Kupcie sobie czytniki a nie marudzicie, to gówno i tak będzie 1 GB kartę dwie godziny zgrywałoZamieszczone przez vonblank
po co się denerwować???
Kupcie sobie czytniki a nie marudzicie, to gówno i tak będzie 1 GB kartę dwie godziny zgrywałoZamieszczone przez vonblank
po co się denerwować???
20Dset
maj łeb...
dzieki za informacje.... spróbuje z tym rejester sie pobawic, a instukce mam po niemiecku (po polsku też sobie ściągnąłem w .pdf, lecz sposób montowania jest w instrukcji "software", kŧórej niestety w internecie nie znalazłem)
a wiem ktoś może co zrobić aby działało pod Linux Fedora Core 4?? przeszukałem juz chyba całe forum www.forum.fedora.pl lecz odpowiedzi tam udzielane nie zadziałały.... może ktoś wie tutaj....
pozdrawiam vonblank
Jesli podpiales aparat bez instalowania sterownikow to juz po ptokach.
W instrukcji do aparatu (czy do software) jak byk pisze ze trzeba NAJPIERW wgrac sterowniki z CD a dopiero potem podlaczyc aparat. W przeciwnym wypadku Windowsy wrzuca sobie jakies glupie steorowniki ktorych nie da sie Canonowymi nadpisac i zostaje grzebanie po plikach/rejestrach reczne albo reinstalka systemu albo czytnik.
Nastepnie - juz po wgraniu sterownikow z CD Canona, zostaje kwestia ustawiania aparatu w tryb PTP a Normal. W Normal dziala w porzadku z softem Canona (Remote Capture, EOS Viewer itp) a w PTP mozna zgrywac z niego bez udzialu softu Canona - Windowsy widza go jako dysk wymienny, ale nagrywac na niego sie nie da.
Dlaczego na jednym kompie poszlo? Ano moze juz ktos kiedys na nim instalowal sterowniki Canona.
Ale do 300D i tak polecam czytnik - szkoda czasu na zgrywanie w slimaczym tempie z aparatu.
masz racje.... podłączyłem Canona bez instalacji.... a na tamtym kompie jest wielce mozliwe ze były zainstalowane, bo kolega tez ma 300D! tak wiec już wszytko wiem mniej więcej...ok. dzięki serdeczne.
zrobie sobie szybki formacik moze i juz wszystko powinno działać...
Zamieszczone przez vonblank
Zrob lepiej pare szybkich klikow:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73015212
Siostra ma taki i smiga juz prawie rok bezproblemowo 8)
Tu są stery pod XP do CANON 300D
http://chomikuj.pl/wafelo