Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: USB + 300D - problem

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vonblank
    Sterowniki ściagałem.... i nic.... (pod XP)

Próbowałem programami dołączonymi do aparatu.... ten program nawet nie widzi tego aparatu, podobnie jest w Linuxie (tam są sterowniki do prawie wszystkich canonów). Próbowałem w trybie PTP i Normal....nic sie nie zmienia ( wtym pierwszym aparat wyświetla "busy" bez końca, a w drugim normalnie sie odpala do robienia zdjęć) wątpie aby była to wina aparatu.... może kabla (też raczej nie)..... ale raczej coś jest na moim kompie źle..... zapomniałem dodać ze i Linux i Windows XP mam 64-bitowe.... nie wiem czy to ma coś współnego, ale pisze! moze ktoś już się spotkał z tym problemem....
    Kupcie sobie czytniki a nie marudzicie, to gówno i tak będzie 1 GB kartę dwie godziny zgrywało

po co się denerwować???

vonblank
    Guest

Domyślnie

dzieki za informacje.... spróbuje z tym rejester sie pobawic, a instukce mam po niemiecku (po polsku też sobie ściągnąłem w .pdf, lecz sposób montowania jest w instrukcji "software", kŧórej niestety w internecie nie znalazłem)

a wiem ktoś może co zrobić aby działało pod Linux Fedora Core 4?? przeszukałem juz chyba całe forum www.forum.fedora.pl lecz odpowiedzi tam udzielane nie zadziałały.... może ktoś wie tutaj....

pozdrawiam vonblank

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jesli podpiales aparat bez instalowania sterownikow to juz po ptokach.
    W instrukcji do aparatu (czy do software) jak byk pisze ze trzeba NAJPIERW wgrac sterowniki z CD a dopiero potem podlaczyc aparat. W przeciwnym wypadku Windowsy wrzuca sobie jakies glupie steorowniki ktorych nie da sie Canonowymi nadpisac i zostaje grzebanie po plikach/rejestrach reczne albo reinstalka systemu albo czytnik.

Nastepnie - juz po wgraniu sterownikow z CD Canona, zostaje kwestia ustawiania aparatu w tryb PTP a Normal. W Normal dziala w porzadku z softem Canona (Remote Capture, EOS Viewer itp) a w PTP mozna zgrywac z niego bez udzialu softu Canona - Windowsy widza go jako dysk wymienny, ale nagrywac na niego sie nie da.
    Dlaczego na jednym kompie poszlo? Ano moze juz ktos kiedys na nim instalowal sterowniki Canona.

Ale do 300D i tak polecam czytnik - szkoda czasu na zgrywanie w slimaczym tempie z aparatu.

vonblank
    Guest

Domyślnie

masz racje.... podłączyłem Canona bez instalacji.... a na tamtym kompie jest wielce mozliwe ze były zainstalowane, bo kolega tez ma 300D! tak wiec już wszytko wiem mniej więcej...ok. dzięki serdeczne.

zrobie sobie szybki formacik moze i juz wszystko powinno działać...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vonblank
    zrobie sobie szybki formacik moze i juz wszystko powinno działać...

Zrob lepiej pare szybkich klikow:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73015212

Siostra ma taki i smiga juz prawie rok bezproblemowo 8)

Domyślnie

Tu są stery pod XP do CANON 300D

http://chomikuj.pl/wafelo

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów