Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Canon 50/1.8 II ??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To, że jest to szkło kruche - okej plastikowa obudowa, ale trochę za mocny jest ten mit, że się rozsypuje w dłoniach . Sam używam tego małego słoika, jestem bardzo zadowolony no i nie jestem niedzielnym/leśnym/polnym/dbającym fotografem/elfem - niepotrzebne skreślić .
    coś tam jest

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Co jak co, ale nie można kogoś wyzywać za to, że kupuje 50/1.8. Owszem ma plastikowy bagnet, ale jednak daje ładny obrazek i dla początkującego jest w sam raz.

Niech autor wątku uzbiera troszkę więcej i używkę od 250-330zł spokojnie kupi.
    Chłopak nie musi od razu pchać się w cały koszyk stałek, jak odłoży więcej to odsprzeda 50/1.8 z małą stratą i kupi coś lepszego...

Domyślnie

Ja zakupiłem to szkło za 250pln i jestem z niego zadowolony, gdyż miałem o nim gorsze mniemanie. jest fajny do zabawy i jak dziecko zrzuci ze stołu też nic się nie dzieje.
    Przy okazji z ciężką puszką taki plasticzek to bajeczka.
    ''Nowy dzień szansę na wygraną wciąż powiększa''
    7d + coś tam i duże chęci...

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Już grubo po czasie, ale może ktoś skorzysta - dysponuję bebechami z rozpękniętej 50ki. Jeśli ktoś będzie chciał przywrócić do życia szkło jak w temacie wątku - niech się odezwie. "Zwłoki" zajmują mi tylko miejsce w szufladzie, a własnoręczne rozebranie tego szkiełka jest banalnie proste.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

ja swoje kupiłem za 250 używane w idealnym stanie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No tak - to po co bylo ladowac sie w lustrzanke, jak stac nas tylko na obiektyw za 300pln ???
    Cala zabawa z lustrzankami, to szklarnia. Ok - nie trzeba od razu sie rzucac na eLki ale np. na uzywana 50 1.4, to mozna byloby sobie dozbierac. Wersje z 1.8 mialem. Strach dotykac/uzywac. Najgorszy jest jednak fakt, ze przy ustawieniu na AF, nie mozna recznie krecic pierscieniem ostrosci, gdyz mozemy uszkodzic silniczek. A w codziennym uzytkowaniu nie trudno o to.
    Tak 50 f/1.8 to swietna alternatywa cena/jakosc, tylko wg mnie jest to szklo dla ewidentnie niedzielnych i bardzo dbajacych o swoj sprzet fotografow.
    Na podstawie Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że albo jesteś obrzydliwie bogaty, albo jesteś ignorantem nie dbajacym o swój sprzęt Co to wogóle za tekst jest - nie masz pojęcia o możliwościach tego szkiełka. Ono naprawdę wiele potrafi.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak przy okazji znalazłem taką aukcję, która może zaintersuje prowodyra wątku
    http://allegro.pl/canon-50-1-8-ii-ok...291922305.html
    ten sam problem a wiele taniej

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jedno przyszło mi do głowy. Teraz kiedy większość użyszkodników przeczyta ten wątek, wtedy wzrośnie popyt na uszkodzone 50/1.8 :P

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Tak przy okazji znalazłem taką aukcję, która może zaintersuje prowodyra wątku
    http://allegro.pl/canon-50-1-8-ii-ok...291922305.html
    ten sam problem a wiele taniej
    Problem jest odwrotny, w aukcji nie działa AF, a w wątkowym egzemplarzu jest tylko AF i wybacz Bangi, ale w tym obiektywie manual to porażka :neutral:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sorry, zamotałem się masz rację

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów