sam odczuwasz to czy jestdobrze czy źle?

Dla jednego papryka jest super smaczna dla innego obleśna, i nie wmówi ten który ją lubi temu który po niej rzyga że to sama słodycz i wogóle mmmmmm...

najgorsze jest to że znam te sprzęty i wiem jak dobre są i jak dobrze można je wykorzystać jeżeli poprostu używamy ich do celów do których zostaly stworzone, apraty dofotografowania, mikrofalówki do grzania , lodówki do chłodzenai, czekam aż ktoś napisze że lampka do wspomagania AF ma za mało czerwony odcień i czy to moze wpływać na kompresję zdjęć w formacie JPG a późniejszym czasie na parcienie gumy na obiektywach...

Przepraszam za polot ale niestety takie tematy powinny być z góry kasowane,

Nie ukrywam faktu że oczywiscie wiem że istnieje BF i FF i MYDŁO ale aby to uznać za wadę z którą nie da sie życ to zapewniam wszystkim "testerom" nie bedziecie musieli pytać na forum o opinię jak tego doświadczycie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Shingo... Nie wiem czy porównanie z dziewczyną jest trafne - jest to mój pierwszy obiektyw i nie mam do czego się odnieść, dlatego wolę zapytać ludzi co sądzą w tym temacie. Żyją już na tym świecie trochę lat i wiem, że nie zawsze należy wierzyć temu co piszą ludzie na forach - ale lubię poznać poglądy innych w interesującej mnie kwestii - od tego chyba jest forum, ale mogę się mylić. Domyślam się, że w swoim życiu naczytałeś się już sporo takich tematów - przykro mi bardzo, że dzięki mnie do tej liczby możesz dodać kolejny. Myślę, że z następnym obiektywem będę już wiedział co i jak, będę miał jakiś punkt odniesienia.
    Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
    Shingo... Nie wiem czy porównanie z dziewczyną jest trafne -
    Koloryzuje i to bardzo ale jest trafne bo przynajmniej w jakis spoób uderza w ciebie...

jest to mój pierwszy obiektyw i nie mam do czego się odnieść, dlatego wolę zapytać ludzi co sądzą w tym temacie.
    Moje juz znasz, wymień go bo jest do kitu, jednak mi nie uwierzysz bo sarkastycznie do ciebie podchodze, ale to że przez ostatnie 3 lata przez moje ręce i aparat przechodzi około 20 obiektywów to nie jest wyznacznik wiedzy tylko kultura na forum , prawda?

Żyją już na tym świecie trochę lat i wiem, że nie zawsze należy wierzyć temu co piszą ludzie na forach - ale lubię poznać poglądy innych w interesującej mnie kwestii - od tego chyba jest forum, ale mogę się mylić.
    Uważasz ze forum to miejsce wymiany zdań, a co byś pomyślał sobie o uzytkowniku który powiedział by że odcień czerni obiektywu nie jest identyczny jak odcień korpusu (chociaż byłby ********ym obiektywem) i wg niego może on pochodzic z nielegalnej południowo afrykańskiej dystrybucji...
    pomyslałbyś że jest... slowo na "P" i nie jest to słowo Poje...any tylko przewrazliwiony jak Ty,

Domyślam się, że w swoim życiu naczytałeś się już sporo takich tematów - przykro mi bardzo, że dzięki mnie do tej liczby możesz dodać kolejny.
    OK, bardziej chodzi mi o to że forum to taka fajna gazeta, wchodzisz czytasz ciekawe rzeczy i odpowiadasz na nie, jest kącik gdzie można cos sprzedać i kupić jest miejsce na fajne obrazki które ciekawie się ogląda i jest też masa wiedzy na temat sprzętu, testy , porównania, informacje, znajdzie się też rozdział dla początkujacych gdzie każdy amator może podzielić się swoim problemem, JEDNAK (specjalnie z duzej) jeżeli każdy amator (sam nim jestem , zeby nie bylo że zaraz sie nazywam pro artystą i że nosze szalik) który kupuje lustro , obiektyw , kompakt wrzucałby tu zdjecie z pytaniem czy ostrosc jest ok , co by tu sie działo? Kongo, wtedy aby pomóc tym którzy maja naprawde dosc cięzkie sprawy jak na początkujacych musze przelecieć pare stron w tej "gazecie" i aby potrzebujący otrzymał odpowiedź.

Myślę, że z następnym obiektywem będę już wiedział co i jak, będę miał jakiś punkt odniesienia.
    Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
    Tak myślisz , a co gdy dostaniesz np stałke ze światłem 1.2 i to systemowe szkło? będziesz miał punkt odniesienia ostrosci np 85 canona do tamrona 17-50? Wporzo...

Z racji na późną lub wczesną godzinę o której piszę tego posta powiem to krótko i na temat, Ogarnij się facet i skończ sie nad tym sprzętem brandzlować. Aparat służy do robienia zdjęc a nie do myslenia nad tym czy jest dobry...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko jest OK, naczytałes się smętnych opinii w necie i niepotrzebnie sie przejmujesz. Foty pokazują, że jest dobrze. Zacznij robić zdjęcia i tyle
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Mam ten sam zestaw...
    Jest dobrze, nie masz się czym martwić. Spokojnie strzelaj foty.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

witam wszystkich, pozwolilem sobie skorzystac z watku choc nie do konca w tym temacie jest moje pytanie.planuje zakup tamrona 17-50 ale nie wiem na jaka opcje sie zdecyduje. Wiem, ze jest to swietny sprzet jednak musi byc to ostry egzemplarz. Pieniedzy mam tyle ile potrzeba na nowy VC czyli jakies 1600zl. I tu moje pytanie. Czy lepiej kupic nowy 17-50 VC czy uzywany 17-50 bez vc i jeszcze mi zostanie na uzywana 430 exII? Troche sie boje kupowac uzywki bo wiem jak jest z serwisem tamrona po gwarancji. Jezeli kupowalbym nowy to oczywiscie u Cichego. Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Ja mam wersję z vc i jestem zadowolony ale główny powód mojego zadowolenia wynika z tego, że również używam tego obiektywu do filmowania a tu stabilizacja bardzo się przydaje, przy foto w tym zakresie jej działanie jest słabo odczuwalne. Na twoim miejscu jakbym trafił dobrą (z naciskiem na dobrą) używkę bez vc to brałbym a resztę pieniążków przeznaczyłbym chociażby na lampę. peace

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów