Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: trzeszczące body?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zupełnie przypadkiem znalazłem, ze specjalną dedykacją dla Ciebie _igi: http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20100922
    Vitez, nie wiem czego się tak uczepiłeś odnośnie tego. Mam tą puszkę jakiś czas już, zrobiłem parę fajnych fot nią i jestem zadowolony, ale jak dla mnie najnormalniejszą na świecie sprawą jest poirytowanie, gdy puszka pokroju 5DII trzeszczy. Nie obmacywałem aparatu, nie nasłuchiwałem jakiś dziwnych odgłosów. Trzeszczy jak ją złapię za uchwyt, jest to na tyle głośne że usłyszałem to na mieście, robiąc foty.

Zrozumiałbym twoją postawę, gdybym wrzucił parę badziewnych sampli kartek i gazet, krzycząc że to hańba żeby "tak droga puszka" szumiała na ISO pierdylion, a eLka miała mydło i aberracje.

Nie założyłem tego tematu żeby żalić się jaki to ja jestem biedny i lepiej zrobiłbym kupując nikona/sony/pentax'a, tylko opisałem problem, którego moim zdaniem nie powinno być.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Trzeszczące body ???
    O trzeszczących płytach Kaczkowskiego na Trójce, to słyszałem, ale żeby body...
    Może nie chwytaj za koniec body, tylko gdzieś po środku ?
    Jeśli łapiesz przy drzwiczkach baterii, to mogą się wypaczyć.
    Pozdrówka
    Łapię normalnie, jak każde body powinno się łapać. Wyszło to podczas normalnego używania, bez żadnych chorych testów i doszukiwania się wad.
    Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ja bym to chyba teraz olał że tak powiem,przerobilem już pare aparatówi zawsze dopatrywałem się jakiś niedociągnięć,tu rysa,tu paproch,tu szpara,tu krzywo itd itp i aby miałem zszarpane nerwy...a prawda jest taka że chyba nie ma sprzętu idealnego w 100% przy skali i rodzaju produkcji w tej chwili,a po drugie i tak za 2,3 lata zmienisz ten aparat na następny i może on bedzie lepszy
    Też miałem parę aparatów, ale nigdy nie dopatrywałem się żadnych skaz czy trzasków.

Zdaję sobie sprawę, że przez trzeszczącą obudowę nie będzie robił mi gorszych zdjęć, ale na "chłopski rozum" - jak zaczęło trzeszczeć, to coś się poluzowało, a jak się poluzowało to może mieć negatywny wpływ na puszkę podczas fotografowania w deszczu, czy śniegu.

Chciałem się dowiedzieć czy to może mieć wpływ na puszkę, czy można to olać spokojnie. Dowiedziałem się - można to olać, po prostu jak będę miał chwilkę i będzie mi się bardzo nudzić, poproszę chłopaków z żytniej żeby coś tam dokręcili, czy co.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 29-09-2010 o 18:01 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Vitez, nie wiem czego się tak uczepiłeś odnośnie tego. Mam tą puszkę jakiś czas już, zrobiłem parę fajnych fot nią i jestem zadowolony, ale jak dla mnie najnormalniejszą na świecie sprawą jest poirytowanie, gdy puszka pokroju 5DII trzeszczy.
    Czepiłem się bo jak dla mnie to tego typu podejście powinno się leczyć .

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

A co myślisz o mojej praktycznej radzie, żeby nie chwytać za koniec body, tylko gdzieś po środku ? :-D
    To może pomóc.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A co myślisz o mojej praktycznej radzie, żeby nie chwytać za koniec body, tylko gdzieś po środku ? :-D
    To może pomóc.
    Pozdrówka
    Można też podpiąć lampę i trzymać za nią
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Można też podpiąć lampę i trzymać za nią
    Inne rozwiązanie, to używać wyłącznie teleobiektywów, bo wtedy nie jest konieczne chwytanie za body.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cóż, jak dla mnie takie wpisy nie przystoją moderatorowi.

To, że tobie nie przeszkadza fakt, że drogi sprzęt nie jest dobrze wykonany to okej, mnie to jednak nieco mierzi. Jakby mi trzeszczało 400D, to bym to olał, jednak jak na sprzęt z wyższej półki, to to jest nieco żenujące.

Wyrzuć ten temat do śmietnika, cieszę się, że chociaż wśród tego spamu znalazła się jedna, czy dwie pomocne odpowiedzi.

Pozdrawiam.
    Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ja myślę że aparat protestuje tym trzeszczeniem przeciwko tobie...albo go za mocno ciśniesz i nie może oddychać albo się wkurza jak Ci się łapki pocą
    Z pewnością zbuntował się, że nie leży dniami w gablotce
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 29-09-2010 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów